reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Hej dziewczyny, witam się po dłuższej przerwie. Nie dam rady Was nadrobić czy czytać na bieżąco do póki pracuje nie mam na nic czasu :-(
Byłam dzisiaj u genetyka z wynikami z usg prenatalnego i wyników z krwi i generalnie jeśli chodzi o sam wiek to średnio to wyszło natomiast skorygowane o wyniki wyszło że jest niskie ryzyko na wystąpienie wad genetycznych. Usg polowkowe mam na 26 lipca. Byłam też dzisiaj na kontroli u diabetologa po miesiącu od założenia pompy i wyniki są super - dostałam pochwałę że takie ładne mam wyniki :-) Moja kropeczke mimo mojej wielkiej wagi już czuję jak bryka :-)
Niestety synek coś mniemrawy dzisiaj i ciach gorączka ponad 39 stopni. Nie wiem co mu jest bo on nie powie.

Sabi jezeli mialam OM 9marca tj w czwartek to w kazdy czwartek kończy się kolejny tydz. a w piatek zaczyna następny.
Ja mialam OM 17marca czyli w kazda sobote kończe dany tydz.

Moja bratowa juz w szpitalu.

Dobranoc

Sabi jezeli mialam OM 9marca tj w czwartek to w kazdy czwartek kończy się kolejny tydz. a w piatek zaczyna następny.
Ja mialam OM 17marca czyli w kazda sobote kończe dany tydz.

Moja bratowa juz w szpitalu.

Dobranoc
No dokładnie ja jutro zaczynam 15 kończę 14 [emoji4]

Szczęśliwego rozwiązania jakby nie było będzie dobrze

Dziewczyny byłam dziś na USG i dzidziuś nie chciał się dobrze ułożyć. Trzy razy wychodziłam do gabinetu bo maluszek nie chciał się przewrócić :) Płci nie poznaliśmy, Pani doktor powiedziała że nie będzie się podejmować tego zadania i pewnie dowiemy się na połówkowych, czyli 2 sierpnia. Kość nosowa jest, przezierność 1,2. Nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Pani doktor zrobiła jeszcze inne pomiary i wygląda na to że wszystko jest w porządku ;) Będę spać spokojnie. Mój mąż ze mną poszedł :-D i jakie miny robił i jakie pytania lekarce zadawał. Hahahah. Widzę że trochę smutny że nie poznał płci. Mi jest wszystko jedno. Ja wyszłam szczęśliwa że dzidziuś jest zdrowy :)

A jak robil usg to mowil po kolei np. nerki sa prawidlowe itd mi robiac tak wszystko mowil. A pappe tez robisz? czy tylko usg mialas?

Miałam zrobione wczoraj i dostałam od razu tego wynik. Zrobie później zdjęcie i tu wstawię.
Mówił , po kolei o organach poszczególnych dziecka , że jest wszystko dobrze, że prawidłowo się rozwija. Jedyne co to może być malutka. Ale ja tez jestem niskiego wzrostu.

Może dziecko się nie ułożyło do pomiarów, tak jak moje z tą przeziernością - na oko dobrze, ale nie można było nic wpisać w system. Nie ma co analizować po fakcie i denerwować się na zapas, skoro lekarz powtarzał, że jest ok :)

No właśnie na początku rączką ładnie pomachała i się poruszała a potem poszła sobie spać. I jak trochę próbował ją budzić to wolała sobie słodko spać.

A jak robil usg to mowil po kolei np. nerki sa prawidlowe itd mi robiac tak wszystko mowil. A pappe tez robisz? czy tylko usg mialas?

Tutaj jest HCG i PAPP-A ale nie znam się na tych pomiarach wiec nie wiem czy jest ok.

Załączniki

• D7733934-B5D0-4F0F-9395-016827C38D9D.jpeg
    D7733934-B5D0-4F0F-9395-016827C38D9D.jpeg
    2,6 MB · Wyświetleń: 87
reklama
U mnie to samo...moje nastolatki plus 12 latek od M plus moj 7 latek ktory pochlania więcej jak 15latek...jak robie kolacje to sama sie za głowę łapie, do tego dziennie do sniadania i kolacji kazdy dostaje po jogurcie, takze samych jogurtów idzie 8 dziennie :cool2:

Wlasnie zrobiłam tosty, dwa chleby poszly, a ja z tego zjadlam jednego toscika! :realmad:
[emoji23][emoji23][emoji23] ja tez malo jem, bo jestem po resekcji żołądka, wiec moje jedzenie się nie liczy[emoji23]

Do góry