reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

czesc mamusie
moze ktoras z was bedzie wiedziala co jest grane od poczatku ciazy jestem na zw z powodu warunkow w pracy chemia itp. W poniedzialek wypisal mi lekarz kolejne zw dzisiaj je poszlam wyslac ale nie bylo napisane B tylko 2 niewiem czy dobrze mi wpisal. Co prawda wystawil mi zaswiadczenie ze jestem 15 tc i jestem pod opieka poradni. A zaswiadczenie jest w celu przedluzenia umowy poniewaz konczy mi sie w lipcu i chce zeby mi przedluzyli umowe do czasu porodu.

reklama
Ja dzisiaj też leniuchuje, książka w łóżku, obiad jest więc tak spędze dzisiejszy dzień.
Co do smarowania ja w poprzedniej ciąży miałam Elancyl i ani jednego rozstepu, teraz też go kupilam U siebie w aptece i zaczynam niebawem smarować. Ale też jestem zdania że tu genetyka robi swoje.

Kruszka, ano właśnie prenatalne obydwa wyszły jej idealnie w 30 tygodniu lekarz zauważył na USG różnicę dwóch tygodni później zwiększyła się do czterech.
Łez bidulka wylała już tysiące bo byli u genetyka i powiedział że nic na tym etapie nie da się zrobić. Trzeba czekać aż maleństwo się urodzi...
Wszystko zółte naszykowali... z nadzieja... Jak tam wchodze, a mieszkaja pod nami to mi sie wyć chce....

Ale juz nie smęce :).

Eh te wszystkie choroby sa straszne :( i nie ma tu mowy o pomylce lekarza? to jest na 100% pewne?
Chociaz jesli mnie by to mialo spotkac to chyba wolalabym sie o tym dowiedziec jeszcze w ciazy niz zaraz po porodzie.

czesc mamusie
moze ktoras z was bedzie wiedziala co jest grane od poczatku ciazy jestem na zw z powodu warunkow w pracy chemia itp. W poniedzialek wypisal mi lekarz kolejne zw dzisiaj je poszlam wyslac ale nie bylo napisane B tylko 2 niewiem czy dobrze mi wpisal. Co prawda wystawil mi zaswiadczenie ze jestem 15 tc i jestem pod opieka poradni. A zaswiadczenie jest w celu przedluzenia umowy poniewaz konczy mi sie w lipcu i chce zeby mi przedluzyli umowe do czasu porodu.
Przy kolejnym zwolnieniu czyli kontynuacji lekarz już nie musi pisać B, zus przyjmuje to jako ciąg dalszy tamtego zwolnienia.

Eh te wszystkie choroby sa straszne :( i nie ma tu mowy o pomylce lekarza? to jest na 100% pewne?
Chociaz jesli mnie by to mialo spotkac to chyba wolalabym sie o tym dowiedziec jeszcze w ciazy niz zaraz po porodzie.

Jej lekarz konsultowal to z innym z kliniki. Byla tez u genetyka. On jakies najgorsze paskuctwa wykluczyl bo wlasnie prenatalne bylo ok.
Wszyscy mamy nadzieje ze to tylko hormon wzrostu. Wyjdzie w badaniach po narodzinach.

Przy kolejnym zwolnieniu czyli kontynuacji lekarz już nie musi pisać B, zus przyjmuje to jako ciąg dalszy tamtego zwolnienia.
A jesteś tego pewna na 100%? Bo z tego co ja zrozumiałam bedac na wizycie w zusie w zeszlym tygodniu, to ba kazdym zwolnieniu w ciazy musi byc kod "B", ktory upowaznia do otrzymania 100% zasiłku. I mi lekarz na kazdym l4 ten wlasnie kod wpisuje. Ale możliwe ze ja źle zrozumiałam?

A jesteś tego pewna na 100%? Bo z tego co ja zrozumiałam bedac na wizycie w zusie w zeszlym tygodniu, to ba kazdym zwolnieniu w ciazy musi byc kod "B", ktory upowaznia do otrzymania 100% zasiłku. I mi lekarz na kazdym l4 ten wlasnie kod wpisuje. Ale możliwe ze ja źle zrozumiałam?

Tez mam za kazdym razem symbol B a mialam juz trzy L4.
Symbol 2 oznacza ze mozna chodzic.

reklama
netka32b@gmail.com mysle ze to to :)
ja dzis na obiad robie strogonowa mmm juz pachnie :) musze jakos sobie przemycać mieso bo wkoncu anemi dostane.

Ja robie krokiety. Juz mam naleśniki i farsz (wlaśnie z mięskiem przemyconym ;) i kapusta). Jeszcze tylko podpiec. Wczoraj zrobiłam barszczyk czerwony na rosolku. Zostal mi wiec dzis bedzie z krokietami :-) :). A Mlody naleśniki zje bo krokietów nie lubi.

Do góry