reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny plamienia sie zmniejszyły. Serce sorawdzałam detektorem dzisiaj chyba co pol godziny... Bije rowno, pieknie jao zawsze. Jak jutro dalej sie beda utrzymywsc, to pojde do lekarza... Nie dam rady Was nadrobić. :( Odezwe sie jutro, bo łeb mi peka. Jestem nie do życia...

reklama
Farba do wlosow nie pomoze, raz tak widzialam w programie: wlacz odkurzacz i niech ci maz porzadnie odkurzy glowe :) wiem jak to brzmi ale powinno wciagnac te dziady pozniej dokladnie wyczesz wlosy grzebieniem. Wszy nie zagrazaja dopoki nie zniosa jaj pozniej naprawde trudno je wytepic.
Ja nie mam. Ale myslalam profilaktycznie potraktować je chemią z farby[emoji23][emoji23]

Co za dziadostwo ja pitole[emoji23]

Już po wizycie :) Dzidziorek pięknie urósł- 2cm w ciagu 8 dni. Ma juz 7,5 cm. Znowu sie poplakalam jak zobaczylam jak fika i uslyszalam serduszko :) Lekarz kazal mi lykac acard. Niestety w aptece akurat nie bylo i wzielam polocard- ten sam skladnik wiec chyna bez problemu mogę go zamienic. Jak myślicie?
Gratulacje to teraz radość z ciąży i już bez denerwowania się :) :*:*:*

Kochana mój młody po nowym roku wszy załapał że szkoły, ogolilam na krociutkim, poleciałam do apteki po preparat, nałożyłam wszystkim w domku, w ogóle bezzapachowy miałam, taki bardzo oleisty, po 5 min wszyscy głowy mieli umyć (najpierw wy zjeść drobnym grzebykiem) I po sprawie. Popralam koce I pościel i ręczniki i wszystko cacy :) a młody czysty, głowa codziennie myta , zadbany a i tak złapał.... Więc to nie od brudu
Ooooo jest cos co nie śmierdzi?? Jutro lece do apteki może mi cos dadza[emoji123][emoji33]

Ooooo jest cos co nie śmierdzi?? Jutro lece do apteki może mi cos dadza[emoji123][emoji33]
Ale ty chcesz nieśmierdzący odstraszacz na wszy czy już środek ktory je powybija? Bo te odstraszaczw działają właśnie na zasadzie zaoachu. W Sora Lotion masz np olejki eteryczne, glownie chyba citronelle, ma cytrynowopodobny zapach, ale dosc intensywny.
A znowu plyn Sora dziala już typowo na wszy, jak juz je znajdziesz u siebie czy dzieci. Z tego.co pamietam nie ma zapachu. Jest bezpieczny w ciazy i antyalergiczny.
Mam apteke obok kilku szkol, wiec bylam zawsze na bieząco hehe.
Podsumowując- sora w sprayu(lotion)- zapobiegawczo,
Sora w plynie, czy tam szamponie jak.kto.woli-wybija wszy i gnidy jak juz sie pojawia.

Ale ty chcesz nieśmierdzący odstraszacz na wszy czy już środek ktory je powybija? Bo te odstraszaczw działają właśnie na zasadzie zaoachu. W Sora Lotion masz np olejki eteryczne, glownie chyba citronelle, ma cytrynowopodobny zapach, ale dosc intensywny.
A znowu plyn Sora dziala już typowo na wszy, jak juz je znajdziesz u siebie czy dzieci. Z tego.co pamietam nie ma zapachu. Jest bezpieczny w ciazy i antyalergiczny.
Mam apteke obok kilku szkol, wiec bylam zawsze na bieząco hehe.
Podsumowując- sora w sprayu(lotion)- zapobiegawczo,
Sora w plynie, czy tam szamponie jak.kto.woli-wybija wszy i gnidy jak juz sie pojawia.
Odstraszacz chyba bo ja nie mam. Chlopcy juz tez nie. Zapytam w aptece

@Sabi32 mądra bo sobie zrobi hihi :D też tak chce ! zleci do poniedziałku , ale jak się na coś czeka to się dłuży
Nooo zamierzam sama wiekszosc poszyc, otulacz, rożek, mamie zlece kokon :p poducje do karmienia i plan mam na ta poduche ppodłużna, gdzies dziewczyny pisaly, ze super, a ja lubie miec cos miedzy nogami i pod głową :D
Zanim to wszystko ogarne, to chyba musialabym juz zacząć :D ale patrzac na cene chocby wlasnie tej podluznej poduchy na czas ciazy, to jestem ww szoku...ja sobie to uszyje za 30zl..w 30 min :)
A tak w ogole, to pospalam troche, zjem zaraz truskawki i ogladam wspolna :)

Aaaa! Po dzisiejszej uwadze w tvn to mam stracha..chyba nie powinnam tego ogladac, dobrze, ze do poniedzialku nie daleko...

Nooo zamierzam sama wiekszosc poszyc, otulacz, rożek, mamie zlece kokon [emoji14] poducje do karmienia i plan mam na ta poduche ppodłużna, gdzies dziewczyny pisaly, ze super, a ja lubie miec cos miedzy nogami i pod głową :D
Zanim to wszystko ogarne, to chyba musialabym juz zacząć :D ale patrzac na cene chocby wlasnie tej podluznej poduchy na czas ciazy, to jestem ww szoku...ja sobie to uszyje za 30zl..w 30 min :)

Aaaa! Po dzisiejszej uwadze w tvn to mam stracha..chyba nie powinnam tego ogladac, dobrze, ze do poniedzialku nie daleko...
Nie oglądaj głupot :)
Zazdroszczę zdolności, też bym chciała mieć z głowy latanie I szukanie po sklepach, mam krawieckie pod nosem w samym centrum z masą pięknych materiałów itp ale niestety.... Żeby to wyglądało tak jakbym sobie wymarzyla to bym musiała już 3 lata temu zacząć samonauke maszynoszycia xD

reklama
Nooo zamierzam sama wiekszosc poszyc, otulacz, rożek, mamie zlece kokon [emoji14] poducje do karmienia i plan mam na ta poduche ppodłużna, gdzies dziewczyny pisaly, ze super, a ja lubie miec cos miedzy nogami i pod głową :D

Ja mam właśnie takiego wielkiego rogala ze sama jak w kokonie sie czuje[emoji23][emoji4][emoji4][emoji4] tez sporo rzeczy zrobie sama. I musze.znaleźć kombinezon na zime zajączka z racji naszego nazwiska[emoji23]

Do góry