reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Już po wizycie :) Dzidziorek pięknie urósł- 2cm w ciagu 8 dni. Ma juz 7,5 cm. Znowu sie poplakalam jak zobaczylam jak fika i uslyszalam serduszko :) Lekarz kazal mi lykac acard. Niestety w aptece akurat nie bylo i wzielam polocard- ten sam skladnik wiec chyna bez problemu mogę go zamienic. Jak myślicie?

reklama
Ja zamierzam uszyc taki otulacz na rzep, tylko mysle z czego...musze wyszukac co mieciutkiego w hurtowniach :)

Ja juz tez nie moge odczekac sie tego poniedzialku, ale na szczescie jutro juz czwartek :) weekend zapowiada sie upalnie, wiec szybko zleci pewnie nad jeziorkiem, tylko poniedziałek bedzie sie ciagnal, bo badanie dopiero na 16:30...

Ja mam lidla 100m od domu, polece tam w poniedzialek rano, akurat z przedszkola wracam przed 8, moze cos uda sie kupic, za te pieniazki szkoda by bylo nie ;)
U mnie to nie ma szans ,żeby cos kupic w lidlu. Przed otwarciem tlumy a potem bieg i popychanki. Wiec sobie daruje ,nie bede sie denerwowac.

Jezuuuu , dzwonila dzis do mnie Pani ze szkoly ze w szkole panują wszy, zebym sprawdziła chlopcom wlosy. A ze mieli dosc spore irokezy to im od razu obcielam na kilka mm cale włosy. U mlodego jedna wsza u starszego dwie. Jak ja zalapalam to chyba szkole do sadu podam. Przeciez te preparaty śmierdzą i nie moge ich stosowac. Jutro lece po farbe do włosów i bede farbowac w takie razie , chemia z farby w razie co i mi pomoze. Ale sie wkurzylam. Patrzac na dziewuchy z wlosami do pasa, bo kazda do komuni mega dlugie, roztrzepane to lata po tej szkole. Gdzie te matki , co brudne dzieci do szkoly wysylaja Jezu, normalnie zaraz wyjde z siebie. Dzieci z domu dziecka tez zaniedbane w tej szkole. Musze wszystko wygotowac, kazdy recznik i pościel.

Farba do wlosow nie pomoze, raz tak widzialam w programie: wlacz odkurzacz i niech ci maz porzadnie odkurzy glowe :) wiem jak to brzmi ale powinno wciagnac te dziady pozniej dokladnie wyczesz wlosy grzebieniem. Wszy nie zagrazaja dopoki nie zniosa jaj pozniej naprawde trudno je wytepic.

Jezuuuu , dzwonila dzis do mnie Pani ze szkoly ze w szkole panują wszy, zebym sprawdziła chlopcom wlosy. A ze mieli dosc spore irokezy to im od razu obcielam na kilka mm cale włosy. U mlodego jedna wsza u starszego dwie. Jak ja zalapalam to chyba szkole do sadu podam. Przeciez te preparaty śmierdzą i nie moge ich stosowac. Jutro lece po farbe do włosów i bede farbowac w takie razie , chemia z farby w razie co i mi pomoze. Ale sie wkurzylam. Patrzac na dziewuchy z wlosami do pasa, bo kazda do komuni mega dlugie, roztrzepane to lata po tej szkole. Gdzie te matki , co brudne dzieci do szkoly wysylaja Jezu, normalnie zaraz wyjde z siebie. Dzieci z domu dziecka tez zaniedbane w tej szkole. Musze wszystko wygotowac, kazdy recznik i pościel.
Kochana mój młody po nowym roku wszy załapał że szkoły, ogolilam na krociutkim, poleciałam do apteki po preparat, nałożyłam wszystkim w domku, w ogóle bezzapachowy miałam, taki bardzo oleisty, po 5 min wszyscy głowy mieli umyć (najpierw wy zjeść drobnym grzebykiem) I po sprawie. Popralam koce I pościel i ręczniki i wszystko cacy :) a młody czysty, głowa codziennie myta , zadbany a i tak złapał.... Więc to nie od brudu

reklama
Już po wizycie :) Dzidziorek pięknie urósł- 2cm w ciagu 8 dni. Ma juz 7,5 cm. Znowu sie poplakalam jak zobaczylam jak fika i uslyszalam serduszko :) Lekarz kazal mi lykac acard. Niestety w aptece akurat nie bylo i wzielam polocard- ten sam skladnik wiec chyna bez problemu mogę go zamienic. Jak myślicie?
Superowo[emoji173][emoji173]

Do góry