reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Hej dziewczyny. my cały dzien zabiegany,lekarze,zakupy,pozniej w odwiedzinach byliśmy i standardowo pizza jak jedziemy do lekarza w tamte rejony ;)
Ja po wizycie zadowolona,fajna pani ginekolog i już będę wiedziała gdzie iść jak coś, dzidzie ładnie rosną,serduszka biją,z łożyskami w porządku a szyjka 32mm. Ogólnie to jest mi ciężko i te bóle na dole sie pojawiły,ale jest w porządku wiec to wszystko się przygotowuje do porodu. Trochę spokojniejsza,ale z przygotowaniami to dalej w lesie a to już będzie 32 tydz zaraz i tak samo mi zleciało szybko ta cała ciąża a jeszcze tyle do przygotowania. Oby maluszki jak najdłużej siedziały w brzuszku. Miłego wieczoru :)

hej mamuśki,

pogoda dopisuje, mam nadzieję, że macie więcej energii pomimo większego zmęczenia. Dziś nawet pospacerowałam z psem, bo tak tylko było szybkie siku i do domu.

@Izabel95 witaj w naszym gronie.
U mnie było dziś pięęęęknie udało mi się umówić ze znajomą na długi spacer - to znaczy na długi dla ciężarnej i kobiety z półrocznym dzieckiem. Co jakiś czas odpoczynek i karmienie. No ale pochodziłyśmy.
Dobrze, że koleżanka była z wozkiem, bo za grubo się zestroiłam i przynajmniej miałam gdzie wsadzić ten wiosenny płaszczyk, bo u mnie dziś sama koszulka wystarczyła :)

Hej dziewczyny. my cały dzien zabiegany,lekarze,zakupy,pozniej w odwiedzinach byliśmy i standardowo pizza jak jedziemy do lekarza w tamte rejony ;)
Ja po wizycie zadowolona,fajna pani ginekolog i już będę wiedziała gdzie iść jak coś, dzidzie ładnie rosną,serduszka biją,z łożyskami w porządku a szyjka 32mm. Ogólnie to jest mi ciężko i te bóle na dole sie pojawiły,ale jest w porządku wiec to wszystko się przygotowuje do porodu. Trochę spokojniejsza,ale z przygotowaniami to dalej w lesie a to już będzie 32 tydz zaraz i tak samo mi zleciało szybko ta cała ciąża a jeszcze tyle do przygotowania. Oby maluszki jak najdłużej siedziały w brzuszku. Miłego wieczoru :)
A pani doktor mówiła, czy cc czy siłami natury i jeśli cc to ile wcześniej ??

@M@gda Narazie jedna jest główka do dołu ciagle i jak będzie wszystko Ok to siłami natury,miejmy nadzieje,ze druga się jeszcze obróci. W czwartek mam jeszcze usg w klinice i tam mi więcej powiedzą,ale tak na prawdę to w szpitalu zadecydują dopiero,bo tu się nie planuje tak na zapas cc jak jest wszystko Ok.

@olka_l powodzenia. może te bóle to to rozciąganie? Będzie dobrze. W szpitalu będziesz pod fachową opieką, pokierują co i jak. :tak:
@evela.8585 dobrze że z Maluszkiem wszystko ok. Złe myśli w te pędy wyrzuć z głowy. Teraz tylko stosować się do zaleceń i polegiwać, odpoczywać. Jak mus to mus ;)
@M@gda humory mam strasznie dołujące. Już sama sobie z nimi nie radzę. :no2: Ja z Polski, łódzkie.
Budowanie będzie w moich rodzinnych stronach pod miastem.
Wizyta patronażowa to domyślnie wizyta położnej w domu, zawsze po porodzie powinna taka wizyta być, ale moja powiedziała że po 21 tc można zapytać o wizyty przed porodem też. Wtedy opowiada o kąpaniu Malusiego, przewijaniu, laktacji i to wszystko co jest na szkole rodzenia. Ja chodzę do lekarza na nfz do przychodni przyszpitalnej i tam też zawsze jest położna na wizycie. Mam z nią dobry kontakt i po prostu zapytałam czy są takie spotkania przed porodem. Powiedziała że tak, że mogę przyjść albo może do mnie przyjechać i wszystko opowiedzieć. Dziś się nie odbyła bo musiałam przełożyć na inny dzień.
Jeśli chodzi o spacery to ja się ciągle rozbieram, ubieram... ale drepczę często małe odcinki żeby jakąś odmianę aktywności zachować

Ja bede musiala sie z projektantka spotkac. Nie wiem jeszcze o ktorej, ale wolalabym jak najwcześniej, to od ok 12 powinnam byc w Wawie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To będziemy w kontakcie, mam nadzieję że ten ból miednicy i bioder mi trochę zelżeje... Gin powiedziała że będzie lepiej lub gorzej - takie pocieszenie... [emoji20]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale sie zaczyna dziać dzieciaczki siedzieć tam grzecznie w brzuszkach bez straszenia mam prosze.
Ja dzis do tego krakowa na echo serducha jade i chyba jednak zaczełam sie denerwować bo spać w nocy nie mogłam.

reklama
A moj od wczoraj soe bardzo rozkopal. Wiecznie cos wystawia tak, ze az boli i czuc jak wystaje. Dzis dzien lenichucha :) mam zamiar odpoczywac a jak poprawi sie pogoda to isc na spacer bo na razie gigant mgla za oknem

Do góry