reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Cześć dziewczyny. Przez jakiś czas się nie udzielalam, ale starałam się być na bieżąco. Ponad tydzień byłam u rodziców na wsi, bo narzeczony cały czas na delegacjach, a ja słabiej się czułam i bałam się zostawać sama na tak długo.
W końcu zabrałam się za kompletowanie wyprawki (i nie mówię tu o ciuszkach, bo te magazynuje od dawna).
Znalazłam sklep na allegro o szerokim asortymencie. Zamawiam u nich pościele, kocyk, rożek, poduszkę do karmienia, prześcieradła, termometry, smoczki, pieluszki flanelowe i tetrowe, maści, podkłady, przewijak i masę innych rzeczy. Jak narazie wrzuciłam do koszyka ponad 20 rzeczy, a wyszło ok.300 zł. Myślę że nie jest źle.
Komode też już wybrałam, wiec czekam tylko na wypłatę do końca miesiąca i bede wszystko zamawiać :-)
Łóżeczko czeka na malowanie, a wózek ma być do odbioru na początku listopada.
Szczerze mówiąc,nie wierzę że to wszystko się dzieje... Mam wrażenie, że zbyt szybko mija mi ten 'ciążowy czas'... Czy Wy też macie takie odczucia?

Bardzo się rozpisalam, ale dawno mnie tu nie było, wiec mam nadzieję że mi wybaczcie :p

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana wrzuć link tego sprzedawcy. Chętnie poogladam i może też wreszcie na coś się zdecyduję

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dzisiaj od rana na nogach. Najpierw zakupy a potem odwiedziny w pracy. Wreszcie dotarłam do domku. Zjadłam rosołek i mam zamiar tylko leżeć [emoji3]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Czy dzis piatek 13ego?? moj dzien zaczal sie mimo przecudnej pogody pechowo. Wyszlam z domu bez telefonu idac do lekarza zgubilam 50zl niby nieiwle ale jakos zal ze moglam je wydac a wyda je ktos inny ehhh.W recepcji okazalo sie ze nie bylam na dzis zapisana ale mnie laskawie przyjeli. Malutka chyba ma skoki wzrostowe gdyz lekarz skomentowal duza glowe, szyjka 4tyg temu straszyl ze 2cm a dzis 4,5 pytalam doktorka czyzby urosla?? strasznie z niego dziwny czlowiek heh gdyby nie leki na znizke przestalabym do niego chodzic.

Ja już po wizycie. W ciągu 2tyg 1kg na plusie,ciśnienie wporzadku. Dzisiaj znów inna lekarka była ale bardzo przyjemna. Powiedziała że wszystko jest wporzadku a mój maluszek waży jakieś 2102g.plus /minus 10%(32+0) Jedynie co to przepływy do kontroli bo z lewej strony coś nie bardzo.
Cieszę się że mój maluszek rośnie. A ostatni pomiar pewnie był błędny. Ktg też ok.

O, a ja może na spotkanie bym się wybrała? [emoji6] zobaczę jakie będą plany na środę.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bede musiala sie z projektantka spotkac. Nie wiem jeszcze o ktorej, ale wolalabym jak najwcześniej, to od ok 12 powinnam byc w Wawie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa:-* trzeba widocznie zwolnić trochę tempo. Każda ciąża jest inna, jedna kobieta może być na maxa aktywna do samego porodu a inne znowu muszą uważać. Dziś nie puścili mnie do domu, może jutro uda się wyjść bo jednak w domu najlepiej. Mała póki co ułożona pośladkami w dół więc jak się nie obróci to i mnie czeka cesarka, wolałabym siłami natury, no ale cóż...co będzie to będzie. Tu gdzie jestem na jednym korytarzu jest przedzielona drzwiami ginekologia i położnictwo, co raz słychać płacz dzieciaczków, mam nadzieję, że nie będzie w nocy żadnych ciężkich porodów z wrzaskiem mamusiek.

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa:-* trzeba widocznie zwolnić trochę tempo. Każda ciąża jest inna, jedna kobieta może być na maxa aktywna do samego porodu a inne znowu muszą uważać. Dziś nie puścili mnie do domu, może jutro uda się wyjść bo jednak w domu najlepiej. Mała póki co ułożona pośladkami w dół więc jak się nie obróci to i mnie czeka cesarka, wolałabym siłami natury, no ale cóż...co będzie to będzie. Tu gdzie jestem na jednym korytarzu jest przedzielona drzwiami ginekologia i położnictwo, co raz słychać płacz dzieciaczków, mam nadzieję, że nie będzie w nocy żadnych ciężkich porodów z wrzaskiem mamusiek.
ja też trzymam kciuki żeby Cię wypuścili jak będzie ok i żeby było to jak najszybciej

reklama
Do góry