reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Ja juz po wizycie maluszek ma za maly odrobine brzuszek ale ogolnie to wszysto ok miesci sie w dolnej granicy normy. Wazy mniej wiecej 1300g. Ma strasznie niskp główke ale szyjka zamknieta wiec poki co ok. Jednak dostalam to skierowanie do diabetolog nie moze sie cos pani doktor zdecydowac ale zepisalam sie juz i jutro ide na wizyte. Dostalam tez skierowanie na ech serca dzidzi bo ponoc przy cukrzycy obowiazkowo. Troche sie zdenerwowalam tym wszystkim i tymi lekarzami ale dla dzidzi wszystko.
A kiedy masz nastepne badanie, zeby zobaczyc czy to nie blad pomiaru?? A moze taka uroda maluszka, skoro wszystko ok.
Diabetolog chyba nie jest taki straszny :) Dziewczyny chodzą i żyją - żadnej nie zjadł :)

Ja dziś mam zamiar w końcu wypróbować w mojej suszenie "do prasowania" czyli najkrótszy czas i zobaczymy jak będzie a piorę kolejną partię ciuszków dla najmłodszego :)
ja ponad rok zastanawiałam się nad kupnem pralko-suszarki ( wiem ze same suszarki są lepsze ale ja nie mam gdzie kolejnego sprzętu wsadzić ) aż w końcu kupiłam i teraz testuje i mam nadzieje że się nie zawiodę :)
Koniecznie daj znać jak sie sprawdza. Jak już wystarczająco zazdrosna będę to też kupię :D:D (a tak serio, bardzo rzadko jestem zazdrosna)

Mój już kombinuje co to z dzieckiem nie będzie robił i jakim wyluzowanym tatą będzie - aż strach się bać :)
Magda oni zawsze planują co oni to nie będą robić z dziećmi a potem wychodzi w praniu jacy oni to są zmęczeni i czasu nie maja wiem cos o tym bo zawsze się swoim kłócę o to aby się dzieciakami zajął no chyba że twój okaże się inny i życzę ci tego

Cześć dziewczyny :-) trochę mnie tu nie było, ale staram się czytać wszystko regularnie.
Czy któraś z Was ma problem z kolkami? Mnie co chwilę łapią, nawet na krótkich dystansach. Dzisiaj poszłam na pobranie krwi i w drodze powrotnej tak mnie złapała, że musiałam stanąć zgieta w pol i poczekać. Do tego łapią mnie takie skurcze-bóle w lydkach...Dzisiaj przez to wszystko wracałam już z łzami w oczach do domu [emoji20]

Życzę wszystkim miłego dnia i powodzenia na wizytach :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
@Gagatka91 kolek nie miałam, ale mnie dziecko namiętnie w jeden nerw uciska i mogę iść normalnie a za chwilę kuleć, bo mnie tam kopnie, albo dłużej uciśnie

Co do skurczy to kup sobie magne b6 i jedz więcej białka (chodzi o wapn). dziś masz tez wizytę u lekarz, jeśli skurcze są bardzo uciążliwe, może coś innego jeszcze zaleci.

Magda oni zawsze planują co oni to nie będą robić z dziećmi a potem wychodzi w praniu jacy oni to są zmęczeni i czasu nie maja wiem cos o tym bo zawsze się swoim kłócę o to aby się dzieciakami zają:)ł no chyba że twój okaże się inny i życzę ci tego
Mój uwielbia dzieci, do wszystkich dzieci smialy mu sie oczy i do wszystkich wozkow zagladal. bardzo przezywal, ze nie udaje nam sie zajsc w ciaze.
Jak byłam z nim u koleżanki to sam sie za dziecko łapał, nosił i mówił do niego. Widziałam jak się dziećmi zajmuje i mam nadzieje, że tak mu zostanie. :)

A co za tym idzie - aż strach się bać :)

reklama
Cc mam zaplanowane na 38+3 t.c. ponieważ to 3 cc, a w ostatniej ciazy blizna mi się rozeszła i miałam wykonywane cc w 37t.c., mam nadzieję, że teraz sytuacja się nie powtórzy i mały spokojnie doczeka do wyznaczonego terminu.

ckaiw1d3bdymfe22.png
A inne dziewczyny, które miały cc, albo planują teraz - była/ma być w terminie czy wcześniej??
Ja bym chciała jak najpóźniej rodzic, żebym miała gdzie z dzieckiem wrócić.

Do góry