reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Moj maz twierdzi (pracuje w hr w duzej firmie), ze co prawda urlop macierzynski moze ci nie.przyslugiwac ale zasilek macierzynski juz tak. Ale zaznacza ze w jego firmie taki choć nie ma wiec musisz potwierdzic z kims bieglejszym w tego typu umowach.

Dodal cos jeszcze ze musialabys miec oplacane skladki chorobowe, ktore przy takie umowie powinnas indywidualnie oplacac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję, że zapytałaś męża. Mam składki chorobowe opłacane.

reklama
kochane, ja nadal nie mam okresu i nie czuje się tak jakbym miała go dostać , powinien byc w poniedziałek a jest środa i nadal cisza, robiłam test dziś rano i jest tylko jedna kreska :( mimo to mam dziwne objawy, mam wrażliwe sutki, mnostwo białęgo śluzu, jestem bardzo senna , już nie wiem co mam myśleć , miałą któraś z was tak , że po terminie spodziewanej miesiaczki test był negatywny a jednak była ciąza?
Sikańce to tylko sikańce. Na Twoim miejscu poszłabym na bete. Wysylam ciążowe fluidy[emoji8]

@Paulina1645 wytrzymasz do piątku [emoji6] ani się obejrzysz a będziesz się znowu kłuć [emoji6]wyniki będziesz miała od razu tego samego dnia?

@Ankuś to trzymam kciuki by rozmowa gładko poszła. I nie stresuj się, pamiętaj, że Twoje dziecko tez odczuwa ten stres.

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

@Paulina1645 wytrzymasz do piątku [emoji6] ani się obejrzysz a będziesz się znowu kłuć [emoji6]wyniki będziesz miała od razu tego samego dnia?

@Ankuś to trzymam kciuki by rozmowa gładko poszła. I nie stresuj się, pamiętaj, że Twoje dziecko tez odczuwa ten stres.

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
wyniki będą tego samego dnia po 14

Paulina juz dawno bylabym na becie;)A jakie testy robilas?jaka czulosc?

Ankuś trzymam kciuki za rozmowe:)Nie stresuj sie i sie nie daj:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kilka miesięcy temu, gdy spóźniał mi się okres, a wynik testu był nadal negatywny, poszłam na betę. Wynik poniżej 1,2. Więc była jasność. @ przyszła 2 dni później, 4 dni po terminie.

Ale za to tym razem, gdy byłam w ciąży (wtedy tego nie wiedząc) zrobiłam 4 testy. Wszystkie płytkowe o mniejszej czułości wyszły pozytywne, natomiast 2 bardzo czułe! wyszły negatywne. A tak jak pisałam już kolejnego dnia na becie było 44,4. Także jestem tym bardzo zaskoczona, bo w końcu to te bardziej czułe powinny wykryć hcg szybciej. Te płytkowe pokazały ciążę sto na sto

Do góry