reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

A jaka ja mam nadzieję, ze posiedzi jeszcze. Remont trwa w najlepsze i jak mi przyjdzie wczesniej rodzic to chyba w poblizu domu mamy, chyba jakies kielce...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze nie ma się co martwić. Sąsiadkę też lekarz straszył że urodzi dużo przed terminem a urodziła po terminie. Oszczędzaj się i będzie dobrze.

reklama
1509019386-d2920e3f50e4bd23-aaaaaa.jpeg
taaaa pojawiła,niestety.Po 30 tyg zaczela mi wychodzic.Nie ciesze sie bo po Leosiu mialam ją jeszcze 2 LATA!!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez orzechy wcinam całą ciążę. Diabetolog mi nawet polecala dodawać np do drugiego śniadania. Czasem jak jestem głodna między posiłkami to zjadam garść .

Odebrałam wyniki i o ile morfologia ładna, poza podwyzszonymi leukocytami, to w moczu jakieś odchylenia. Nablonki płaskie 'dość liczne w Polu widzenia', i nieliczne bakterie... do tej pory zawsze wszystko było idealnie.

To może być jakąś infekcja?

Ja tez orzechy wcinam całą ciążę. Diabetolog mi nawet polecala dodawać np do drugiego śniadania. Czasem jak jestem głodna między posiłkami to zjadam garść .

Odebrałam wyniki i o ile morfologia ładna, poza podwyzszonymi leukocytami, to w moczu jakieś odchylenia. Nablonki płaskie 'dość liczne w Polu widzenia', i nieliczne bakterie... do tej pory zawsze wszystko było idealnie.

To może być jakąś infekcja?

Ja też jem orzechy i migdały i nie wyobrażam sobie ich nie jeść :)
Mocz z nabłonkami i bakteriami to u mnie "norma" w ciąży.. jak wyszły bakterie za pierwszym razem to robiłam posiew moczu. Ten wyszedł ok więc piłam żurawinę. Przy następnym badaniu miałam już bardzo liczne bakterie. Skończyła się cierpliwość mojego lekarza i dostałam antybiotyk, jakiś na M i jednorazowej dawce na noc.
Przy kolejnym badaniu było już bez nablonkow i bez bakterii.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też jem orzechy i migdały i nie wyobrażam sobie ich nie jeść :)
Mocz z nabłonkami i bakteriami to u mnie "norma" w ciąży.. jak wyszły bakterie za pierwszym razem to robiłam posiew moczu. Ten wyszedł ok więc piłam żurawinę. Przy następnym badaniu miałam już bardzo liczne bakterie. Skończyła się cierpliwość mojego lekarza i dostałam antybiotyk, jakiś na M i jednorazowej dawce na noc.
Przy kolejnym badaniu było już bez nablonkow i bez bakterii.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Uspokoiłas mnie trochę.
Szwagierka, która ma roczną córeczkę stwierdziła że z takimi wynikami lekarka ja wysłała do szpitala, wiec byłam lekko przerażona...

reklama
Melduje się po wizycie. Na ktg jak zwykle maluszek szalał i musiałam się odwrócić na drugi bok i dał zmierzyć sobie serduszko, wszystko Ok [emoji5] tutaj nie sprawdzają tak na usg ile wazy dopóki moja waga jest Ok i nie widza konieczności. Dopiero koło 37 tc robią usg. Sprawdzał tylko szyjkę i mówi ze zamknięta i wszystko Ok. Za dwa tygodnie znowu wizyta. Mały odwrócił się główka do góry a już miał na dole i jak teraz się nie odwróci przez dwa tyg to cc. A już się nastawiłam na normalny poród. Mam jakieś ćwiczenia wykonywać które pomogą mu się odwrócić, zobaczymy. A tak się śmiesznie wypina ze aż położna się śmiała i mówi ze aż dziwnie. Z całej jednej strony miałam go całego a z drugiej pusto [emoji15][emoji848] tez tak macie?? Szczególnie jak na boku lerze i potem się przechylam na wprost to tak mam.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry