reklama
Hmm. To ja nie mialam jeszcze takich atrakcji. Od dziś 31tc, w przyszłym tyg mam wizytę i chyba zapytam kiedy u mnie będzie KTG.
A masz jekieś wskazania do tego?? Cos niepokoilo lekarza??
Jak byłam w szpitalu po skierowanie do diabetologa u swego lekarza prowadzącego w 26tc i mnie przy okazji wysłał na oddział na ktg to położna była zdziwiona bo 26tc to za wcześnie i pytała się mnie czy coś się dzieje bo ktg robi się jak coś nie pokoi lub coś się dzieje. W pierwszej ciąży raz miałam jak byłam już w szpitalu przed porodem
M@gda
Moderatorka
Witamy, witamy Tak jak wcześniej - powiedz nam cos o sobie, kogo maszw brzuszku, na kiedy termin, skąd jesteśWitam, ja również chciałabym dołączyć do grudniowych mam
Pisałam już o kalendarzu
M@gda
Moderatorka
Co do prezentów, to ze względu na poród w grudniu... zaczęłam kupować prezenty pod choinkęJa swojemu przyszłemu mężowi kupiłam kurtkę.
Najbliższym powiem, żeby nam (mnie i mężowi) nic nie kupowali, a od nas najbliższa rodzina dostanie zdjęcia dzidzi
padiq
Fanka BB :)
Co do prezentów, to ze względu na poród w grudniu... zaczęłam kupować prezenty pod choinkę
Najbliższym powiem, żeby nam (mnie i mężowi) nic nie kupowali, a od nas najbliższa rodzina dostanie zdjęcia dzidzi
Świetny pomysł z tymi zdjęciami.
Twarda jesteś, że nadal pracujesz
Ale jak dzidzia pomaga jak może to pewnie mamie łatwiej
Jakieś podejrzenia co do tarczycy?
No dzidzion caly dzien grzeczny a wieczorem troszke sie wierci dajac znac ze wszystko ok. Ale delikatnie. Endo dodala nowa recepte. Mowi ze leki dobrze dobrane i brac dalej. Co zostaje. Brac i nie marudzic rano jak człowiek na glodzie.
M@gda
Moderatorka
Ja też biorę - ale daję radę Plan poranka - leki, forum, śniadankoNo dzidzion caly dzien grzeczny a wieczorem troszke sie wierci dajac znac ze wszystko ok. Ale delikatnie. Endo dodala nowa recepte. Mowi ze leki dobrze dobrane i brac dalej. Co zostaje. Brac i nie marudzic rano jak człowiek na glodzie.
A u mnie odnośnie prezentów na swieta już drugi rok robimy tak - w październiku ciocia moja ma urodziny więc wszyscy którzy są na wigili są u cioci i każdy losuje los z imieniem jednej osoby ustalamy kwotę i sprawa załatwiona . Jeden prezent każdy kupuję a nie 15 , a za większą kwotę zawsze można kupić coś konkretnego a nie jakieś duperele
Ja też biorę - ale daję radę Plan poranka - leki, forum, śniadanko
U mnie poranek to: leki_ kapiel_ suszenie_ubieranie_ kanapki dla wszystkich w domu do pracy i przy okazji juz mozna jesc _samochod_ praca. Najgorzej jak zaspie albo, co gorsza, zapomne o lekach i moge jesc dopiero jak dojade do pracy. A wtedy to juz umieram z glodu. N
o i wersja hard extreme_ - dzien z pobieraniem krwi.
reklama
A my kupujemy prezenty na gwiazdkę tylko dla dzieci. Dorośli się składają na szlachetną paczkę.
@M@gda ja mam ktg robione w każdej ciąży dopiero na dwa tygodnie przed terminem i to skierowanie jest od diabetologa ze względu na cukrzycę. Tak jak co wizytę masz badane serduszko i czujesz ruchy i nic się zlego nie dzieje to chyba nie robią. Ja powiem szczerze że nie lubię tego badania bo mi się przy nim słabo robi jak leżę i nie mogę za bardzo zmienić pozycji.
@M@gda ja mam ktg robione w każdej ciąży dopiero na dwa tygodnie przed terminem i to skierowanie jest od diabetologa ze względu na cukrzycę. Tak jak co wizytę masz badane serduszko i czujesz ruchy i nic się zlego nie dzieje to chyba nie robią. Ja powiem szczerze że nie lubię tego badania bo mi się przy nim słabo robi jak leżę i nie mogę za bardzo zmienić pozycji.