reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Hmm. To ja nie mialam jeszcze takich atrakcji. Od dziś 31tc, w przyszłym tyg mam wizytę i chyba zapytam kiedy u mnie będzie KTG.
A masz jekieś wskazania do tego?? Cos niepokoilo lekarza??

Jak byłam w szpitalu po skierowanie do diabetologa u swego lekarza prowadzącego w 26tc i mnie przy okazji wysłał na oddział na ktg to położna była zdziwiona bo 26tc to za wcześnie i pytała się mnie czy coś się dzieje bo ktg robi się jak coś nie pokoi lub coś się dzieje. W pierwszej ciąży raz miałam jak byłam już w szpitalu przed porodem

Twarda jesteś, że nadal pracujesz :)
Ale jak dzidzia pomaga jak może to pewnie mamie łatwiej :)
Jakieś podejrzenia co do tarczycy?

No dzidzion caly dzien grzeczny :) a wieczorem troszke sie wierci dajac znac ze wszystko ok. Ale delikatnie. :rolleyes: Endo dodala nowa recepte. Mowi ze leki dobrze dobrane i brac dalej. Co zostaje. Brac i nie marudzic rano jak człowiek na glodzie. :-) :)

A u mnie odnośnie prezentów na swieta już drugi rok robimy tak - w październiku ciocia moja ma urodziny więc wszyscy którzy są na wigili są u cioci i każdy losuje los z imieniem jednej osoby ustalamy kwotę i sprawa załatwiona . Jeden prezent każdy kupuję a nie 15 , a za większą kwotę zawsze można kupić coś konkretnego a nie jakieś duperele

Ja też biorę - ale daję radę :) Plan poranka - leki, forum, śniadanko :D:D

U mnie poranek to: leki_ kapiel_ suszenie_ubieranie_ kanapki dla wszystkich w domu do pracy i przy okazji juz mozna jesc _samochod_ praca. Najgorzej jak zaspie albo, co gorsza, zapomne o lekach i moge jesc dopiero jak dojade do pracy. A wtedy to juz umieram z glodu. N
o i wersja hard extreme_ - dzien z pobieraniem krwi.

reklama
A my kupujemy prezenty na gwiazdkę tylko dla dzieci. Dorośli się składają na szlachetną paczkę.

@M@gda ja mam ktg robione w każdej ciąży dopiero na dwa tygodnie przed terminem i to skierowanie jest od diabetologa ze względu na cukrzycę. Tak jak co wizytę masz badane serduszko i czujesz ruchy i nic się zlego nie dzieje to chyba nie robią. Ja powiem szczerze że nie lubię tego badania bo mi się przy nim słabo robi jak leżę i nie mogę za bardzo zmienić pozycji.

Do góry