reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Przez 25 lat mojego zycia nie bolał mnie żaden ząb.... nigdy. Zawsze slyszalam ze moje zeby sa w idealnyk stanie. Od wczoraj boli :( i to nie fajne. Do tego popekaly mi usta w rogach i porobily sie zajady... nic dzisiaj nie robie bede siedziec caly dzien pod kocem.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przez 25 lat mojego zycia nie bolał mnie żaden ząb.... nigdy. Zawsze slyszalam ze moje zeby sa w idealnyk stanie. Od wczoraj boli :( i to nie fajne. Do tego popekaly mi usta w rogach i porobily sie zajady... nic dzisiaj nie robie bede siedziec caly dzien pod kocem.

Biedna:-( Szybko do dentysty, nie ma się co męczyć.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

O jejku :( Na zajady to wit. B :* Zawsze jadłam na to wątróbkę ale w ciąży ponoć nie wolno. A ząbek, ech współczuje bólu. Koniecznie leć do dentysty ;) Ponoć teraz to i tak jest spoko z zębami. Przy karmieniu potrafią się mocno psuć.

Mówią że ciąża to nie choroba. Ale jak bardzo prosto można się zdrowotnie posypać będąc w ciąży.

Ja ciągle muszę uważać na wiatr i przeciągi. Tylko mnie smyrnie i już chora xD

O jejku :( Na zajady to wit. B :* Zawsze jadłam na to wątróbkę ale w ciąży ponoć nie wolno. A ząbek, ech współczuje bólu. Koniecznie leć do dentysty ;) Ponoć teraz to i tak jest spoko z zębami. Przy karmieniu potrafią się mocno psuć.

Mówią że ciąża to nie choroba. Ale jak bardzo prosto można się zdrowotnie posypać będąc w ciąży.

Ja ciągle muszę uważać na wiatr i przeciągi. Tylko mnie smyrnie i już chora xD
Musze czekac na piotrka. Ja tu nawet nie wiem gdzie dentysta jest bo nigdy nie potrzebowałam. Nie lubie watrobki... kupie sobie ta witamine dodatkowo jesli ma pomóc. Niby biore witaminy a zeby sie sypia, paznokcie sie sypia , usta pękają...

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-08-08 Eklerkaa USG połówkowe 22t 0d
2017-08-08 gie_er USG połówkowe
2017-08-08 Karolcia90 wizyta kontrolna
2017-08-08 Izabela90 wizyta kontrolna i usg
2017-08-08 maja1987 wizyta kontrolna i usg
2017-08-08 Zinc drugie USG połówkowe - 3D/4D (23t4d)

2017-08-09 Karolcia1992 wizyta kontrolna
2017-08-09 Oska Wizyta kontrolna
2017-08-09 Millo Echo serca Inki
2017-08-09 Maglik USG połówkowe
2017-08-10 DigitalGirl Wizyta kontrolna (24t4d)
2017-08-10 Mikado93 USG połówkowe (22t6d)
2017-08-10 padiq wizyta kontrolna/usg
2017-08-10 pieszczoszka1988 wizyta kontrolna/usg
2017-08-11 MagMag wizyta kontrolna/usg
2017-08-11 allime USG połówkowe
2017-08-14 Lake882 USG połówkowe
2017-08-14 daruuunia3 USG połówkowe (22t2d)
2017-08-16 M@gda wizyta kontrolna
2017-08-16 allime USG połówkowe z pakietu
2017-08-17 allime Wizyta kontrolna
2017-08-17 mrsMalec Wizyta kontrolna i usg
2017-08-18 Angella210 Wizyta kontrolna
2017-08-21 chucherko usg
2017-08-22 olka_l USG połówkowe (powtórka)
2017-08-23 chucherko Wizyta kontrolna
2017-08-24 misianka Wizyta kontrolna
2017-08-25 Eraja Wizyta kontrolna i usg
2017-08-25 Marti92 Wizyta u położnej
2017-08-28 Maglik Wizyta kontrolna
2017-08-28 Zinc Wizyta kontrolna
2017-08-31 M@gda Wizyta kontrolna
2017-09-06 Mikado93 wizyta kontrolna

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - gdzie go szukać i jak obsługiwać znjadziesz instrukcję :)

Musze czekac na piotrka. Ja tu nawet nie wiem gdzie dentysta jest bo nigdy nie potrzebowałam. Nie lubie watrobki... kupie sobie ta witamine dodatkowo jesli ma pomóc. Niby biore witaminy a zeby sie sypia, paznokcie sie sypia , usta pękają...

Jeszcze przeczytałam że przy małej ilości żelaza też tak się dzieje. Ale sama suplementacja B2 też potrafi pomóc :) Jak tam Twoja hemoglobina? Jak w porządku to na bank ta B Ci uciekła i jesteś troszkę osłabiona :*

Biedna <tuli>

Ja zajadów od wieków nie miałam. Tzn. od kiedy zaczęłam normalnie jeść. Wcześniej, kiedy chorowałam to miałam na non stopie rozerwane usta. Co wyleczyłam to znów. Brrr... Aż nie chcę tego pamiętać ^^ Koszmarny epizod z życia [emoji14]

Jeszcze przeczytałam że przy małej ilości żelaza też tak się dzieje. Ale sama suplementacja B2 też potrafi pomóc :) Jak tam Twoja hemoglobina? Jak w porządku to na bank ta B Ci uciekła i jesteś troszkę osłabiona :*

Biedna <tuli>

Ja zajadów od wieków nie miałam. Tzn. od kiedy zaczęłam normalnie jeść. Wcześniej, kiedy chorowałam to miałam na non stopie rozerwane usta. Co wyleczyłam to znów. Brrr... Aż nie chcę tego pamiętać ^^ Koszmarny epizod z życia [emoji14]
Nie wiem jak moja hemoglobina bo tutaj badania krwi sie robi w ciazy raz na ruski rok. Tylko mocz co wizyte. Pojde za 2 tygodnie to powiem lekarzowi niech mi da skierowanie na krew bo sie zle czuje

Wlasnie chcialam wkleic kalendzarz.

Gie_er oby to nie byla cholestaza. Ja mialam z Frankiem bezobjawowa, zadnego swedzenia, nic. Lekarka zrobila mi badania tylko dlatego, ze przyjmowalam sporo lekow i tak zaraz po otrzymaniu wynikow, zadzwonila do mnie i wyladowalam w 35tyg w szpitalu. Najgorsze, ze na cholestaze podaje sie kroplowke z glukoza i wit c, a przy cukrzycy ciazowej mogli mi tylko podac wit c. Lezalam tydzień, na swieta do domu tabletki za ponad 100zl tygodniowo i powrot do szpitala, bo wyniki byly jeszcze gorsze i tak zostalam juz do porodu do 38tyg. Nie chce powtorki z rozrywki, zreszta niewyobrażam sobie tak dlugiego rozstania z dzieckiem.

Magda trzymaj sie cieplo, my przechodzilismu taki trudny okres 4 lata temu, dowiedzielismy sie nagle o chorobie taty meza i pol roku walczylismy, niestety rak trzustki wygral, tyle ze tesc do konca byl w domu i tam nagle odszedl, niedoczekal naszego slubu, a tak walczyl, zeby jeszcze zdazyc. Do konca nie wierzylam, ze odejdzie.
Mam nadzieje, ze twoj tata jest silny i uda mu sie doczekac zostania dziadkiem:*

Żeby wykryć ta chorobę wystarczy zrobić alat i aspat czy coś jeszcze?

reklama
Wlasnie chcialam wkleic kalendzarz.

Gie_er oby to nie byla cholestaza. Ja mialam z Frankiem bezobjawowa, zadnego swedzenia, nic. Lekarka zrobila mi badania tylko dlatego, ze przyjmowalam sporo lekow i tak zaraz po otrzymaniu wynikow, zadzwonila do mnie i wyladowalam w 35tyg w szpitalu. Najgorsze, ze na cholestaze podaje sie kroplowke z glukoza i wit c, a przy cukrzycy ciazowej mogli mi tylko podac wit c. Lezalam tydzień, na swieta do domu tabletki za ponad 100zl tygodniowo i powrot do szpitala, bo wyniki byly jeszcze gorsze i tak zostalam juz do porodu do 38tyg. Nie chce powtorki z rozrywki, zreszta niewyobrażam sobie tak dlugiego rozstania z dzieckiem.

Magda trzymaj sie cieplo, my przechodzilismu taki trudny okres 4 lata temu, dowiedzielismy sie nagle o chorobie taty meza i pol roku walczylismy, niestety rak trzustki wygral, tyle ze tesc do konca byl w domu i tam nagle odszedl, niedoczekal naszego slubu, a tak walczyl, zeby jeszcze zdazyc. Do konca nie wierzylam, ze odejdzie.
Mam nadzieje, ze twoj tata jest silny i uda mu sie doczekac zostania dziadkiem:*
Dzieki,

Będę się pojawiać od czasu do czasu. Jesli ktoś będzie przede mną - proszę wrzućcie go, bo raz mogę być raz nie. Jeszcze raz dzięki!

Do góry