reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny amemia jest groźna w ciąży? Ja mam i czuje się słabo, sennie, brak energii. Biorę żelazo na receptę i tyle. Do tej pory jakoś się tym wynikiem bardzo nie przejmowałam, a Wy piszecie, że się boicie?
Pewnie,ze groźna, dla dziecka które żyje z twojej krwi.
Ja miałam z maksiem delikatnie obniżone wyniki a i tak urodził się z anemia i był apatyczny mało jadł dużo spał..... :-(

reklama
Skąd ja to znam. Niestety na takich trzeba nabrać dystansu.
Wiem, że ciężko.... Ja teraz w ciąży mam taki bojowy nastroj aż sama siebie nie poznaje...
Mysle, że córce na spokojnie możesz detoks zrobić q domu a o grillu lepiej zapomnij szkoda nerwów.
Tylko moi rodzice mieszkają 2 piętra niżej i codziennie jej w głowie mieszają, a ja wychodzę na tą złą [emoji20]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko moi rodzice mieszkają 2 piętra niżej i codziennie jej w głowie mieszają, a ja wychodzę na tą złą [emoji20]

Maja inne zdanie Ty masz inne, trzymaj się swojego i nie odpuszczaj. A jak im nie po nosie przedstaw argumenty przeciw spożywaniu chipsów i słodyczy....od strony medycznej najlepiej.

Gieer ale babcia pojechała... nie denerwuj się, wiesz co jest najlepsze dla Twojego dziecka!
Ankuś z anemią nie ma żartów, poradz sie swojego lekarza, pewnie wyprowadzi wyniki na prostą
Ja dzisiaj z Ł dużo porobilismy na budowie, No i zrobiliśmy pierwszego grilla na tarasie, miodzio ! ;-) A teraz Ł pojechał na mecz bo nasz Bart znowu wyprowadza piłkarza na stadion ;-) A ja już po długim prysznicu, leżę zmęczona w łóżku ;-)

I drugie pytanie: wyszła mi juz jakiś czas temu obrzydliwa pokrzywka. Lekarz twierdzi ze to jakiś łupież gilberta i występuje najczęściej w ciąży. Twierdzi ze musi samo zejść ale to siedzące i szpecace. Czy któraś z Was tez ma taki problem? Dołączam zdjęcie mojej strasznej ręki. Dodam ze nigdy nie mialam alergii ani problemów skórnych
mi wyszła w ciazy taka plama czerwona na twarzy :/ to niby tez normalne w ciąży . Nie kiedy swędzi i wygląda to okropnie . Nawet przestałam się malować żeby to dziadostwo się nie pogorszyło

Ehhh muszę się pożalić, byliśmy dzisiaj na grillu i bylo super, ale jak Nadia nic nie zjadła tylko wpychali w nią chipsy i jeszcze mieli dla niej "knopersika" to powiedziałam, że ma przestać jeść chipsy. Wtedy moja matka wyleciała na mnie z gębą, że przecież nic jej nie będzie jak zje, powiedziałam, że jak dwa dni nie zje słodyczy to też przeżyje to już w ogóle się zaczęło wrzeszczenie. Rozumiem, że gdybym ja biła czy na nią krzyczała, to wtrącić by się mogli, ale przecież jej tylko na zdrowie to wyjdzie jak nie będzie codziennie słodyczy jadła. Moja babcia natomiast porównała mnie do wujka, który 20 lat temu zmusił kuzynkę do aborcji, bo ja też dziecku niszczę dzieciństwo...

Wiesz trochę przykra sprawa...uwazam że rodzicie nie powinni wtrącać się w to jak wychowujemy swoje dzieci, nie powiem gdyby działa się mu krzywda czy coś ale o chipsy taka afera lekka przesada, wkurza mnie to że niestety dziadkowie pakują we wnuki co popadnie, u nas w domu jest to samo a mnie po prostu kur...ica bierze przyjadą wnuki do dziadków a oni tylko wyciągają to czekoladę, to żelki to gumy owocowe masakra i na dodatek leja dzieciakom Pepsi albo cole tragedia, kompot na stole a dziecko Pepsi piję...a na odchodne jak już do domu jadą to babka wałówkę szykuje...mentosy, mambę i co tam jeszcze słodkiego ma - TRAGEDIA.
Ja już powiedziałam jak przyjdą na świat moje maleństwa to między mną a teściami będzie zwada i to duża bo nie pozwolę na faszerowanie dzieci słodyczami a potem śniadanie, obiad nic nie zjedzone bo dziecko pijadlo sobie mambą i popili Pepsi...
Całkowicie popieram Twoje stanowisko :tak:

reklama
Do góry