reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja śpie na brzuchu a mam jak w 6 miesiącu. Moja znajoma ciężarna jest w 6 miesiącu i obudziła się śpiąc na brzuchu ,ale dokotrka jej mówiła ,że dziecko jest chronione przez wody płodowe balon i ja w to wierzę. Jak mi we wcześniejszej ciąży przeszkadzał brzuch bo czułam ,że na czymś leże, coś mi uwiera to w tej nic mi nie przeszkadza i korzystam.

Co do owoców uważam ,że takie ilości jakie jemy nie zaszkodza nikomu ja dziś miałam okropną chęć na piwo. Mówiłam małżowi kup bezalkoholowe to kupił 2% radlera. Spróbowałam kilka łyków niebo w gębie mniam a jak zaspokoił pragnienie

reklama
Ja śpie na brzuchu a mam jak w 6 miesiącu. Moja znajoma ciężarna jest w 6 miesiącu i obudziła się śpiąc na brzuchu ,ale dokotrka jej mówiła ,że dziecko jest chronione przez wody płodowe balon i ja w to wierzę. Jak mi we wcześniejszej ciąży przeszkadzał brzuch bo czułam ,że na czymś leże, coś mi uwiera to w tej nic mi nie przeszkadza i korzystam.

Co do owoców uważam ,że takie ilości jakie jemy nie zaszkodza nikomu ja dziś miałam okropną chęć na piwo. Mówiłam małżowi kup bezalkoholowe to kupił 2% radlera. Spróbowałam kilka łyków niebo w gębie mniam a jak zaspokoił pragnienie
Ja wczoraj wypiłam Radlera cytrynowego 0%. Ale to było pycha...[emoji12]

Kobietki powiedzcie mi Bo ja już w sumie nie wiem co mam z tym zrobić . Strasznie wypadają mi włosy w dodatku przetłuszczaja się non stop kiedy nie myłam 3 dni i było ok a teraz codziennie musze i w dodatku przestały mi rosnąć

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

1496516573-aaaaaa.jpeg
a grubas siedzi i zjada te salatki. Ej ale mi brakowalo salatki jarzynowej :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja niewiem;) nie ryzykuje ;) bała bym się ze dzidzi się coś stanie ;) mi na lewym boku jest idealnie ;)

Dziewczyny teraz jak brzuszek nie przeszkadza można na brzuchu. Po drugiej stronie brzucha mamy teraz głównie jelita :-)
Jeśli chodzi o spanie na lewej stronie to że względu na nas a nie dziecko. Spanie na lewej stronie usprawnia krążenie i zmniejsza ryzyko zwrotów głowy i omdlen.
Dla dziecka jak już jest duże najlepiej spać na wznak albo zmieniać strony, ponieważ spanie na jednej stronie może powodować asymetrie w budowie.
Tyle się dowiedziałam jak leżałam z maksiem od połowy ciąży.
Tenat właściwej pozycji był poruszany non stop na patologii ciąży.... Gdzie większość z nas przymusowo leżała...

A mi mówiła ze wszystko mogę jeść ;) wszystkie owoce :) tylko mówiła żeby nie jeść surowych ryb jajek serów pleśniowych ;) a i żeby nie przesadzać z fast foodami ;) a o owocach nic nie mówiła ;) ale dzięki ze napisałaś ;) nie będę jadła

O winogronach @reniuszek też pisała. Ja słyszałam że grejpfruty w dużej ilości mogą wady serca powodować

Mi lekarz pozwolił plesniaki jeść, hibiskus także w herbacie.

Jak będę rozmawiała z siostrą to jej zapytam dokładnie o co chodzi z tymi winogronami...i napiszę na formu.
Kiedyś pisaliśmy o winogronach. Mają w sobie substancje które niekorzystnie wpływają na rozwój układu krążenia, serca u dzidziusia. Jest tu ryzyko że dziecko urodzi się z wadami.

Dziewczyny macie może jakies swoje sprawdzone sposoby bądź te od lekarzy na niską hemoglobinę?
Kurczę w ciagu 3 tygodni spadła mi z 10,3 na 9,4 :( zawsze miałam z tym problem,ale teraz mnie to bardzo martwi.
Wizytę mam w środę i zobaczę co na to doktorek. Najlepsze jest to ze żelazo, Wit b12 i inne mam wysokie

Kochana ja od jakiegoś czasu jem głównie dziczyzne zamiast ogólnodostępne wieprzowiny czy drobiu.
Przede wszystkim schab, polędwica, kiełbaski z dzika.
Jak jadłam raz w tygodniu przed ciąża hejka miałam ok 16.
Teraz też zaczęłam podjadac i przez miesiąc skoczyła mi z 12 na prawie 14.
Poza tym witaminy!
Wołowina też jest dobra opcja na podbicie.
Jeśli chodzi o żelazo w warzywach i strączkach to najlepiej codziennie taka porcje zjadać. Np owsianke na śniadanie a sok z buraczka na podwieczorek.....

reklama
Do góry