reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja śpie na brzuchu a mam jak w 6 miesiącu. Moja znajoma ciężarna jest w 6 miesiącu i obudziła się śpiąc na brzuchu ,ale dokotrka jej mówiła ,że dziecko jest chronione przez wody płodowe balon i ja w to wierzę. Jak mi we wcześniejszej ciąży przeszkadzał brzuch bo czułam ,że na czymś leże, coś mi uwiera to w tej nic mi nie przeszkadza i korzystam.

Co do owoców uważam ,że takie ilości jakie jemy nie zaszkodza nikomu ja dziś miałam okropną chęć na piwo. Mówiłam małżowi kup bezalkoholowe to kupił 2% radlera. Spróbowałam kilka łyków niebo w gębie mniam a jak zaspokoił pragnienie

reklama
Ja śpie na brzuchu a mam jak w 6 miesiącu. Moja znajoma ciężarna jest w 6 miesiącu i obudziła się śpiąc na brzuchu ,ale dokotrka jej mówiła ,że dziecko jest chronione przez wody płodowe balon i ja w to wierzę. Jak mi we wcześniejszej ciąży przeszkadzał brzuch bo czułam ,że na czymś leże, coś mi uwiera to w tej nic mi nie przeszkadza i korzystam.

Co do owoców uważam ,że takie ilości jakie jemy nie zaszkodza nikomu ja dziś miałam okropną chęć na piwo. Mówiłam małżowi kup bezalkoholowe to kupił 2% radlera. Spróbowałam kilka łyków niebo w gębie mniam a jak zaspokoił pragnienie
Ja wczoraj wypiłam Radlera cytrynowego 0%. Ale to było pycha...[emoji12]

Kobietki powiedzcie mi Bo ja już w sumie nie wiem co mam z tym zrobić . Strasznie wypadają mi włosy w dodatku przetłuszczaja się non stop kiedy nie myłam 3 dni i było ok a teraz codziennie musze i w dodatku przestały mi rosnąć

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

1496516573-aaaaaa.jpeg
a grubas siedzi i zjada te salatki. Ej ale mi brakowalo salatki jarzynowej :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja niewiem;) nie ryzykuje ;) bała bym się ze dzidzi się coś stanie ;) mi na lewym boku jest idealnie ;)

Dziewczyny teraz jak brzuszek nie przeszkadza można na brzuchu. Po drugiej stronie brzucha mamy teraz głównie jelita :-)
Jeśli chodzi o spanie na lewej stronie to że względu na nas a nie dziecko. Spanie na lewej stronie usprawnia krążenie i zmniejsza ryzyko zwrotów głowy i omdlen.
Dla dziecka jak już jest duże najlepiej spać na wznak albo zmieniać strony, ponieważ spanie na jednej stronie może powodować asymetrie w budowie.
Tyle się dowiedziałam jak leżałam z maksiem od połowy ciąży.
Tenat właściwej pozycji był poruszany non stop na patologii ciąży.... Gdzie większość z nas przymusowo leżała...

A mi mówiła ze wszystko mogę jeść ;) wszystkie owoce :) tylko mówiła żeby nie jeść surowych ryb jajek serów pleśniowych ;) a i żeby nie przesadzać z fast foodami ;) a o owocach nic nie mówiła ;) ale dzięki ze napisałaś ;) nie będę jadła

O winogronach @reniuszek też pisała. Ja słyszałam że grejpfruty w dużej ilości mogą wady serca powodować

Mi lekarz pozwolił plesniaki jeść, hibiskus także w herbacie.

Jak będę rozmawiała z siostrą to jej zapytam dokładnie o co chodzi z tymi winogronami...i napiszę na formu.
Kiedyś pisaliśmy o winogronach. Mają w sobie substancje które niekorzystnie wpływają na rozwój układu krążenia, serca u dzidziusia. Jest tu ryzyko że dziecko urodzi się z wadami.

Dziewczyny macie może jakies swoje sprawdzone sposoby bądź te od lekarzy na niską hemoglobinę?
Kurczę w ciagu 3 tygodni spadła mi z 10,3 na 9,4 :( zawsze miałam z tym problem,ale teraz mnie to bardzo martwi.
Wizytę mam w środę i zobaczę co na to doktorek. Najlepsze jest to ze żelazo, Wit b12 i inne mam wysokie

Kochana ja od jakiegoś czasu jem głównie dziczyzne zamiast ogólnodostępne wieprzowiny czy drobiu.
Przede wszystkim schab, polędwica, kiełbaski z dzika.
Jak jadłam raz w tygodniu przed ciąża hejka miałam ok 16.
Teraz też zaczęłam podjadac i przez miesiąc skoczyła mi z 12 na prawie 14.
Poza tym witaminy!
Wołowina też jest dobra opcja na podbicie.
Jeśli chodzi o żelazo w warzywach i strączkach to najlepiej codziennie taka porcje zjadać. Np owsianke na śniadanie a sok z buraczka na podwieczorek.....

reklama
Do góry