reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

A to ja powiedziałam od razu tylko mojemu P. i mamie, niby uwierzyli, ale jakbym tak zażartowała to byliby rozczarowani ;P
u mnie rodzice sie ucieszyli, brat i bratowa tez, tesciowa myslala, ze jaja se robie :D za to szwagierka mi probowala wmowic, ze test sie pomylil oo i tak moze byc :D hahah, teraz ta "pomylka" rosnie w sile hihi :)

reklama
Witam się po krótkiej przerwie. Łatwiej Was teraz nadrabiać, bo pewnie w większości skrobiecie na zamkniętym, niestety chyba nie będzie mi dany, więc piszę tutaj :)

Trochę odpoczęłam przez długi weekend, teraz zaczyna mi się sesja, więc dużo nauki przede mną do lipca, więc pewnie też będę tu trochę rzadziej, bo tą sesje chciałabym dokończyć o ile moj Fasol pozwoli, bo kolejną to chyba zdam w marcu jak dobrze pójdzie, przez grudniowe dziecie :p

Na Dzień Dziecka kupiłam mojemu Fasolowi Misia Szumisia :D :D pozbierałam ciuszki po rodzinie, bo też pokupowali na 1.06 :D dla każdego to chyba frajda.

A jutro mam wizytę u lekarza, prenatalne!
Uświadomiłam sobie, że mój Fasol jest bardzo świąteczny! Śmiejemy się, że został poczęty w naszą 3 rocznicę, dowiedzieliśmy się o nim w prima aprilis, prenatalne dzień dziecka, a termin mikołajki!

Pozdrawiam Was i miłego dnia! :) :)
Faktycznie świąteczne maleństwo.
Ja się dowiedziałam o mojej ciąży dzień przed 96 urodzinami mojej kochanej babci (to znaczy miałaby urodziny, gdyby nie umarła rok temu) i dwa dni po pierwszej rocznicy jej śmierci (umarła 3 dni przed 95 urodzinami). Dlatego chciałabym, żeby jak będzie dziewczynka miała na drugie po mojej babci.

A ja dziś wyspana. Synuś dał mi się wyspać. W ogóle to się cieszę, że mi się chyba mała sówka trafiła, bo młody potrafi rano spać do 8-9 (czasami zdarza mu się nawet do 10), dzięki czemu i mnie łatwiej się wyspać. Na dodatek, to mały jak się obudzi, to się grzecznie bawi koło mojego łóżka, a ja jeszcze sobie drzemię i powolutku się dobudzam.
Co dajecie dzieciakom na dzień dziecka? Ja zamówiłam globus małego pilota V-tech i mam nadzieję, że dziś dotrze. Powinien, bo przy śledzeniu paczki jest, że paczka jest już w oddziale krakowskim.

Szczerze mówiąc nie wiem czy coś dajemy:) My jej dajemy mnóstwo prezentów bez okazji, kupiliśmy kilka z myslą o dniu dziecka ale jużdostała... a na razie jeszcze nie wie, że to jest jakiś szczególny dzień, chociaż na pewno moi rodzice jak ich zobaczymy w piątek coś ekstra dadzą. Babcia na miejscu pewnie też coś sprezentuje ale raczej małego.

Szczerze mówiąc nie wiem czy coś dajemy:) My jej dajemy mnóstwo prezentów bez okazji, kupiliśmy kilka z myslą o dniu dziecka ale jużdostała... a na razie jeszcze nie wie, że to jest jakiś szczególny dzień, chociaż na pewno moi rodzice jak ich zobaczymy w piątek coś ekstra dadzą. Babcia na miejscu pewnie też coś sprezentuje ale raczej małego.
No Bazyli też już dostał większość prezentów. Od jednej babci dostał buciki i hulajnogę, od drugiej żółwia do zasypiania, który wyświetla na suficie gwiazdki, a od mojego D Lego Duplo lotnisko.

ja już prenatalnych, wszystko super, wyniki z krwi za 3 dni. Wiecej na grudnioweczkach u lekarza. Witam nowe mamuśki, fajnie ze nas coraz więcej!
Hej, a czy to jest także jakaś zamknieta grupa ? Szkoda, że coraz więcej dziewczyn pisze w swoim gronie, pewnie każda z nas jest ciekawa jak wyglądają wizyty, czego można się spodziewać, jak przygotować.

reklama
Do góry