reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Oooo to jest najgorsze....i na dodatek brak zrozumienia że można się źle czuć, a szczególnie wkurzalo mnie to że ludzie myślą że jak nie ma brzucha to nic nie dolega..

U mnie nie bylo widać brzucha praktycznie do 5 miesiąca, w zasadzie to do 6 miałam taki ze ktos by powiedzial ze po prostu "najdlam sie bigosu" ... a najbardziej mnie wkurzyl brat mamy jak przyjechal zza granicy i wlasnie tak jak mowisz, twierdzil ze ja to pewnie tej ciazy nie odczuwam bo nic nie widac a byl 4 miesiac... no coz niektorzy po prostu tak maja ze jak nie przezyja czegos na wlasnej skorze to nie zrozumieja.. my sie mamusie zrozumiemy :)

reklama
ale tak se przypomnialam, ze mojej kumpeli corka lat 17 pyta sie mnie miesiac temu czy moje dziecko na juz nozki i raczki! pokazalam jej usg z 10 tygodnia i nozki malego z paluszkami, patrzyla i nie wierzyla, ze mial 4 cm i mial to co nalezy :D ja nie wiem czego sie uczy mlodziez w szkole :D

no to to juz w ogole!! :D moze mama z nia nie rozmawia... :D:D ale zeby takich rzeczy nie wiedziec?? ah, szkoda slow :D

U mnie nie bylo widać brzucha praktycznie do 5 miesiąca, w zasadzie to do 6 miałam taki ze ktos by powiedzial ze po prostu "najdlam sie bigosu" ... a najbardziej mnie wkurzyl brat mamy jak przyjechal zza granicy i wlasnie tak jak mowisz, twierdzil ze ja to pewnie tej ciazy nie odczuwam bo nic nie widac a byl 4 miesiac... no coz niektorzy po prostu tak maja ze jak nie przezyja czegos na wlasnej skorze to nie zrozumieja.. my sie mamusie zrozumiemy :)
ja czesto slyszalam: naprawde az tak zle sie czujesz? naprawde? naprawde?

A jeszcze jedna rzecz mnie śmieszyla . ..też nie miałam jakiegoś mega brzucha do jakiegoś 5 miesiąca a potem mi tak zaczął rosnąc i gdzie bym nie poszła to tekst ale wielki brzuch! bliźniaki ? 8-) ech...nawet tydzień temu usłyszałam że mam wielki brzuch matko 4 tygodnie do porodu mi zostało to jaki mam mieć. ..;)

reklama
ale to nic-szwagierki corka ma te zajecia wlasnie o seksie, narzadach itp i tesciowa ja uprzedzala, ze bedzie sie tego uczyc a mloda odp: ja o zadnych penisach sie uczyc nie bede :D posikalam sie ze smiechu....

Do góry