reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Oooo to jest najgorsze....i na dodatek brak zrozumienia że można się źle czuć, a szczególnie wkurzalo mnie to że ludzie myślą że jak nie ma brzucha to nic nie dolega..

U mnie nie bylo widać brzucha praktycznie do 5 miesiąca, w zasadzie to do 6 miałam taki ze ktos by powiedzial ze po prostu "najdlam sie bigosu" ... a najbardziej mnie wkurzyl brat mamy jak przyjechal zza granicy i wlasnie tak jak mowisz, twierdzil ze ja to pewnie tej ciazy nie odczuwam bo nic nie widac a byl 4 miesiac... no coz niektorzy po prostu tak maja ze jak nie przezyja czegos na wlasnej skorze to nie zrozumieja.. my sie mamusie zrozumiemy :)

reklama
ale tak se przypomnialam, ze mojej kumpeli corka lat 17 pyta sie mnie miesiac temu czy moje dziecko na juz nozki i raczki! pokazalam jej usg z 10 tygodnia i nozki malego z paluszkami, patrzyla i nie wierzyla, ze mial 4 cm i mial to co nalezy :D ja nie wiem czego sie uczy mlodziez w szkole :D

no to to juz w ogole!! :D moze mama z nia nie rozmawia... :D:D ale zeby takich rzeczy nie wiedziec?? ah, szkoda slow :D

U mnie nie bylo widać brzucha praktycznie do 5 miesiąca, w zasadzie to do 6 miałam taki ze ktos by powiedzial ze po prostu "najdlam sie bigosu" ... a najbardziej mnie wkurzyl brat mamy jak przyjechal zza granicy i wlasnie tak jak mowisz, twierdzil ze ja to pewnie tej ciazy nie odczuwam bo nic nie widac a byl 4 miesiac... no coz niektorzy po prostu tak maja ze jak nie przezyja czegos na wlasnej skorze to nie zrozumieja.. my sie mamusie zrozumiemy :)
ja czesto slyszalam: naprawde az tak zle sie czujesz? naprawde? naprawde?

A jeszcze jedna rzecz mnie śmieszyla . ..też nie miałam jakiegoś mega brzucha do jakiegoś 5 miesiąca a potem mi tak zaczął rosnąc i gdzie bym nie poszła to tekst ale wielki brzuch! bliźniaki ? 8-) ech...nawet tydzień temu usłyszałam że mam wielki brzuch matko 4 tygodnie do porodu mi zostało to jaki mam mieć. ..;)

reklama
ale to nic-szwagierki corka ma te zajecia wlasnie o seksie, narzadach itp i tesciowa ja uprzedzala, ze bedzie sie tego uczyc a mloda odp: ja o zadnych penisach sie uczyc nie bede :D posikalam sie ze smiechu....

Do góry