pocieszam sie tym, ze mam maly brzuch jak na 7 miesiac i licze, ze jakis ogromny nie bedzie, i jakie dane musisz im podac do weryfikacji?U mnie cieplutko, zamierzam dziś skorzystać z pogody i spędzić chociaż część dnia na powietrzu z rodzinką.
No ja też trochę narzekam na kręgosłup, ale pod koniec jest najciężej, damy radę, jak nie my to kto
Co do ZUSu to ja wszystkie sprawy załatwiam telefonicznie, bo oddział ZUS, który mi wypłaca chorobowe jest oddalony ode mnie ok. 500 km więc nie ma innej opcji jak tel.
reklama
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Lola Lolitta
Fanka BB :)
Wystarczy telefonpytanie za 100 punktow: czy musze jechac do siedziby Zusu by uzyskac info odnosnie chorobowego czy moge zadzwonic (chodzi o to czy przez tel zostana mi takowe info udzielone)?
i leki nic jej nie pomagaja?Kaszel ma taki paskudny, no i jak to dziecko, maruda okropna, nos zatkany, pojawily sie żółte gile, heh ja wysiadam normalnie, ani sie wyspac bo ma astme i boje sie ze zacznie sie dusic, porazka.
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
wtedy na infolinie czy do siedziby Zusu tu gdzie mieszkam?Wystarczy telefon
noemi87
pocieszam sie tym, ze mam maly brzuch jak na 7 miesiac i licze, ze jakis ogromny nie bedzie, i jakie dane musisz im podac do weryfikacji?
Pesel, nip pracodawcy, imię nazwisko, adres i tyle.
Ostatnio znajomy mojego męża jak nas zobaczył z daleka to stwierdził, że mam brzuch jakbym miała zaraz rodzić nie wydaje mi się, ale później wrzucę fotkę to same ocenicie
Lux telefon na infolinię, podajesz te dane co napisała noemi i wszystko Ci wyjaśnia, niestety czas oczekiwania na połączenie to nawet ok 9min, ale ja wtedy wlaczam głośnik i coś robię innegowtedy na infolinie czy do siedziby Zusu tu gdzie mieszkam?
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
to to zobacze, jak kasa sie nie zjawi na dniach to bede dzwonic, mi ludzie roznie mowia, jedni, ze maly, drudzy, ze duzy, wedlug mnie malyPesel, nip pracodawcy, imię nazwisko, adres i tyle.
Ostatnio znajomy mojego męża jak nas zobaczył z daleka to stwierdził, że mam brzuch jakbym miała zaraz rodzić nie wydaje mi się, ale później wrzucę fotkę to same ocenicie
reklama
mamaNadii2
lux - ja poszłam na zwolnienie początkiem maja wiec pierwsze 33 dni bodajże płaci pracodawca.Kase od Zusu dostalam dopiero po 2 miesiącach pełne rozliczenie czyli początkiem sierpnia.Wiec to jest roznie nie koniecznie bedzisz dostawac 27.Bo ja dostaje w różne dni raz na poczatku miesiąca , środku czy z końca.
Mnie coś wzielo na ogarniecie mieszkania wytarłam kurze, umylam podłogi i odkurzyłam.Wena na sprzątanie mnie wzięła.Nadia w przedszkolu to mam lśniąco jak przyjdzie to będzie znowu co sprzątać heh.
Dziś czuje się wyśmienicie , brzuszek mięciutki , Zosia kopie tylko ta pogodna iście zimowa.
Mnie coś wzielo na ogarniecie mieszkania wytarłam kurze, umylam podłogi i odkurzyłam.Wena na sprzątanie mnie wzięła.Nadia w przedszkolu to mam lśniąco jak przyjdzie to będzie znowu co sprzątać heh.
Dziś czuje się wyśmienicie , brzuszek mięciutki , Zosia kopie tylko ta pogodna iście zimowa.