reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

dzien dobry
jeszcze dzis i jutro praca i WYJEZDZAMY!!
:-Ddzis na szczescie nie bylo skrobania auta, 4° o poranku pozytywnie nastrajaja, nawet po standardowo nieprzespanej nocy.
choc mozna i sie doszukac pozytywu, ze spal 4 godziny bez pobudki (niewyobrazalny sukces), po czym dla rownowagi 2,5 godziny wojowal:angry:

Fakt, że strasznie nam rosną te dzieci. Ja to sobie uświadomiłam dziś jak zobaczyłam Franka idącego samodzielnie na dwóch nogach przez pokój... Aż mi się gorąco zrobiło... Taki maluszek... ... ...
Od jakiegoś czasu (chyba w związku z urodzinami i przeglądaniem zdjęć) przypominamy sobie z Mężem co chwilę jakieś momenty z życia Franka i naszego. Aż dziwne, jakie szczegóły się czasem pamięta. No i nigdy nie przypuszczałam, że mój Mąż będzie taki sentymentalny ;)
my najbardziej lubimy ogladac zdjecia w sekwencji Wiki kontra Adas, czyli kto jest kto:) byli identyczni jak sie urodzili, teraz juz widac roznice, bo przede wszystkim inna mimike maja.
A sentymentalny staje sie kazdy tatus, szczegolnie w stosunku do coreczki - moze bedzie dziewczynka, to jeszcze nie raz sie usmiechniesz jak spojrzysz na doroslego chlopa z ksiezniczka na rekach:)

reklama
hello

jejku, ale mnie dziś boli brzuch:baffled: dosłownie jakbym się czymś zatruła...tylko nic takiego nie jadłam:baffled:

noc dziś wspaniała
Oli obudziła się wprawdzie 3 razy, ale zaraz zasneła!

mój S. dzisiaj wróci bardzo późno więc samotny dzień się szykuje:/

aluśka, salomii:* alergolog w sumie nic nie powiedział tylko umówił się z nami na testy na 15 lutegi i 22 lutego. Mati ma od roku (lun nawet dłużej) permanentny katar. tzn nie tyle katar co zatkany nos w nocy i rano. Do tego stopnia, że się budzi w nocy. Zobaczymy

dobra mykam usypiać Mysię bo już wisi na mnie i kwili skarbulek kochany

Ja też strasznie lubię dzieci w wieku 2-4 lata :)
W ogóle pomyślałam sobie ostatnio, że rozejrzę się za jakąś szkołą z kursami wychowania przedszkolnego. Bo to jest chyba to, co bym chciała w życiu robić ;) Tylko nie wiem jeszcze kiedy ;)

Dobra, wymiękłam - co to jest "jofefka"? :) Stawiam, że marchewka... ??? :)

Ostatnia edycja:
ała... ale mnie boli szyja, od rana jakby z jednej strony skręcona, miałam nadzieję że szybciutko mi przejdzie, ale niestety ciągle cierpię...
Krolcia na "jofefce" to ja też złamałam głowę, u nas marchewka byłą "chiewka", a najciekawsze to chyba "nienyc"... zgadnie ktoś?
Ewa też tak mam że imię męskie podoba mi się bardzo i mam je zarezerwowane dla ew. synka - Michał, a już Michalinka to mi średnio pasuje, no i po 2 dziewczynach w domu mam ogromny problem z wyborem

He he. Jofefka to rzodkiewka.:-D
A z imion dla dziewczynki to mi się podoba Natalka, Maja i Gabriela. Może jak zaczniemy coś wypisywać to Wam wpadnie w ucho. Nie podobają mi się Amelia, Maria, Zosia i Zuzia ale to chyba tylko dla tego, że są to strrrasznie popularne imiona teraz.

Nienyc...Pojęcia nie mam!

moje ulubione kiedyś imiona były dla dziewczynki Natalia, Elżbieta, Karolina ale są już one w rodzinie, więc myślę dalej

Frulik dziś wstał na środku pokoju, podniósł książkę i podreptał z nią do kanapy, na której siedziałam :) Ale fajnie :)

A przed chwilą podszedł do łóżeczka i zrobił żałosną minę, że on chce do środka - no i już zasypia powoli :)

Ostatnia edycja:
witam u mnie wieczór i noc koszmarna złapałam chyba grype zoładkowa cały czas wymiotowałam doliczyłam 25 razy pozniej już sie pogubiłam. strasznie sie boje ze Wojti sie zarazi tym bardziej ze jeszcze dzis nic nie jadł nie chce nic wziasc do ust. dobrze ze dzis mama idzie do pracy na popołudniu także od rana była z małym po ja nawet głowy podniesc nie umiałam teraz troszke lepiej

reklama
Ewa na pewno znasz pochodzenie imienia Grażyna... że pochodzi z jęz litewskiego a oznacza.... piękna (Grażi)

nikt więcej nie próbuje odgadnąć nienyc? dobra to powiem - to jest księżyc :-D - podobne nieprawdaż?

a Franulkowi buziaczki za to sprawne chodzenie! może i moja kiedyś ruszy... na razie i tak są postępy przy meblach nieodważnie ale się przesuwa, a myślałam że będzie siedzieć jeszcze z parę miesięcy

Gwiazdeczko uuuuu współczuję grypy żołądkowej, kciuki by maluszka to nie dopadło

Ostatnia edycja:
Do góry