reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam z rana:rofl2:
Spałam dziś do 9.30:rofl2: pościeliłam łóżko ubrałam się i zaraz zmykam na śniadanie moje już od dawna szaleją ale mężuś się trochę nimi zajął bo na 10 do pracy miał:tak:więc mogłam sobie odespać nocne siedzenie:sorry2:
Co do pobudek to u nas jest zazwyczaj jedna ale zdarzają sie i dwie a przy chorobach to trudno zliczyć tyle ich jest:sorry2:

Wrublik pewnie w złej pozycji w nocy spałaś i sobie mięśnie nadwyrężyłaś:no:
Poproszę o przepis:tak: wolę sprawdzone źródła niż internet;-)
Ewwe jak tam zdrówko u Was?:rofl2:
Ewa mam uraz do imienia Antoni:baffled:
Krolcia fajnie ze nie masz nocnych pobudek:tak:
Sunnflower po takich przeżyciach nie dziwię sie ze jesteś nie gotowa na drugie dziecko:confused::hmm:
Olcia współczuje bólu brzucha:-(
Testy z krwi czy na rączkach ma mieć?:sorry2:
Aga trzymam kciuki zeby wyniki nie były takie złe:sorry2:

już niestety muszę zmykać bo się kłócą o klocki :baffled:
no i w dodatku Martyna Amandę uderzyła klockiem w nogę i już ta jęczy ....

reklama
ja tez sie witam z rana. niestety u nas chorob ciag dalszy - dzis maz budzil sie z bolem gardla i ucha :angry: i w zwiazku z tym ja jestem teraz najzdrowsza i musze zaczac wychodzic ... maskara

mimo wszystko milego dzionka :tak:

ewwe hmmm w sumie masz rację...zwykle nie pamiętam to może tak: 3 razy na pewno się obudziła:)

gufi współczuję chorób! Oby do świąt udało się wykurować!

aluśka chyba z ręki...a są jakieś inne? Widzę, że Martyna też bojowniczka i klocków używa do kuksańców. Moja Oli niestety uwielbia nimi klepać wszystkich po głowie:szok: paskud mały

Olcia są chyba jeszcze na pleckach, ale nie mam pojęcia kiedy i czemu to się różni... a do alergologa miałaś skierowanie?
Gufi na święta choróbska to najgorsze co można wymyśleć, więc życzę by poszły sobie w ciągu tych paru dni!

Hejka:)
U nas ostatnie dwie nocki do kitu:/... na tle ostatnich, bo była już piękna ciągła linia przespanych całych nocek po 12godz. bez pobudek w łóżeczku:tak:a teraz cos nas katar dopadł do tego te jedynki górne juz takie mega napuchnięte....
Czy jeszcze ktos ma tylko dwa ząbki?:sorry2:

ewa żeby pracować w przedszkolu to trzeba mieć studia pedagogiczne - przynajmniej licencjat z wychowania przedszkolnego.

olcia mój W. też ciagle zsmarkany i kaszlący, przy tym gardło ok, osłuchowo też, właśnie czekam az beda zapisy do alergologa na nowy rok b na razie nie ma. Ale lekarka mi mówiła że teraz jest bum na plesnie, grzyby i roztocza, a tej zimy jakos szczególnie działa ze zdwojona siłą:no:

Ja to nie tyle po Miluśce widze jak czas leci tyle co po starszym właśnie, czasem to się napatrzec na niego nie mogę, jak szybko rośnie i się zmienia i tu widze wyrażne że "ucieka" ten mój mały chłopiec. A mimo że wielki jak dąb to jeszcze to takie dzieciątko nie wszystkiego swiadome, zadajace pytania (hitem jest jak ostatnio znalazł w szufladzie prezerwatywy i pyta nas po co tu chowamy tą herbatę:-D:-D)

Cos ja jeszcze miałam ale posta piszę już od 10...z lekkimi przerwami, teraz też jękoli

Czy jeszcze ktos ma tylko dwa ząbki?:sorry2:
(hitem jest jak ostatnio znalazł w szufladzie prezerwatywy i pyta nas po co tu chowamy tą herbatę:-D:-D)

sarka u nas też dłuuuuugo się wyżynała jedynka, szybciej wyszła z innej strony dwójka, a teraz idą do kompletu druga jedynka i dwójka tylko po różnych stronach góry:szok:
tia dobrze że tej "herbaty" nie przyniósł wam podczas imprezy i nie zaproponował dla gości :-D:sorry2:

ewa żeby pracować w przedszkolu to trzeba mieć studia pedagogiczne - przynajmniej licencjat z wychowania przedszkolnego.

Tak?... Rozmawiałam ostatnio ze sporo starszą koleżanką ze studiów dr i ona mówiła, że robiła tylko jakąś 2-letnią szkołę. Z praktykami oczywiście. No ale to już parę lat temu było i pewnie się zasady zmieniły.
Na studia normalne nie wiem, czy się zdecyduję... Chyba bym się czuła jak dinozaur :/

HEj!
Ja dziś przedostatni dzień w pracy:-)
Własnie (w ramach przygotowywania organizmu do świątecznego obżarstwa) zajadam piernik (przepis na kulinarnym), który wczoraj upiekłam dla męża, chociaż sobie nie zasłużył:/
A za chwilę mamy Wigilię w pracy i też pewnie wyżera będzie....no cóż, mówi się trudno:sorry2:

Olcia- oby to nie rota, ale może coś zjadłaś tylko nie skojarzyłaś że mogło zaszkodzić. A zreszta Ty po dukanie możesz mieć jakąś nietolerancję na świństwa. Serio - ja mam np na śmietanowe kremy, jakieś majonezowe sosy i sztuczną wędlinę:baffled:

Sarka - herbatka:-D padłam:-D

Ewwe:*

Ostatnia edycja:
e tam dinozaur, mój mąż w tym roku zaczął studia z racji udokumentowania swojej pasji... a ma lat prawie 39 :-D jego pasją jest historia, ale niestety z racji że ja mam leżenie na dzienne nie ma szans, bo przecież musi pracować, a zaocznych kierunek nie utworzył się bo... było 2 chętnych, więc wziął dziekankę a w następnym roku próbuje może samodzielnego toku studiów

reklama
Do góry