reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
ale tu pusto!?!?

melduje sie po pierwszym dniu w pracy. bylo fajnie i bardzo wypoczelam ;) niestety Alicja sie chyba na mnie obrazila, bo nie bylo jak zwykle smiechow, piskow i innych objawow uchuc do matki :/ za podczas mojej nieobecnosci byla bardzo grzeczna. na razie dzis i jutro dziadkowie sie nia zajmowali, a opiekunka dopiero od czwartku. to dopiero bedzie sprawdzian, bo jej tak dobrze nie zna ...

ale ogolnie jest ok :D

Mój mały dzisiaj miał jakiś dziwny dzień...
Wstał o 7.20... drzemka od 9 do 9.30!! Później zasnął dopiero o 15.30!!! Wstał o 16.30.
Kąpanie o 20 i nagle jakiś napad agresji :eek:.
Odkąd nauczył się wstawać zasypia na naszym łóżku koło mnie... W swoim wstaje i nie chce się położyć. No i leżymy sobie. On już zasypia. nagle otworzył oczy i zaczyna mnie szarpać, okładać rękoma :szok:. W szoku bylam.. Uspokoiłam go, ale po chwili gdy znów zasypiał powtórka z rozrywki. Kilka razy tak miał...:shocked2: Chciałam go już zakołysać na rękach, ale on tego nie cierpi i tylko się rozpłakał:zawstydzona/y:. W końcu opowiadałam mu bajkę i gdy znów zasypiał zaczął się rzucać. Chwyciłam go za ręce i tak ciut przygniotlam żeby się nie rzucał. On w tym momencie przestał się ruszać, zamknął oczy i zasnął :eek: .... Nigdy tak nie miał. Nie wiem o co chodzi...

Witam;-)
O widzę pierwsza dzisiaj:-).
Zaspałam dzisiaj:zawstydzona/y:. Obudziłam się, przed budzikiem więc go wyłączyłam i stwierdziłam, że sobie poleżę te 10 minut. No i zrobiło się z tego pół godzinki:szok:. Całe szczęście, że ja zawsze zachowawczo wolę wstać wcześniej(nastawić budzenie) i zdążyliśmy do przedszkola:tak:.

Pusto pusto :)
U nas dziś pobudka o 6.30, więc Franek pomału układa się na poranną drzemkę. Zapowiada się długi dzień :/

Zaszaleliśmy wczoraj i kupiliśmy Franolkowi spodnie: Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy :) To chyba najdroższy ciuch w jego życiu ;) Teraz jeszcze poluję na jakiś fajny pulower. Bo koszulę mam - niebieskawą z krótkim rękawem, jeśli będzie ciepło, a z długim rękawem mamy koszulę w czarno-białą kratę.

Smile, ja myślę, że on tak przeżywa. Coraz więcej bodźców do niego dociera, poznaje nowe rzeczy, musi w jakiś sposób odreagować emocje. To co przeżywa w dzień śni mu się w nocy. Jak to będzie się częściej powtarzać to podaj mu herbatkę z dodatkiem melisy z dwa razy na wyciszenie.

Ewa świetne te porteczki.

A ja się zaczynam rozglądać za spodniami na zimę dla starszaka. Bo pamiętam w zeszłym roku, że miałam problem. Brak rozmiaru a jak już był to cena powalała na kolana.:szok:

Może ma któraś odsprzedać takie zimowe na śnieg? Na 128 po starszaku.

Mam na oku te ale czy się uda za tą cenę
http://allegro.pl/spodnie-zimowe-hm-ocieplane-narciarskie-i1786852241.html

Ostatnia edycja:
reklama
Krolcia, jeszcze jeden dzień, a nikt nie licytuje, może Ci się udać :) Tylko nie zacznij licytować za wcześnie, bo ktoś je zauważy ;)
Mam nadzieję, że te dla Franka będą dobre... Spodnie, w których teraz chodzi, a które - kiedy siądzie - podwijają mu się do połowy łydki, są od nich o 4 cm krótsze, więc powinno być ok. Najwyżej podwinę nogawki. W pasie powinno być ok, bo jest gumka.

Do góry