gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
gufi - Ty to dopiero masz 37 tydzień +1 to jeszcze troszkę czasu masz...
tak wiem, wpycham sie w kolejke mam tylko nadzieje, ze na wigile bede juz w domu z maluszkiem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No też mi się tak zawsze wydawalo,że maluch po kąpieli lepiej śpi i ,że ma taki codzienny rytm,choć normalne obmywanie dziecka i przebieranie wieczorne też jest jakimś tam rytuałem-ale kąpiel bardziej chyba dziecko odpręża no i też męczy,bo np mój Franuś jak narazie trochę krzyczy po kąpieli,jak go ubieramy,a podczas kąpieli tez widać boi się-choć wykonujemy bardzo łagodne ruchy z nim-mąż kąpie,a ja trzymam synka tylko za rączkę-tak mocno zaciska paluszki na moim palcu.olcia na sweizym powietrzu maluch zasnie i irytacja z komibinezonu zniknie jak reka odjal.
madalia a mis ie wydaje ze po codziennej kapieli, jak dziecko ma rytm to i spi mu sie lepiej.
O wlasnie puszcze zaraz mezowi filmik z kapieli i mazasu noworodka
Bądź spokojna co do Chałubińskiego ,to nic,że nikogo nie znasz tam,bo nawet gdybyś miała jakiegoś prowadzącego,to oprócz planowego cc to przecież raczej nie można liczyć na 100% na swojego prowadzącego,bo gdyby miał być przy każdym porodzie swoich pacjentek,to mogłoby to oznaczać,że nie może wychodzić ze szpitala 24/h ,bo każda rodzi w innym terminie i to jest po prostu fizycznie niemozliwe-czasem pacjentki o tym zapominają.Będzie dobrzeHajka
My dziś już po Mikołaju podłozylismy paczkę Wiktorowi w nocy bo stwierdziliśmy że jutro rano to nie bedzie kiedy, bo do przedszkola a tam i tak mikołaj i tez paczka to ma rozłożone, już wczoraj nawet zawitał do babci
Sobie nawzajem nie robimy wcale, wspólnie pościel nowa sobie kupimy bo i tak planowałam
Fajnie mamusiom które tula już swoje skarby,,,, mi się ostatnio co noc śni szpital, poród, i to jak karmię piersią....
Ale coś czuję że u mnie to potrwa, fakt, mała coraz niżej, brzuch mi sięnawet opuścił ale bóli miesiączkowych u mnie brak, do tej pory raz miałam przepowiadające i tyle....w pierwszej ciąży na tym etapie juz sie porządnie męczyłam z przpowiadającymi a i tak przenosiłam więc raczej zapatruję się na styczeń i byłoby ok, gdyby nie te bóle ciągnące więzadeł u góry, są nie do wytrzymania, jak chodzę musze sobie brzuch od dołu podtrzymywac :////
madalia ja zapatruję się na Chałbińskiego ale nie znam tam nikogo, zdaję się na łaske losu i liczę na szczeście.....
Dobrze choć słyszeć że można sie choć spodziewać czegoś dobrego
We wtorek planuję pojechać na oddział, dowiedziec się co i jak i obejrzeć porodówkę.
Znam ból pokiereszowanych brodawek, ale jesli tylko chcesz karmić to zawalcz własnie teraz i nie dawaj butelki, nie ściągaj karmień, żaden laktoator nie ściągnie tak jak dziecko...no chyba że ono ma zaburzony odruch ssania (bo u mnie np tak był- Wioktor nie potrafił złapać odpowiednio brodaki i przez to ciumkał a nie ciągnął)
mamolka świetnie że juz jesteście!!!! Wyobrażam sobie jak musiałam tęsknic za Olim, do tego w podrodze były jego urodzinki:/ ale najwazniejsze że już razem! faktycznie niech M pokombinuje z urlopem, opieką (2 dni na jedno dziecko przysługuje) badx opieka na żoną - można 14 dni wziąść. Mój bedzie brał tydz. tacierzyńskiego, 2 dni opieki na Wiktora, 2 dni na małą i jeden dzień z urlopu dobierze i tym sposobem całe dwa tyg. w domu z nami bedzie.
I ja sie witam:-) Co do kapieli noworodka tutaj, w Szwajcarii absolutnie odradzaja mycie noworodka codziennie.Zalecaja co 3 dni, bo to zapewnia naturalna bariere ochronna.A ja juz sama nie wiem co o tym myslec, bo w Polsce mowia co innego
Powiem wam, ze ja juz mam dosc tych skurczy, twardnienia brzucha i klucia w szyjce.Jestem juz zmeczona:-(Do tego cos mnie mdli
Dzisiaj nigdzie sie nie wybieram bo Adas jakis przeziebiony wiec czeka nas typowe lenistwo niedzielne.Milego dnia;-)
Hehehe Elenka ja sie obawiam ze to juz nie bylo saczenie sie zwyczajnie bedzie kolejny grudniak niedlugo
Hehehe Elenka ja sie obawiam ze to juz nie bylo saczenie sie zwyczajnie bedzie kolejny grudniak niedlugo