reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Cwietka, normalnie Ci współczuję, ja jestem w 39 i już się skręcam...

Ja też też mam problemy ze snem, noce nieprzespane, a w dzień człowiek nie do życia... Co do kąpieli noworodka to u nas w szpitalu odradzają codzienną kąpiel, położne mówią żeby kąpać co dwa dni bo to jest lepsze dla maluszka... Poza tym nie wiem jak jest u Was, ale u nas nie kąpią dziecka po porodzie tylko wycierają, w ogóle to kąpią dopiero na 4 dzień, bo po 3 dobach większość kobiet wychodzi i pierwsza kąpiel odbywa się w domu...
aga widze mamy podobny termin... mnie tez juz nosi.... kiedy to będzie...
a co do kąpieli to ja rozumiem juz w domu co 2 dni ale żeby po porodzie porządnie nie umyć to przesada....
u nas myją a i tak po powrocie do domu tak za uszami na przyklad i we wlosach jeszcze resztki zmywalam krwi i sluzu wiec jest dla mnie nie do pomyslenia zeby tylko powycierac noworodka...
zrobicie jak uwazacie ja tam jak dzidzia będzie zdrowa to będę kąpać codziennie niech sie pupina porządnie wymoczy. A co do naturalnej bariery to nie musowo szorowac mydlem całego cialka tylko zgięcia i strategiczne miejsca ...

no i po obiedzie i małych zakupach - rany ile ludziów w sklepie było. A ja mam śluz mocno podbarwiony krwią - jeny może to już.... :) :) :)
miłego wieczorku dziewczynki
ciekawe jak tam jomar

hej:)
mnie boli głowa... wzięłam leki które mi zapisali w szpitalu i przeszło, ale po zrobieniu obiadu, poprasowaniu i opiece nad małym po kilku godzinach wróciło.... cholera, spać bym poszła najchętniej.
joamar - &&&&&&&&&

no i po obiedzie i małych zakupach - rany ile ludziów w sklepie było. A ja mam śluz mocno podbarwiony krwią - jeny może to już.... :) :) :)
miłego wieczorku dziewczynki
ciekawe jak tam jomar

Zdaje się, że już Ci sie szyjka rozwiera. ;-) :tak: Ja w takiej sytuacji zaczęłabym wyruszać do szpitala. ;-)

no dzięki Elena za dobre życzenia ;) ale już sobie postanowiłam że do żadnego szpitala nie jadę póki nie będę 100% pewna że to już - choćbym miała w windzie rodzić ;)

reklama
U mojej koleżanki tak właśnie zaczął się poród. Lekko krwawiła i miała bóle jak na okres. Co prawda pęcherz jej przebijali, ale urodziła naturalnie.

Do góry