reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wiolcia kochana jestes;-)
Sun ja to tak jak ty-wyrusze jak nie bedzie ani cienia watpliwosci ze to juz aby na darmo nie lezec kilka godzin w szpitalu:tak:

reklama
Ale Wam fajnie :) U mnie to jakoś nic nie rusza. Pani doktor niby mówiła we wtorek, że akcja jest w toku, ale ja tego toku jakoś nie wyczuwam ;)
Z jednej strony chciałabym już być po wszystkim, a z drugiej boję się tego, że ciągle kaszlę i mam jeszcze lekki katar. A to mi na pewno przy skurczach nie pomoże. Może mi psikną coś mrożącego gardło, ale nie sądzę...

aga widze mamy podobny termin... mnie tez juz nosi.... kiedy to będzie...
a co do kąpieli to ja rozumiem juz w domu co 2 dni ale żeby po porodzie porządnie nie umyć to przesada....
u nas myją a i tak po powrocie do domu tak za uszami na przyklad i we wlosach jeszcze resztki zmywalam krwi i sluzu wiec jest dla mnie nie do pomyslenia zeby tylko powycierac noworodka...
zrobicie jak uwazacie ja tam jak dzidzia będzie zdrowa to będę kąpać codziennie niech sie pupina porządnie wymoczy. A co do naturalnej bariery to nie musowo szorowac mydlem całego cialka tylko zgięcia i strategiczne miejsca ...
No termin mamy podobny:) mam nadzieję że szybko pójdzie:) Dla mnie to też jest dziwne że nie kąpią dziecka bo przecież samo wycieranie nie wystarczy żeby je dobrze umyć, no ale cóż, każdy szpital ma inne zasady...
Fajnie ze Joamar juz po:-)
A ja zaraz zwariuje.Tak mnie boli brzuch na @ jak nigdy:baffled:Do tego krzyz i pachwiny:baffled:
Ja mam dziś to samo... Od kilku godzin brzuch mi się stawia i lekko pobolewa jak przy @, ciekawe czy coś się nie zacznie...

O kurcze... Chyba mi się wody leją... To jest takie ciepłe coś? Za dużo tego jak na pęcherz... A Mąż mi poszedł na spacer!!! Aaa!!!

no to bomba!!!!!!!!!!!! a jeszcze parę minut temu pisałaś że nic się nie dzieje ;) jak nie zielone to nie ma co panikować jeszcze troszkę czasu masz- mąż zdąży wrócić - trzymam kciuki

Pamiętam jak mi się kiedyś wody sączyły to nie były ani ciepłe, ani zimne, ale jak odeszły wszystkie to były ciepłe. Z 3 szklanki poleciało.

ewa - no cieple takie sa te wody ;) mam nadzieje, ze to JUZ. daj znac koniecznie!

coraz wiecej dziewczyn sie rozpakowuje - jejku, ja chyba nigdy sie nie doczekam ... dzisiaj tez zaliczylam porzadny spacer, zeby sie rozruszac. a efekt jest tylko taki, ze zjadlam pol lodowki taka glodna bylam ;)

Ewa no to trzymam kciuki:-)
Aga, no ciekawe:tak:oby tak bylo jak mowisz;-)
Lece do mezusia.Moze nam sie uda pomoc naturze i cos przyspieszymy:-DDobrej nocy.

ewa - no cieple takie sa te wody ;) mam nadzieje, ze to JUZ. daj znac koniecznie!

coraz wiecej dziewczyn sie rozpakowuje - jejku, ja chyba nigdy sie nie doczekam ... dzisiaj tez zaliczylam porzadny spacer, zeby sie rozruszac. a efekt jest tylko taki, ze zjadlam pol lodowki taka glodna bylam ;)

:-D:-):-D

reklama
Do góry