reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

CZeść dziewczyny,

ja wczoraj cały dzień płakałam jak bóbr :(, bez powodu:no:, a może dlatego że jutro mam to planowane cc i hormony mi szaleją, nie wiem:no:.

Gratulacje dla Antylopki :)

Missiiss współczuje i oby dziś już Jaś był z Tobą.

Bodzinka, nie gryż ordynatora;-), może sie jeszcze przydać na coś, życzę Ci w końcu konkretnej ifnformacji w sprawie cc:tak:.

Salomii nie wiem co Ci doradzić w sprawie koloru brzucha, może skonsultuj to z położną, bedziesz spokojniejsza.

ainah21 może u Ciebie coś dziś sie rozkręci i bedziesz tulić maleństwo niedługo :tak:

Przepraszam do reszty dziewczyn sie nie odniose, nie umiem za bardzo sie skupić masakra, nie wiem co robić tak sie stresuje tym jutrzejszym cc:-(, oby maluszek był zdrowy:tak:.

Zyczę Wam wszystkim spokojnego dnia, mimo że każda z nas siedzi jak na bombie zegarowej;-).

Ps. czy któraś z Was wyśle mi swój numer telefonu, chciałabym sie podzielić jutro ifnformacją co i jak z tym moim cc.

Pozdrawiam :-)

reklama
ag29 &&&&&&&&&&&& wszystko pójdzie dobrze. No i masz przewagę nad nami, bo wiesz, że już jutro będziesz tulić swojego maluszka :-)

Budziłam się w nocy kilka razy. Zgadnijcie przez co. Nie, wcale nie przez pełny pęcherz, bo przez całą noc nie byłam ani razu (genialne osiągnięcie;-)). Bolały i dretwiały mi ręce, a dokładnie zawsze bardziej ta, na którym boku lezałam. Nawet bóle miednicy przy tym to pikuś. Oby to rzeczywiście przeszło po porodzie, bo inaczej nie wiem, czy będę w stanie własne dziecko trzymać na rękach.

Witam się szybciutko:-)
Wczoraj musialam już isć,a tam wiadomości bez odpowiedzi zostawiłam,już wam dziewczyny odpisuję:tak:
Widze ,ze rozpakowujemy się już na dobre,a ja jeszcze w całości,dziś miałam skurcze od 2-do 4tej,ale takie co około 10minut,potem co 8 ,zaczęłam się pakować,po cichutku,nie budząc męża i wtedy przeszło,teraz cisza,tylko tępy ból w podbrzuszu,ale to będzie już tuz,tuż,bo pojawiło się maleńkie plamienie i szyjka jakby już na 2i pół palca się otworzyła,ale ledwo ją mogłam dosięgnąć-czyli dość wysoko jest.
Fajnie mają te,które już sa po,choć z drugiej strony troszkę żal rozstawać się z brzuszkiem:tak:

witajcie
ojej po przeczytaniu opowiesci z porodówek chcialabym byc juz po... i zapomniec o tym bólu mając małą przy sobie:)
ja mialam dzisiaj wyjątkowo spokojną noc i ciesze sie ze sie wyspalam-jakie to miłe uczucie...
śnieg nas zasypał ale teraz leje deszcz wiec nawet po zakupy nie chce mi sie wychodzic wogole... Moze to i dobrze bo nic slodkiego nie kupie
kbetina wypij sobie meliski na uspokojenie i sie nie stresuj nic sie zlego nie stanie...

czesc :)
anka mi też się kręci w głowie ale jak mnie zbadali to lekarz stwierdził, że to macica po prostu gdzieś tam uciska i taki tego efekt...

a tak w ogóle to ja niedoświadczona mam pytanie - kiedy trzeba jechać do szpitala? bo ja zakladam, że w taką pogodę to od nas nawet godzinę pojedziemy do szpitala i nie wiem jak często muszą być skurcze, żebym już mogła jechać... pytanie czysto zapobiegawcze :D narazie cisza ale wole już takie rzeczy wiedzieć :)

reklama
ale fajnie ANTYLOPCE! ale juz chyba byla pora na jej rozpakowanie.

powiedcie mi doswiadczone ... to KTG mierzy intensywnosc skurczy? czy w Polsce tez to sie bierze pod uwage?

i jak wiadomo, ze szyjka jest otwarta ..wiem, ze ja mam rozwarcie na jakies 2,5cm i juz tak chodze 1,5 miesiaca ciagle sie powieksza ale czytalam, ze ktoras miala rozwarcie a nie chciala sie otworzyc. o co to wtedy chodzi?

Do góry