reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

he?? wlasnie zobaczylam ze moj brzuch wyglada dziwnie:O:O

caly jest taki powiedzmy rozowy a na dole pionowy pas szerokosci 5 cm od majtek do pepka jest blady jak sciana!! mam to od popoludnia:/// troche przerazajace nie wiecie co to???

reklama
Ainah.. to duzo takie cisnienie, niezaleznie czy w ciazy czy bez jest za wysokie niestety.. a puchniesz i masz jakies inne objawy ktore Cie niepokoja procz bolu na @?
Moze byc tak ze zmiana cisnienia jak np boli Cie glowka ale jesli nie przejdzie _Ci do jutra dzwon do lekarza.

Na szczęście nie puchnę, ból na @ minął zanim się rozpoczął ból głowy. Niedawno wzięłam panadol i teraz czuję, że ból powoli przechodzi, może też przez ciepłą kąpiel z której przed chwilą wyszłam. Ciśnienie mi spadło i o tyle dobrze, pytanie czy takie skoki ciśnienia uznać za normalne, a przejąć się dopiero wtedy kiedy się bedzie wyższe utrzymywało ?
Pomierzę ciśnienie, a we wtorek i tak mam wizytę to się zapytam mojej gin, choć ona i tak mi ostatnio nie mierzy ciśnienia, chyba zapomina, niezbyt dobrze to chyba świadczy o lekarzu...

he?? wlasnie zobaczylam ze moj brzuch wyglada dziwnie:O:O

caly jest taki powiedzmy rozowy a na dole pionowy pas szerokosci 5 cm od majtek do pepka jest blady jak sciana!! mam to od popoludnia:/// troche przerazajace nie wiecie co to???
Hm...też bym się przeraziła, bo nie miałam czegoś takiego...ale być może to nic groźnego... także nie martw się na zapas

no powinna sprawdzac co wizyte, w sumie jesli skoki cisnienia powtarzalyby sie bardzo czesto i bylyby spore to raczej nie jest dobre ale wydaje mi sie ze tylko wtedy kiedy np bylabys sobie na kanapie 5 godzin i w takim samym polozeniu cisnienie by skakalo, to ze wezmiesz ciepla kapiel i Ci skoczy to raczej normalne tak samo przy wysilku i przy jakis nerwowych sytuacjach, ja mam tak dziwnie z temperatura, normalnie mam 36,6 lub 36,7 a noca lub jak leze i sie nie ruszam dluzej to 36 i nawet mniej :O
Nasze serduszka teraz sa biedne mysle wiec moga troszke wariowac w granicach rozsadku.

A z tym moim kolorem brzucha to nikt nic nie wie?? buuu juz sobie mysle ze tam gdzie jest blady pas to cos sie zlego dzieje lub na odwrot boszzeeee i to wlasnie moja hipohondria sie odzywa chyba

eh a ja sie obudzilam przed 5 z potwornym bólem głowy c.d. wzięlam 2 panadole i znowu kapiel. Mały cały czas sie niespokojnie rusza...mam dziwne przeczucia...
cisnienia wolę nie mierzyc teraz zeby sie nie zestresowac :crazy:

Ja tylko wpadam wam powiedziec dzien dobry i zyczyc wszystkim milego dnia bo czas Adasia budzic do szkoly.Ja od 6.00 na nogach bo tak mi Jasko po zebrach naparzal ze nie dalo sie wylezec no i oczywiscie taki glod mnie przycisnal ze o spaniu moglam zapomniec.Tak wiec ja juz po sniadanku a Jas teraz smacznie spi:tak:
U nas dzisiaj tak zimno ze sie wychodzic nie chce.I jak zwykle mam problem bo nie wiem jak Adasia do szkoly ubrac-za cieplo nie moge bo sie w klasie zgrzeje i za cienko tez nie bo wychodza na dwor:baffled:
Antylopka buziaki dla ciebie i Adasia.Adasie sa przekochane:tak:i bardzo inteligentne;-)
Ainah dlaczego masz dziwne przeczucia??

Ostatnia edycja:
Hejka.;-)
W końcu doczytałam Was z weekendu.
&&&&&& missiiss. Tyle czasu męczyć toż to skandal jest normalnie!:szok:

Mnie tak krocze naparza, że nie wyrabiam:-(. I przy chodzeniu i siedzeniu a o leżeniu to nawet nie wspomnę. Wieczorami to ryczę z bólu:baffled:!!!! Tak jak całą ciążę przeszłam w zasadzie bezproblemowo i bezbólowo tak na sam koniec takie atrakcje:wściekła/y:!

Gdzieś wyczytałam, że podczas chodzenia mniej boli jak się małymi kroczkami chodzi, no więc chodzę jak taka rozbujana na boki gejsza!!! Ale to nie pomaga:no:!!!!

Olcia dzięki za opis porodu. Czyli w zasadzie nic się nie zmieniło w kwestii samego porodu. Tak samo byłam prowadzona przy Matim, tylko, że ja na porodówkę ze skurczami przyszłam a pęcherz przebijali przy 5 cm i nisko osadzonym już dziecku. Mam nadzieję, że do mnie też zajrzy w trakcie porodu ten nasz gin.:tak:

Miłego dnia!

Ewa jaka Ty dziś pozytywnie nastawiona do świata :-) Można nawet wyczuć, że czujesz się lepiej.

[...]
A ja w domu, chociaż powinnam być w tej chwili w kościele. Mama zarządziła, że mam zostać w domu, bo pogoda nie dla mnie, bo mogłabym się poślizgnąć i przewrócić.

To fakt - niezły był wczoraj dzień :) Chociaż musiałam pracować, bo w wydawnictwie nie odpuścili mi zlecenia z powodu choroby (choć prosiłam, żeby przejął je ktoś inny), tylko przełożyli termin oddania o tydzień, czyli na jutro... Dziś też czeka mnie dzień roboty. Ale być może to już ostatni, bo nie wiem, czy będę brać się za kolejne.

Ja wczoraj szłam do kościoła dwa razy dłużej niż zwykle :) Dobrze, że był Mąż, bo wzięłam jesienne buty i zabiłabym się na śliskim śniegu. Na szczęście u nas ciepło w środku :) A spacer dobrze mi zrobił po tygodniu leżenia w domu.

Fajnie nam się śnieg osadza na siatkach w oknach :) :) :) I sypie teraz :) Strasznie jest ładnie :)

Chciałam się jeszcze pochwalić, że dziś w nocy tylko raz dmuchałam nos!!! Sukces!!! I tylko raz się przebierałam, więc antybiotyk już tak strasznie ze mnie wszystkich potów nie wylewa - to chyba znaczy, że jest lepiej ;)

reklama
Ainah dlaczego masz dziwne przeczucia??

Tak się naczytałam o tym wysokim ciśnieniu, że się wystraszyłam, że mały może być niedotleniony i że coś się z nim dzieje jak się tak gwałtownie rusza...A dziś po przebudzeniu ciśnienie 117/97, czyli to drugie za duże...zaraz będę dzwonić do mojego gina żeby się umówić na jutro bo mam wizytę, to się od razu zapytam o ciśnienie. Nie wspomnę, że dziś o 6 miałam jechać na ostatnie badania: morfologię, mocz, HBS i VDRL i dupa...przez ten ból głowy nie mogłam nawet pomyśleć o badaniach..

Do góry