reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

CZeść dziewczyny,

ja wczoraj cały dzień płakałam jak bóbr :(, bez powodu:no:, a może dlatego że jutro mam to planowane cc i hormony mi szaleją, nie wiem:no:.

Gratulacje dla Antylopki :)

Missiiss współczuje i oby dziś już Jaś był z Tobą.

Bodzinka, nie gryż ordynatora;-), może sie jeszcze przydać na coś, życzę Ci w końcu konkretnej ifnformacji w sprawie cc:tak:.

Salomii nie wiem co Ci doradzić w sprawie koloru brzucha, może skonsultuj to z położną, bedziesz spokojniejsza.

ainah21 może u Ciebie coś dziś sie rozkręci i bedziesz tulić maleństwo niedługo :tak:

Przepraszam do reszty dziewczyn sie nie odniose, nie umiem za bardzo sie skupić masakra, nie wiem co robić tak sie stresuje tym jutrzejszym cc:-(, oby maluszek był zdrowy:tak:.

Zyczę Wam wszystkim spokojnego dnia, mimo że każda z nas siedzi jak na bombie zegarowej;-).

Ps. czy któraś z Was wyśle mi swój numer telefonu, chciałabym sie podzielić jutro ifnformacją co i jak z tym moim cc.

Pozdrawiam :-)

reklama
ag29 &&&&&&&&&&&& wszystko pójdzie dobrze. No i masz przewagę nad nami, bo wiesz, że już jutro będziesz tulić swojego maluszka :-)

Budziłam się w nocy kilka razy. Zgadnijcie przez co. Nie, wcale nie przez pełny pęcherz, bo przez całą noc nie byłam ani razu (genialne osiągnięcie;-)). Bolały i dretwiały mi ręce, a dokładnie zawsze bardziej ta, na którym boku lezałam. Nawet bóle miednicy przy tym to pikuś. Oby to rzeczywiście przeszło po porodzie, bo inaczej nie wiem, czy będę w stanie własne dziecko trzymać na rękach.

Witam się szybciutko:-)
Wczoraj musialam już isć,a tam wiadomości bez odpowiedzi zostawiłam,już wam dziewczyny odpisuję:tak:
Widze ,ze rozpakowujemy się już na dobre,a ja jeszcze w całości,dziś miałam skurcze od 2-do 4tej,ale takie co około 10minut,potem co 8 ,zaczęłam się pakować,po cichutku,nie budząc męża i wtedy przeszło,teraz cisza,tylko tępy ból w podbrzuszu,ale to będzie już tuz,tuż,bo pojawiło się maleńkie plamienie i szyjka jakby już na 2i pół palca się otworzyła,ale ledwo ją mogłam dosięgnąć-czyli dość wysoko jest.
Fajnie mają te,które już sa po,choć z drugiej strony troszkę żal rozstawać się z brzuszkiem:tak:

witajcie
ojej po przeczytaniu opowiesci z porodówek chcialabym byc juz po... i zapomniec o tym bólu mając małą przy sobie:)
ja mialam dzisiaj wyjątkowo spokojną noc i ciesze sie ze sie wyspalam-jakie to miłe uczucie...
śnieg nas zasypał ale teraz leje deszcz wiec nawet po zakupy nie chce mi sie wychodzic wogole... Moze to i dobrze bo nic slodkiego nie kupie
kbetina wypij sobie meliski na uspokojenie i sie nie stresuj nic sie zlego nie stanie...

czesc :)
anka mi też się kręci w głowie ale jak mnie zbadali to lekarz stwierdził, że to macica po prostu gdzieś tam uciska i taki tego efekt...

a tak w ogóle to ja niedoświadczona mam pytanie - kiedy trzeba jechać do szpitala? bo ja zakladam, że w taką pogodę to od nas nawet godzinę pojedziemy do szpitala i nie wiem jak często muszą być skurcze, żebym już mogła jechać... pytanie czysto zapobiegawcze :D narazie cisza ale wole już takie rzeczy wiedzieć :)

reklama
ale fajnie ANTYLOPCE! ale juz chyba byla pora na jej rozpakowanie.

powiedcie mi doswiadczone ... to KTG mierzy intensywnosc skurczy? czy w Polsce tez to sie bierze pod uwage?

i jak wiadomo, ze szyjka jest otwarta ..wiem, ze ja mam rozwarcie na jakies 2,5cm i juz tak chodze 1,5 miesiaca ciagle sie powieksza ale czytalam, ze ktoras miala rozwarcie a nie chciala sie otworzyc. o co to wtedy chodzi?

Do góry