reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wiolcia widzę, że w końcu pozytywne nastawienie :-D
ale jeździć to chyba tylko na rowerku stacjonarnym?:tak:

Ja sobie chodzę w domku na stepperku...

ok, zbieram się bo jadę na morfologie i siku do badania oddać, bo wczoraj mi się nie chciało w ten upał....

reklama
O widzisz stepper to jeszcze lepsze rozwiązanie... gdzieś powinnam go mieć ;-) A rowerek stoi już przed telewizorem tylko póki co chęci brak :zawstydzona/y:
To ty wytrzymałaś z pęcherzem do godziny 8??:szok:

hej mamuśki,

u mnie duchota ;/

kategor
to my tuwszystkie trzymamy kciuki za dzidziusia i za ciebie- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oczywiście już dopisuje następnego chłopaczka :)

Kbetina
twojego prawdopodobnego synka też dopisać?

My już czujemy się lepiej. Przynajmniej jako taka świadomość wróciła, bo wczoraj to taka otępiała chodziłam, głowa bolała na maksa, uszy zatkane już nie mówiąc o katarze i bolącym gardle..

A jutro jedziemy na urlopik :) Może któraś mieszka w ok Szczawnicy, to się możemy spotkać na kawce i lodach :p

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO i tu mam z góry prośbę- wiem, że teraz jest okres usg Połówkowych a mnie może nie być do przyszłej niedzieli to BARDZO BARDZO BARDZO proszę abyście wrzucały informacje o poznanej płci dziecka na Przeczucie a rzeczywistość :)

I uświadamiały o tym inne mamy, które może tylko wpadną na chwilę by się pochwalić :)

Witam.
Całą noc przeciąg miałam ale super się spało:-)!!! Synek spał dzisiaj pierwszy raz jak mężczyzna.:tak: He he he w samych majteczkach:-D! Tak się wczoraj upierał, że mu gorąco, że mu pozwoliłam. Kocham patrzeć na to jego słodkie ciałko:tak:! Do schrupania normalnie!!!:-D:-D:-D
kategor super, że już lepiej!;-)

Tunia według tego ginekologicznego magicznego kółka, to masz termin na 25 grudzień! A więc GRUDNIÓWKA jak się patrzy!:tak::tak::tak::tak::tak:

Tunia tak się zastanawiałam nad twoim przypadkiem :p

I tak:
Jeżeli ostatnią @ miałaś 18 marca, a do zapłodnienia doszło ok 15 kwietnia to:

Wg okresu jesteś w 17t 1d
ALE wiek dziecka to 13t 1d bo z tego wychodzi że twój cykl się bardzo wydłużył i miał co najmniej 42 dni!

i wtedy termin porodu wypada ci na 6.01.2011 r

jakbyś miała np 28 dniowe cykle to termin miałabyś na 23.12.2010r ( a u ciebie wtedy doszło dopiero do zapłodnienia, a powinnaś wtedy dostać okres)

Ostatnia edycja:
Jeśli cykle by były 28 dniowe to termin by miała na 25 grudnia. Ja miałam ostatnią @ 16 marca i według 4 lekarzy według OM mam termin na 23 grudnia. W ogóle nie brali pod uwagę, że cykle mam bardzo krótkie, tylko standardowo 28 dni.

Hej

Coś mój poranny post przepadł. A może i lepiej bo już mam lepszy nastrój jak rano.

No więc idę dzisiaj na wizytę, więc mamolka z dopisaniem mojego prawdopodobnego synka, wstrzymajmy się może do wieści po wizycie, może dzidzi dzisiaj da potwierdzić swoją płeć, jakoś pewniej, bo ostnio schowało pupke i nici było z ogladania :-).

Jeśli cykle by były 28 dniowe to termin by miała na 25 grudnia. Ja miałam ostatnią @ 16 marca i według 4 lekarzy według OM mam termin na 23 grudnia. W ogóle nie brali pod uwagę, że cykle mam bardzo krótkie, tylko standardowo 28 dni.

Lekarze liczą termin prodoku z takiego kółeczka i mnie też nigdy nie pytają jakie cykle miałam.

Ja miałam zawsze cykl 28 dni, od czasu do czasu bywało lekkie przesuniecie okresu +-1 dzień, termin ostatniej miesiączki miałam 14 marca i termin porodu mam na 21 grudnia 2010.

reklama
Tunia tak się zastanawiałam nad twoim przypadkiem :p

I tak:
Jeżeli ostatnią @ miałaś 18 marca, a do zapłodnienia doszło ok 15 kwietnia to:

Wg okresu jesteś w 17t 1d
ALE wiek dziecka to 13t 1d bo z tego wychodzi że twój cykl się bardzo wydłużył i miał co najmniej 42 dni!

i wtedy termin porodu wypada ci na 6.01.2011 r

jakbyś miała np 28 dniowe cykle to termin miałabyś na 23.12.2010r ( a u ciebie wtedy doszło dopiero do zapłodnienia, a powinnaś wtedy dostać okres)

zawsze miałam długie cykle, przynajmniej 33 dni, ja też tak wyliczałam, że ok świąt powinno się rodzić, pogadam z moją gin, bo zgłupiałam z tym terminem:-D

Do góry