reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

wg tego wyszło na 31 grudzień, ale jaja, to kiedy ja rodzę? :-D hihi,

dobra, koniec tematu, ja i tak się będę spodziewać w okresie około świąteczno-sylwestrowym, zresztą nawet, jak gin poda termin to i tak przecież dzidziuś może wyjść wcześniej lub później...

reklama
Zapłaciłam w środę za wentylator na all. A oni mi piszą, że jeszcze kasa nie doszła!!!!!!!!!!!!!!:growl: Szlag mnie jasny zaraz trafi!!!!!!!!!!!!!!:growl::growl::growl: Wysyłają niby kurierem, myślałam, że na gorący weekend jaki zapowiadają będę już go mieć w domu a tu dupa! Rozszarpałabym jakby dorwała tego sprzedawcę!!!!!!!!!!:growl::growl::growl:

Po ostatnim nie trafionym zakupie jestem tak bojowo nastawiona, że i zespołowi all się dostanie jak szybko tego nie załatwią!

U mnie też dziś ukrop ma być bo 36 stopni, zaraz jade do rodziców, tam basenik to się z młodym popluskamy ale jeszcze muszę tam dojechać nieklimatyzowanym autem:no:...bo z klimą jeździ mój sznowny:wściekła/y:
znów mnie łeb zaczyna tmić:wściekła/y:.......może to od wiatraka hm?

kategor dobrze że juz sie unormowało i że jesteście w domku:tak: nie dostajesz nic na te wymioty?

znów mnie łeb zaczyna tmić:wściekła/y:.......może to od wiatraka hm?

ja się mrożonką obkładam i pomaga, mam takie warzywa mrożone już chyba 100 razy rozmrażane na moje głowie i potem znów do zamrażalnika, zawijam sobie je w jakąś bawełnę i trzymam na głowie i karku, pomaga :-D

głowa to pewnie od ciśnienia i upału, choć jak boli to hałasy i dźwięki też mogą powodować pogorszenie

Tunia ja nie pisze że dzieci z grudnia sa "cofniete intelektualnie" ale naturalną koleją rzeczy w wielu aspektach są troche do tyłu na tle grupy - niby rówiesników a jednak nie do końca rówiesników (majac na mysli dziecko ze stycznia). I tak ja pisałam te róznice są znaczniejsze im dziecko jest młodsze, gdzie różnice mozna zauważyć od razu, - nasze beda przychodzić na świat a styczniowe beda zaczynały chodzić:-D...i tak po kolei, potem w przedszkolu i w klasach poczatkowych jeszcze ta różnice można zauwazyć, potem się zaciera z latami, nie ma jej. Pisze to bo jestem pedagogiem, pracowałam z dziećmi i wiem jak doskonale jakie sa różnice. Ale cofnięte to nie jest dobre słowo:-D

Tunia ja nie pisze że dzieci z grudnia sa "cofniete intelektualnie" ale naturalną koleją rzeczy w wielu aspektach są troche do tyłu na tle grupy - niby rówiesników a jednak nie do końca rówiesników (majac na mysli dziecko ze stycznia). I tak ja pisałam te róznice są znaczniejsze im dziecko jest młodsze, gdzie różnice mozna zauważyć od razu, - nasze beda przychodzić na świat a styczniowe beda zaczynały chodzić:-D...i tak po kolei, potem w przedszkolu i w klasach poczatkowych jeszcze ta różnice można zauwazyć, potem się zaciera z latami, nie ma jej. Pisze to bo jestem pedagogiem, pracowałam z dziećmi i wiem jak doskonale jakie sa różnice. Ale cofnięte to nie jest dobre słowo:-D

w takim razie z pedagogiem nie polemizuje :-D bo ja z dziećmi za wiele do czynienia nie miałam

mnie się chyba jakaś nerwówka zaczyna bo jak pomyślę, że przeprowadzka, pakowanie mieszkania, zorganizowanie ślubu, wymiana potem dokumentów, jeszcze mam dyplom z uniwerku nie odebrany, jeszcze mieszkanie nowe nie znalezione, ech.... stwarzam sobie wyimaginowane problemy, a przecież wszystko wystarczy po kolei konsekwentnie załatwiać....

reklama
Do góry