reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

w ogóle to nie wiem jak mi ten mocz zbadają, bo w tych upałach przez dzień i noc wypijam 2-3 l wody, w nocy poszła prawie cała butelka 1,5 l i chyba suśki będą strasznie rozcieńczone....

w ogóle to przeczytałam, że powinny się włosy w ciąży poprawić, a kobiety po ciąży mówią, że normalnie wypadają, a mnie właśnie wychodzą garściami, są matowe i brzydkie, paznokcie mam lepsze, powinnam powiedzieć gin o wypadaniu tych włosów?
To normalne czy znaczy, że brakuje jakiś mikroelementów, bo dostaję sprzeczne informacje na ten temat

Z tymi włosami to różnie bywa. Ja w pierwszej ciązy miała piękne, włosy, rosły szybko, były grupe i błyszczały, a teraz lipa, są okropne, nie mogę ich ułożyć, wypadają, są matowe i wiecznie musze je myć i myć.

reklama
Ufff... jak gorąco...

Witajcie :happy2:.

Przede wszystkim trzymam mocno kciukasy za ewwe &&&&&. Wierzę, że będzie dobrze.

Tunia85 mi na początku ciąży, tak gdzieś do 3 miesiąca włosy się sypały, zupełnie na odwrót niż u innych ciężarnych. A teraz to są takie jakie były przed ciążą - nie widzę różnicy żeby były jakieś wyjątkowo ładne. Kompletnie nie wiem od czego to zależy. Być może od hormonów. A lekarza możesz zapytać, nic nie zaszkodzi.

Z tymi włosami to różnie bywa. Ja w pierwszej ciązy miała piękne, włosy, rosły szybko, były grupe i błyszczały, a teraz lipa, są okropne, nie mogę ich ułożyć, wypadają, są matowe i wiecznie musze je myć i myć.

dokładnie to samo, ale to moja pierwsza ciąża więc myślałam, że nie powinny być takie brzydkie, zwłaszcza, że zawsze miałam zdrowe, grube włosy, zwłaszcza, że nigdy nie farbowane, bo mam naturalny ładny ciemny kolor, a teraz wyglądają jak zniszczona szczotka

Hej dziewczyny
mamolka Wiolcia współczuję wczorajszego gorszego dnia. Mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej
ewwe trzymaj się kochana będzie dobrze i pozdrawiam

eh mnie też cera i włosy się pogorszyły a w ciąży z Zuzą miałam super grube włosy i piękną cerę.

Lecę do sklepu
Miłego dnia :)

ewwe kochana trzymaj się, najważniejsze że jestes pod dobra opieką i wiedza co robić żeby Ci pomóc!!! :*** pozdrowienia dla Ciebie:***

madalia nie wiem czy przeczytałas ostatnio moje pytanie odnosnie tego czy pracowalaś tu w Polsce w jakimś szpitalu?:)
co myślisz o sposobie znieczulenia TENS??? stosuje sie to u Was?
Zastanawiam sie nad tym, bo mozna sobie kupić ten aparacik, bo wem że na ZZO nie mam co liczyć:/

Co do włosów dziewczyny to widze że mamy ten sam problem - tak samo mam beznadziejne włosy, strasznie mi wypadają, przetłuszczaja się, są matowe, jednym słowem feeee, a z Wiktorem miałam super kudełki, gęste, błyszczące, no miodzio, teraz porażka:/

Mój młody tez spać chodzi teraz strasznie póżno, bo ok23 i jak go usypiam to zawsze sama przysnę, potem to sie tylko po omacku teleportuję do swojego wyrka, rano nie moge się zwlec, wstajemy po 9 rano i głowa mi napinkala:wściekła/y:

Heja dziewczyny!;-)
Ewwe 3maj się! Wszystko oki będzie!:tak:
Dzisiaj znowu skwara od rana. Pływam już.:baffled:
W pierwszej ciąży miałam piękną cerę i włosy szybko rosły!
Teraz cera jest ładna(nawet słyszałam opinie, że lepiej wyglądam:-p, tak świeżo) a włosy... Nie widzę zbytnio różnicy, ale to może dlatego, że teraz mam farbowane. Trochę mniej ich wypada.
Ja odnoszę wrażenie, że to kwestia witamin:blink:, które się przyjmuje. Po za ciążą nie stosowałam żadnych suplementów a teraz jednak organizm dostaje wszystko co potrzebuje.

z Wiktorem miałam super kudełki, gęste, błyszczące, no miodzio, teraz porażka:/
Mój młody tez spać chodzi teraz strasznie póżno, bo ok23 i jak go usypiam to zawsze sama przysnę, potem to sie tylko po omacku teleportuję do swojego wyrka, rano nie moge się zwlec, wstajemy po 9 rano i głowa mi napinkala:wściekła/y:

ja się chwaliłam, że nic mi nie jest ostatnio, ale też właśnie budzę się z bólem głowy, choć śpimy z otwartym oknem, to myślę, że przy tych upałach i braku wiatru, nieruchomym gorącym powietrzu to może po prostu niedotlenienie, mam tylko nadzieję, że na dzidziusia to nie wpływa,

Tunia no moze to i wina upałów, nie wiem, ale mam tak co rano, pije kawę z nadzieją że mi przejdzie...

macie też czasem uczucie szybkiego pulsu? ja własnie tak mam rano:/

miewacie twardy, napiety brzuch wieczorami? ja taki właśnie mam, nie wiem czy to normalnie, ale jest twardy, postawiony, i ciągnie:/

reklama
Do góry