reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej niunie :)

ja tez jak mi przychodzi do wstania to mi serce do gardla podchodzi... czuje jak mi w glowie pulsuje bbrrr a ma ktoras powrot mdlosci ?? ja odkat sa te upaly co zjem jest mi niedobrze imnie muli mamnadzieje ze tam z dzidziem w sio ok i to rzeczywiscie tylko od pogody.
sarka brzuszek ci sie stawia ?? ale ze ciagle tak masz czy co jakis czas ?? bo jak sie stawia i twardnieje to to skurcze sa kochana. zadzwon do doktora i sie zapytaj lepiej ja to swoj brzuch jak dziwnie cos poczuje to od razu macam czy nie jest twardy bbrrr bo sie wlasnie boje tych skurczy bo one nic nie bola a takie w sumie dla mnie nawet smieszne to uczucie jest jak sie napina od srodka. ale teraz strasznie tego pilnuje zeby tak sie nie dzialo i jak cos dzwonie do gina. lepiej sie zapytac 10 razy za duzo niz za malo :) a no i oczywiscie mam zakaz macania brzucha ale nie potrafie sprawdzic inaczej czy mam twardy brzuch czy nie :/

dzisiaj mam wizyte o 15.45 jupii :D mam nadzieje ze tak samo sie bede cieszyla po wizycie jak przed .... chce jeszcze gina namowic zeby mi zrobil stopien czystosci bo ostatnio po szpitalu mi wyszlo III i niby mowili ze ok ale jak poczytalam na necie ze jest od I-IV i co kazdy oznacza to mnie przerazilo i sie dzisiaj dopytam wszystkiego w razie czegopowtorze. jak nie teraz to za dwa tygodnie:) a no i mam nadzieje ze mi plec potwierdzi dzisiaj :)

reklama
Witam po dluuugiej nie obecnosci;-)

Troche zaniedbywałam Was bo byłam na wsi przez tydzień potem prawie 3 dni u szwagra, dzień u chrzestnej mojej córki i niedziela u siorki na chrzcinach no i w poniedziałek ciężki powrót do rzeczywistości:dry:
miewacie twardy, napiety brzuch wieczorami? ja taki właśnie mam, nie wiem czy to normalnie, ale jest twardy, postawiony, i ciągnie:/
mi tak się robi nie tylko wieczorami ale też z rana:baffled: może za bardzo się przemęczasz w dzień i dlatego:dry: ja jak trochę polezę to sie "uspokaja" ale jeszcze do tego skurcze mnie łapia i biorę 3razy magnez:tak::tak:

Tunia miewacie twardy, napiety brzuch wieczorami? ja taki właśnie mam, nie wiem czy to normalnie, ale jest twardy, postawiony, i ciągnie:/

ja wczoraj miałam taki wielki i twardy i też tak niby ciągnęło, wydawał się strasznie ciężki, ale u mnie to chyba z przejedzenia było

pilnujcie dziewczynki tego stawiania sie brzuszka prosze was bardzo ... ja nie chce straszyc tylko pomoc oczywiscie. a na punkcie twardniejacego brzucha u siebie to mam hopla na szczescie twardnial tylko o szwie i juz jest ok. ale w razie co nie mowie tu o przejedzeniu tylko tam nizej to dzwoncie do ginkow missiiss was bardzo prosi :) boze robie sie jak przewrazliwiona mamusia :/ sorrry

dzisiaj mam wizyte o 15.45 jupii :D mam nadzieje ze tak samo sie bede cieszyla po wizycie jak przed .... chce jeszcze gina namowic zeby mi zrobil stopien czystosci bo ostatnio po szpitalu mi wyszlo III i niby mowili ze ok ale jak poczytalam na necie ze jest od I-IV i co kazdy oznacza to mnie przerazilo i sie dzisiaj dopytam wszystkiego w razie czegopowtorze. jak nie teraz to za dwa tygodnie:) a no i mam nadzieje ze mi plec potwierdzi dzisiaj :)
kciuki za wizytę zacisnięte mam nadzije ze wszystko bedzie dobrze:tak::tak:
ja się chwaliłam, że nic mi nie jest ostatnio, ale też właśnie budzę się z bólem głowy, choć śpimy z otwartym oknem, to myślę, że przy tych upałach i braku wiatru, nieruchomym gorącym powietrzu to może po prostu niedotlenienie, mam tylko nadzieję, że na dzidziusia to nie wpływa,
tulaski na ból głowy:sorry2: te upały to każdemu dają się we znaki:baffled:
Powiedzcie mi dziewczyny czy słaba krzepliwość krwi jest wskazaniem do CC czy wręcz przeciwnie? W piątek mam wizytę i poproszę lekarkę o skierowanie na badanie krzepliwośći krwi, gdyż w zeszłym roku usuwałam chirurgicznie ósemki i przy pierwszej krwawienie powstrzymywałam jakieś 4 godziny i zatrzymali mi je dopiero po ponownej wizycie w przychodni, natomiast przy drugiej ósemce, krew lała mi się 10 godzin, trzy razy wracałam do przychodni i nic nie pomagało, dostalam leki na krzepniecie krwi, dodatkowy szew i ochrzan, że nie zgłosiłam przed zabiegiem problemów z krzepliwością krwi, a przecież nie miałam zielonego pojęcia, ze mam z tym jakiś problem. Pare miesięcy później robiłam badanie na krzepliwość krwi i wynik byl ponizej normy, ale nie wiele. Nie wiem czy to wszystko ma znaczenie przy porodzie.
mi się wydaje że raczej przy słabej krzepliwości to cc jest przeciwwskazaniem:dry: bo przecież to operacja i można stracić bardzo dużo krwi a jak po tym zabiegu nie uda im sie zatrzymać krwotoku to lepiej nie mówić:baffled: naturalnie można mieć trochę krocze nacięte więc moim zdaniem to jest nie wielkie ryzyko w porównaniu z otwieraniem powłok brzusznych:dry:
w ogóle to przeczytałam, że powinny się włosy w ciąży poprawić, a kobiety po ciąży mówią, że normalnie wypadają, a mnie właśnie wychodzą garściami, są matowe i brzydkie, paznokcie mam lepsze, powinnam powiedzieć gin o wypadaniu tych włosów?
To normalne czy znaczy, że brakuje jakiś mikroelementów, bo dostaję sprzeczne informacje na ten temat
oj mi tez cos ostatnio klaki garściami wychodzą ale nie są jakieś matowe:dry:
Hejka dziewczynki- własnie dostałam smsa od EWWE:
"..no i mi się tym razem nie upiekło, jestem już zainstalowana na patologii ciąży, i mnie rozkurczają. Jest ze mną na sali grudnióweczka, w 17 tyg też ze skurczami. Bardzo fajna dziewczyna. Poza tym wlewają we mnie kroplówki, karmią lekami, generalnie głowa jest spokojniejsza. Pozdrawiam Was gorąco :* "
niech sie nią dobrze zajmą i niech szybko wraca do domku:tak::tak:
Dzień dobry wszystkim!:-)
Ewwe - będzie dobrze, najważniejsze że jesteś pod opieką fachowców :-)
Życzę Wam miłego dnia! nie dawajcie się upałom:)
Ja po badaniach krwi i moczu, wyniki popołudniu. Dziś czeka mnie opieka nad dwoma sześciolatkami, więc spokojnie nie będzie;-)
Pozdrowionka
powodzenia w opiece nad 6-latkami;-)
Mamolka współczuje wczorajszego dnia:sorry2:

pilnujcie dziewczynki tego stawiania sie brzuszka prosze was bardzo ... ja nie chce straszyc tylko pomoc oczywiscie. a na punkcie twardniejacego brzucha u siebie to mam hopla na szczescie twardnial tylko o szwie i juz jest ok. ale w razie co nie mowie tu o przejedzeniu tylko tam nizej to dzwoncie do ginkow missiiss was bardzo prosi :) boze robie sie jak przewrazliwiona mamusia :/ sorrry
tzn. że jak twardnieje poniżej pępka to może to być coś niepokojącego? bo mi się tak też często zdarza:sorry2:

cześć kochane!

jejku, ja właśnie zaliczyłam stan agonalny:baffled: - byłam na zakupkach i ledwo co doszłam do domu. Gorąco i jeszcze kupiłam 2,5 kg ogórków (takie ładne były) i zestaw "kiszeniowy" oraz 1,5 kg czereśni, chlebek, płyn do płukania dla dzidzi i proszek dla dzidzi i chyba przesadziłam z kg:sorry2:

aaa i jeszcze byłam w lumpiku i cudowne ciuszki mi się udało wyhaczyć:-):-):-) jestem taka szczęśliwa bo nigdy, nic nie mogę znaleźć, a dzisiaj co wzięłam do ręki to normalnie bomba!
od wczoraj mam takie dziwne uczucie jakby mi ktoś za pępek od środka ciągnął:szok: może to dla tego, że macica rośnie i teraz w okolicach 20-ego tygodnia jest na wysokości pępka (jej góra oczywiście). Miałyście też tak?

Wybiera się któraś na wakacje za granice jeszcze i chce wykupić ubezpieczenie? Tyle tych ofert na rynku jest, ale żadna do mnie nie przemawia. Może macie jakąś firmę ubezpieczeniowa godną polecenia?

reklama
cześć babeczki :-)
ja miewam też czasami uczucie szybkiego pulsu. zwłaszcza rano albo jak się zdenerwuje hehe co do brzucha to czasami mam uczucie, że jest strasznie ciężki - jak bym nie wiadomo co w nim miała i musiała to dźwigać. często w nocy jak się przewracam na drugi bok to się budzę z uczuciem jak bym miała jakiś kamień i ciężko się z nim przekulnąć hehe

a dzisiaj jestem jakaś taka strasznie słaba i nic mi się nie chce. do tego głowa boli buuu... myślę, że to po wczorajszym strasznie nerwowym dniu. wieczorem już mi się wydawało, że jestem w końcu całkiem spokojna ale jak widać jakiś efekt pozostał. nie mam siły nawet ruszyć tyłka na spacer.

missiissco co do dolegliwości typu jakieś nudności itp. to mi one nigdy nie przeszły do końca hehe niby było może z 2 - 3 dni całkiem dobrze i znowu to samo. co prawda jest dużo lepiej niż było na początku ale nadal nie jest idealnie. do tego czuje się strasznie przegrzana. robię przeciągi, żeby w domku przewietrzyć, wiatrak chodzi prawie non stop, moczę się troszkę z dzieciakami w baseniku jak jest okazja i mimo wszystko normalnie się gotuję hehe

poza tym podjęliśmy wczoraj z mężem decyzję odnośnie jego powrotu do Polski w innym terminie niż wcześniej planowaliśmy. dla mnie to strasznie trudne bo wszystko się trochę przedłuża. już mnie to męczy....

miłego dnia babolki wam życzę.

Do góry