reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
już poczytałam o tych atestach, i ten jest ten najlepszy,
co do testów na fotelikach to ja gdzieś widziałam program, że prawie 80% tych fotelików, które są w sklepach nie spełniają wymagań,

Raczej za tani jest ten fotelik, żeby spełniał testy :( niestety :( Tunia dziewczyny podawały stronę to testów fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci i wiele marek przechodzi je pozytywnie, więc nie moge się z toba zgodzić że wiele ich nie ma. Tylko niestety za wszystko trzeba płacić :/ My wybieramy fotelik Maxi-Cosi Citi i jestem super zadowolona bo cena spadła do 340 zł. a np fotelik x-lander ma wyższą cenę i nie przeszedł testów...

w kwestii fotelikow zgodze sie z Wiolcia - wg mnie powinien byc przetestowany i najbezpieczniejszy z mozliwych. a to niestety oznacza, ze jest drozszy.

dobrze, że u Was mogę troche poczytać o wózkach i fotelikach, bo mój mąż wykazuje zero zainteresowania tematem :-(
on myśli, że sie pójdzie do sklepu i co nam wcisną to się wezmie :wściekła/y:

Tunia ze tak to ujme brutalnie, ten fotelik w zderzeniu sprawi ze Twoje bobo zamieni sie w roslinke o ile przezyje:sorry2:
wpierw kochana sprawdz sobie czy Twoje autko posiada systm mocowan isofix i pozniej bedziesz wiedziala sposorod jakich fotelikow z jakim mocowaniem masz wybierac:tak: polecam te stronke z podanego przez Wiolke wyzej linka, masz tam wyniki testow zderzeniowych z 2009 roku, i punktacje,ceny sa naprawde rozne, wiec mysle ze kazdy znajdzie dla siebie cos dobrego, my po burzy glowizn zdecydowalismy sie wpierw na fotelik od 0-13 kg a nastepnie 9-36 ten z najwyzsza punktacja, z doswiadczenia wiem ze w zaleznosci od wielkosci dzieciaczka ten pierwszy moze nie posluzyc dlugo wiec Twoj od 0-11 jeszcze krocej:tak:
i nic sie nie martw brakiem doswiadczenia:-D jeszcze 3 miesiace temu myslalam ze kupie uzywany fotelik z allegro obojetnie jaki:-D no ale obejrzalam uwage:szok: i poczytalam...:baffled::no: zobaczylam skutki niby niegroznego zderzenia bocznego w postaci roslinkowego chlopca, nie wspomne co sie dzieje z malenstwami na skutek wyrywania sie fotelika z pasami:szok::szok: ja nie zamierzam miec wypadku i bede sie starac jezdzic wolno i bezpiecznie ale roznie bywa:-( no i jeszcze sa Ci inni na drodze... dlatego na wozku i lozeczku i innych *******eczkach moge oszczedzic ale fotelik musi miec odpowiednie testy zaliczone.

dobrze, że u Was mogę troche poczytać o wózkach i fotelikach, bo mój mąż wykazuje zero zainteresowania tematem :-(
on myśli, że sie pójdzie do sklepu i co nam wcisną to się wezmie :wściekła/y:

No to Ty musisz wiedzieć czego chcesz. W sklepie często wciskają badziew, a wiadomo, że najważniejsze bezpieczeństwo maluszka.
Nie mogę do tej pory pojąć jak mojego kuzyna żona mogła małej kupić fotelik za 80zł i to na Allegro. Za takie lekceważenie powinni karać.

Ja mimo wszystko chyba kupię używany, w komisie dziecięcym, lubię widzieć co kupuję, allegro w tej kwestii odpada. Posprawdzam tylko, które mają atesty i taki używany z atestem mam zamiar kupić. Z doświadczenia wiem, że ten fotelik długo nie posłuży. Cóż takiego można zniszczyć w takim nosidełku, jeśli się go używa normalnie.

reklama
Witam koleżanki:) Pierwszy raz jestem na tym forum. Jestem w 13 tygodniu ciąży i według lekarza roziązanie będzie 27 grudnia:) Już nie mogę się doczekać:) Właśnie dzisiaj byłam u gina i jak narazie wszystko w porządku. Miałam dzisiaj robione badania prenatalne, ale wyniki dopiero na następnej wizycie 17 lipca. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy:)

Do góry