reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam :-)

dzisiaj rano ubierajac sie do pracy stwierdzilam ze smutkime, ze w zadnych dzinsach sie nie dopinam juz :-( czekam na wyplate i lece po jakies ciazowe dziny, zeby mi juz do konca wystarczyly (mam nadzieje ;-))

co do kapieli - ja tam sie kapie w cieple wodzie, bo bez kapieli zyc nie moge. wogole uwazam, ze na te wszystkie zakazy i nakazy trzeba brac zawsze poprawke. np. to spanie na lewym boku pod koniec ciazy - rozumiem, ze to zdrowe, ale daje 100 tej, ktora tak wytrzyma cala noc ...

reklama
W tej chwili tylko drobne ćwiczenia. Wcześniej to zawsze miałam laser i "prądy" na plecki. Odpływałam na tych prądach. Dla mnie bomba, takie przyjemne mrowienie i praca mięśni! Przede wszystkim schudłam, żeby odciążyć kręgosłup i to dużo dało. Zgubiłam 11kg i ..... od razu zaliczyłam ciążę! :-) Mam zamiar wyjąć z powrotem stepper i ćwiczyć. Jak będę na wizycie u nowego lekarza to dopytam czy mi wolno i ile. Chciałabym jak najmniej obciążyć ten nieszczęsny kręgosłup, żeby być sprawną przy maluszku.
uwielbiam prądy interferencyjne na plecach:)
Dbaj o kręgosłup, a będzie oki

heheh a dzisiaj mam taki dzien ze nie moge uwierzyc wlasnym oczom:D co patrze w lusterko to to sobie mysle - ale ja ladna jestem :D :D :D :D hehe jak na ostatnie 3 miesiace dzisiaj jestem pieeeknaaaa:D:D kurcze moze to skutki uboczne wypitej coli? w kazdym razie samopoczucie i wiara w siebie wyskoczyla ponad skale hihi, narcyza :p
no i prawidłowo!!
ja jakoś nie miewam ostatnio takich nastrojów, ale to pewnie dlatego, że nie najlepiej się czuję... może sięgnę po colę??

Antylopka jak ja bym chciala bys byla ze mna na porodowce ze swoja wiedza fizjoterapeuty:D, zastanawialam sie czy W powinien sie poduczyc jakiegos masazu pleckow czy czegos w tym stylu? Co prawda tu jest tak ze na porodowce o ile wszystko jest ok czujesz sie jak na placu zabaw ;) wanna, sako, pilki, materacyki, jakies specjalne fotele itd
słuchaj, ja nie zdążyłam z niczego skorzystać na porodówce, hehe
Mąż natomiast przydał się do podawania wody i wycierania czoła z potu (a to tylko 15 minut trwało)
Masażu uczą w szkole rodzenia, jeśli nie planujecie, to poszukaj w necie info o masażu krzyża przy porodzie.
chociaż powiem Ci, że moje porodowe wyrko było jak "prom kosmiczny", bo się tak rozkładało, że ja je sobie dopasowałam i mnie nie bolały plecy, a moja mama mnie nimi tak straszyła..... hehe

Tunia mnie najwygodniej było ze zmianami i częstotliwością prania, mając 10 komletów ciuszków. To znaczy biorę jeden komplet za body(kaftanik) + śpiochy czy body+ pajacyk. Pranie było raz na tydzień średnio. Przy pampersach wystarczyło mi 6 pieluszek tetrowych, do tego 4 flanelowe. Czapeczek wyjściowych 2 na zmianę, ze 4 cieniusie, które zakłada się po kąpieli maluszka. Skarpetki(kapcioszki) z 2-3 pary to się najmniej brudzi przecież. Rękawiczki u nas wystarczyły tylko jedne w szpitalu, póki dziecku nie można było obciąć pazurków. Zamiast sweterków miałam dresiki(bluza i spodnie) szt.3. No i teraz kombinezonik. Mam dwa, w razie jakby maluchowi coś tam poleciało.
Tyle jeśli chodzi o ciuchy.

Skoro tak piszecie to dziś kapiel :-) mam nadzieje, że oscypki tez nie szkodzą bo mam wieeelka ochotę na nie a rodzice jutro wracają z Zakopanego :-)
Co do wózka niestety się nie wypowiem. Ja sobie wypatrzyłam X-Landera i ciężko mi się przestawić ;-) Musisz poczytać opinie na necie i sama zobaczysz co piszą, czy warto czy nie.

ja już chciałabym polecieć kupić wszystko :)
chyba dlatego, że czeka nas przeprowadzka, dużo załatwiania w nowym miejscu: szpital, nowi lekarze, szkoła rodzenia, mieszkanie, ubezpieczenie, bo na razie mam w prywatnej sieci, a muszę opłacić dobrowolne do zusu

właśnie, nie wiecie czy jak opłacę dobrowolne ubezp. zdrowotne to czy mam normalny dostęp do świadczeń medycznych?
I czy jeśli mąż jest ubezpieczony to czy jego ubezpieczenie może na mnie przejść? chodzi mi o sytuację w Polsce

mąż to w przyszłości :) ale może się ogarniemy ze ślubem przed porodem,

sorry, że tak ciągle o coś pytam, ale jakoś się dziś czuję zagubiona, chyba przez to złe samopoczucie, i znów zaczynam się martwić jak ja z tymi naszymi planami dam radę....

chyba się histeria hormonalna włącza :)

reklama
znalazłam takie coś o foteliku do tego wózka Fotelik samochodowy dla grupy wagowej 0-11 kg spełniający najnowsze i najostrzejsze wymagania bezpieczeństwa - norma ECE 44/04.

nie znam się na tych atestach jeszcze, może Wam to coś mówi

Do góry