reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Ja mimo wszystko chyba kupię używany, w komisie dziecięcym, lubię widzieć co kupuję, allegro w tej kwestii odpada. Posprawdzam tylko, które mają atesty i taki używany z atestem mam zamiar kupić. Z doświadczenia wiem, że ten fotelik długo nie posłuży. Cóż takiego można zniszczyć w takim nosidełku, jeśli się go używa normalnie.

fotelik uzywany moze wygladac super i byc zadbany, ale nigdy nie wiesz, czy przypadkiem nie jest powypadkowy!!! jesli juz uzywany, to proponuje ze sprawdzonego zrodla - np. od rodziny czy znajomych.

ja zawsze przed zakupem fotelika wertuje niemiecka strone ADAC

ochh dziewczynki WY już wszystkie śpicie, a ja nie mogę :/ tradycyjnie nerwy mnie zjadają przed jutrzejszą wizytą i mnie troszkę nosi.

Ja jakoś nie myślę jeszcze o zakupach typu wózek czy fotelik, ale zapewne będzie tak jak u Wiolci, bo mnie też się x-lander podoba, zresztą opinie ma ok, no i fotelik maxi cosi:D z wiadomych powodów.

Ewwe jeszcze nie spała, a ja już nie śpię. Ostatnio tak mam, że jak nad ranem się opudzę, to już nie mogę zasnąć. Ale to może z wrażenia, bo przed snem pierwszy raz poczułam ruchy małego :-)

Dobry
Ja mam szczęście..Albo i nie;-) Samochodu nie mam:-p A jeżeli dostane wózek...Oj zeby wyszło..to będzie maxi cosi z fotelikiem...chyba, że dostane bez fotelika hihihih
Krolcia zgadzam się z Gufi. Oglądałam "Kawa czy herbata" o fotelik i tam pan mówił, że spokojnie można kupic używany ALE ze sprawdzonego żródła, gdzie wiesz na 100%, że nie był powypadkowy...Bo sprawdzenie cy taki z komisu albo allegro taki nie był, często kosztuje więcej niż sam porządny fotelik.
Ja dziś drałuje do szwagierki.
Agbar gratuluje ruchów.
Mój Dzidek uparty..Jak czekam na ruchy to ani mysli mamuśke kopać a jak tylko przestaje o tym myśleć to czuje bul a nawet coraz wyraniej, ale głównie po jednej stronie brzucha.Ale wiem z USG, że mu z tamtej strony wygodnie ;-)
Ale miałam wczoraj schiza....Że przez te moje leki, które musze czasem wziąść mój Dzidek będzie chory....Płakałam jak bóbr, M mnie uspokoić nie mógł...

Kupując fotelik nawet najbezpieczniejszy, musicie najpierw sprawdzić czy pasuje do waszego samochodu. Mi się wydawało, że wszytskie samochody są "uniwersalne" i pasuje do nich każdy fotelik. Niestety. Mam dwa auta. Jeden mniejszy ma z tyłu bardziej kubełkowe fotele z zagłebieniami (z tyłu) i tam fotelik trzyma się stabilnie i nie chwieje na boki. Natomiast w dużym (Berlingo) już ten fotelik wydaje mi się że stoi na słowo honoru (tam jest bardzo prosta kanapa tylna). Nawet nie wiem jakbym zapieła dokłądnie pasami, jest ruch fotelika.
Oglądałam ostatnio program na ten temat i warto kupując fotelik wyjść po prostu z nim ze sklepu jeśli jest możliwość i sprawdzić.
Mam fotelik Coneco
FOTELIK CONECO ZENITH + DRUGI fotelik GRATIS (1077266030) - Aukcje internetowe Allegro
W rankingu gazety "Dziecko" na najlepsze produkty dziecięce, uzyskał 4 miejsce.

Ostatnia edycja:
Kaczucha trzymam kciuki!! U mnie dziś pochmurnie i leje:/ A do jakiego lekarza chodzisz?? Ta wiedza baardzo mi się przyda, za czasów studiów zauważyłam, że w Częstochowie nie ma ani jednego porządnego lekarza z NFZ chyba, że chodzisz prywatnie? Moja przyjaciółka została w Cz-wie i ma problem ze znalezieniem dobrego ginekologa.

A tak na marginesie - czuję się dzisiaj koszmarnie :sad: Może to przez ta pogodę, robię sobie kawę może mnie postawi na nogi. A głowa mnie niemiłosiernie boli :-( I gdzie to ocieplenie, które miało być pod koniec tygodnia??

reklama
cześc laseczki

ja też dziś nie najlepiej się czuję:(
tylko, że u mnie to raczej psycha szwankuje:sorry2: wszystko jest beznadziejne...ehhh (ze mną na czele)

ewwe, kaczucha - udanych wizyt - zazdroszczę Wam:))

Do góry