reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Przyrost bardzo ładny Leno ( przy okazji mam do ciebie prośbę- jak znajdziesz ten przyrost bety kilka stron wcześniej to wrzuć go na wątek Ważne, przydatne, potrzebne)

Dzisiaj byłam z małym na spacerku i oczywiście załapaliśmy się na plac zabaw - a tam dzieci w podobnym wieku kilka już latało... i tak się z innymi mamami wygadałam,że hej. Cieszę się strasznie, że już niedługo zrobi się cieplutko i będziemy mogli więcej czasu spędzać na placu zabaw. Mój synuś potrzebuje towarzystwa. Wiedzę jak początkowo z dystansem podchodzi do dzieci, ale jak się rozkręci to aż miło się na serduchu robi :D

A u mnie mdłości coraz słabsze.. małą panikę sieję i mąż ma mnie dosyć :/

reklama
Anika110 a mialas jakies objawy tego ze jest cos nie w porzadku z malenstwem?

właśnie to było najgorsze że nic mi się nie działo, tzn czułam się fatalnie miałam ciągłe mdłości i wymiotowałam ale ja akurat mam tak w każdej ciąży, wtedy w nocy dostalam strasznych bóli poleciałam do łazienki i poprostu leciały ze mnie kawałki dosłownie, to było straszne, szpital a tam zdziwieni że ciąża już dawno martwa, po prostu się wogóle nie rozwijała nasza fasolka, lekarze powiedzieli że mogło się to źle skończyć bo lekarz powinien mnie uprzedzić że nie wiadomo jak będzie podobno na tym zdjęciu już było coś niepokojącego, a nie kazać mi czekać tyle czasu na następne usg, tak więc teraz się boję i pójdę na usg jak już będę wiedziała że można sprawdzić czy serduszko bije :tak:ale też żeby nie było za późno
Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie musi być dobrze:tak:

też tak myślę, ja nie chciałam nikogo straszyć no ale jednak takie rzeczy niestety się zdarzają, ja tam się uspokoję jak zobaczę serduszko maluszka a potem znowu nerwy do następnych badań lub usg i tak całą ciążę he he

Kurcze mam dość wymiotowania i mdłości

Witam wszystkich :)
w poniedziałek testem , a dziś beta 3905 potwierdziło się, że udało nam się w końcu zapracować na poszerzeniem rodziny :). Wczoraj poszłam do lekarza, któremu niestety nie udało się fasolki znaleźć, ale jestem dobrej myśli za tydzień kolejne podejście do USG. Termin teoretycznie na 24.12 :D, choć znając poprzednie doświadczenia nie sądzę, żeby udało mi się do wigilii donosić :).

Witaj Bombek ! Serdeczne gratulacje! Fajnie że nas już tak dużo. Udzieliło się dokładnie 49 mam! A jeszcze kilka pewnie niedługo znowu się odezwie. Fajnieee :D

Mnie dziś mdłości od rana towarzyszą, ale do zniesienia więc jest ok.
Mój małżonek ma ze mną problem- postępuje ze mną tak jak w pierwszej ciąży ( dziś kupił mi na śniadanko kapuśniaczka i gniazdko, które w pierwszej ciąży pożarłabym zanim doniosłabym zakupy do kuchni....a dziś ...hmm... ZONK :D bo ja mam całkiem inne zachcianki... hihih kochany mężuś ( zwariuje ze mną).

Dziewczyny jak to jest ze swojskim białym serem? Mogę go jeść? Bo dostaję ser ze wsi i planowałam na dziś pierogi.
AAAA... jeżeli chodzi o sery pleśniowe ( oczywiście jak ktoś lubi jak np. JA :D) To patrzcie na etykietę, bo np sekret mnicha jest z mleka pasteryzowanego i można spokojnie jeść. Jak kupujecie na wagę to też się pytajcie o skład.

Witaj Bombek ! Serdeczne gratulacje! Fajnie że nas już tak dużo. Udzieliło się dokładnie 49 mam! A jeszcze kilka pewnie niedługo znowu się odezwie. Fajnieee :D

Mnie dziś mdłości od rana towarzyszą, ale do zniesienia więc jest ok.
Mój małżonek ma ze mną problem- postępuje ze mną tak jak w pierwszej ciąży ( dziś kupił mi na śniadanko kapuśniaczka i gniazdko, które w pierwszej ciąży pożarłabym zanim doniosłabym zakupy do kuchni....a dziś ...hmm... ZONK :D bo ja mam całkiem inne zachcianki... hihih kochany mężuś ( zwariuje ze mną).

Dziewczyny jak to jest ze swojskim białym serem? Mogę go jeść? Bo dostaję ser ze wsi i planowałam na dziś pierogi.
AAAA... jeżeli chodzi o sery pleśniowe ( oczywiście jak ktoś lubi jak np. JA :D) To patrzcie na etykietę, bo np sekret mnicha jest z mleka pasteryzowanego i można spokojnie jeść. Jak kupujecie na wagę to też się pytajcie o skład.

mamolka mamy dziś ten sam problem :) tez dostałam swojski ser biały i tą samą mam myśl czy mogę go spożywać?? :happy:
jak ktoś wie to czekamy na odpowiedź

reklama
Do góry