reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Szwarou mój poprzedni lekarz ma terminy 2 miesięczne więc nie przesadzaj z tymi dwoma tygodniami, dla mnie to zupełnie norma. Dobrzy lekarza tak mają :) Poza tym jeśli macie stałego lekarza to powinniście mieć nr tel do niego, aby móc zadzwonić w takich przypadkach. A póki co radzę się wstrzymać z wszelakim wysiłkiem fizycznym ;) A brzuch ciągle boli... jak mnie zaczął od 5 tygodnia tak dalej boli.

Ja powiadomiłam szefa z pracy A (caly etat) i szefa z pracy B(1/4 etatu) ogólnie jestem strasznie miło zaskoczona zwłaszcza szefem B. Odziwo bardzo się ucieszył i poszedł na ustępstwa w baaardzo wielu kwestiach. W pracy A zwolnienie też mi nie grozi więc jest super :)

Sunshine_baby jak się czujecie? Co u Was?

reklama
problem w tym ze nie mamy lekarza. Idziemy w ciemno - co jak nam sie nie spodoba... znowu ze 2 tygodnie. Wydaje mi sie ze nie tak powinno to wszystko funkcjonowac no ale musielibysmy zyc w utopii zeby wszystko bylo wspaniale

Szwarou nie martw się ja we wtorek ide już do trzeciego lekarza z rzędu... dalej poszukuję tego idealnego :)) A lekarz, który prowadzil poprzednią ciążę??

przyjmowal tylko prywatnie dosc daleko od miejsca naszego zamieszkania i dosc mocno nas naciagnal na kase - wizyta co 2 tygodnie. Niestety ostatnio czytalem o nim opinie i doczytalem sie ze duzo kobiet jego pacjentek mialo krotka szyjke i ze konieczna jest wizyta co 2 tygodnie. Oczywiscie niektore sprawdzily to u innego lekarza i nic takiego nie mialo miejsca. Choc wszystko bylo ok nie chcemy juz do niego isc.

A tak swoja droga to wczoraj nakrylem Zuzanke na samotnym czytaniu ksiazek. Ja przed kompem, cos cicho sie zrobilo ide zobaczyc co broi (juz oczami wyobrazni widzialem ja usmarowana ciastolina, popisane dlugopisem sciany i takie rzeczy) a tu takie cos

[video=youtube;T3NJNaSaVr8]http://www.youtube.com/watch?v=T3NJNaSaVr8[/video]

Zaskoczyla mnie :D

Ostatnia edycja:
problem w tym ze nie mamy lekarza. Idziemy w ciemno - co jak nam sie nie spodoba... znowu ze 2 tygodnie. Wydaje mi sie ze nie tak powinno to wszystko funkcjonowac no ale musielibysmy zyc w utopii zeby wszystko bylo wspaniale

No właśnie co z lekarzem który prowadził poprzednią ciążę? Ja od razu poszłam do tej samej lekarki co w pierwszej ciąży i nie zamierzam szukać nikogo innego.

Witam się z rana;)
podczytuję Was codziennie ale jakoś nie wiem co pisać bo mam pewne obawy i taka zrezygnowana trochę jestem;(
staram się nie nakręcać ale w tym cyklu kiedy zaszłam w ciążę, odpuściliśmy niejako starania bo się rozchorowałam i brałam antybiotyk Augmentin bo lekarz znalazł u mnie aż 3 infekcje i powiedział,ze sama z tego nie wyjde.co gorsze zrobiło mi się zapalenie w miejscach intymnych ale po antybiotyku tak się już zdarzalo i przez 9 dni używałam maści clotrimazolum....i teraz u Was czytam że to zabronione w ciąży...Boże narobiłam tyle głupot w tym akurat cyklu...co prawda nieświadomie ale mimo wszystko...nie zachodziłam w ciąze już parę cykli i postanowiłam żyć normalnie, tak jakby nic się nie działo dlatego wzięłam te leki ale teraz się boję:(

"Istnieje prawdopodobieństwo, że preparat oddziałuje na płód"
Taka informacje znalazlem o tym leku. Z tego wynika ze oczywiscie nic nie jest udowodnione bo nikt nie robil odpowiednich badan (kto by je zrobil na kobiecie w ciazy?) Nie masz co za wczasu sie denerwowac.

Teraz Zuza do mnie macha papa - chce isc na dwor - jeszcze chwilka i idziemy sie przejsc bo mam dzis wolne. Rozwala mnie tym swoim papa :D

Taka informacje znalazlem o tym leku. Z tego wynika ze oczywiscie nic nie jest udowodnione bo nikt nie robil odpowiednich badan (kto by je zrobil na kobiecie w ciazy?) Nie masz co za wczasu sie denerwowac.

Teraz Zuza do mnie macha papa - chce isc na dwor - jeszcze chwilka i idziemy sie przejsc bo mam dzis wolne. Rozwala mnie tym swoim papa :D

dzięki wielkie:)
jestem pod wrażeniem Twojego zaangażowania, żeby mój Męzuś się tak intersował byłabym zachwycona;)

Witam nowe mamusie życząc spokojnych 9-ciu miesięcy :) dziewczyny polecam na poprawę humoru - oto 9 miesięcy okiem faceta :happy:będę ojcem - 9 miesięcy okiem faceta

hehe :) dobre, popłakałam się ze śmiechu i trochę się wzruszyłam:)
wczoraj udało mi się namówić mojego faceta na wspólne wizyty u lekarza, przede wszystkim chodzi o USG. Jak mu powiedziałam że będzie słuchać bicie serduszka to od razu się zgodził:) jestem baaaaaardzo szczęśliwa !!

Witam wszystkie nowe Grudniowe mamy :)

reklama

Takie informacje są zawarte na ulotkach większości leków jako tak zwane dupochrony, bo skoro nie ma badań to lepiej napisać żeby nie brać leku w razie gdyby jednak coś się podziało. Lena nie masz się co martwić, bo naprawdę w pierwszym miesiącu to na dzidzie nie bardzo mają jak wpłynąć leki bo przecież nie ma jeszcze łożyska. Ja nie wiedziąc o ciąży piłam codziennie jedno lub dwa piwa. Poza tym w pierwszej ciązy brałam leki na których było napisane żeby absolutnie nie brać w ciązy a ja je brałam z przepisu lekarza i wszystko jest w porządku. Nie martw się bo najbardziej zaszkodzisz dziecku stresem.

Szwarou - moją Patrycja robi papa za każdym razem jak idzie jeść, myć ząbki albo do spania, a przecież wtedy nawet nie wychodzi z domu ;-) mały cudak

Do góry