reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

dziewczyny dzięki a pomoc:) mam jeszcze pytanko beta 2045 jest ok? bylam w 6 tygodniu 3 dni

hej,
znalazłam coś takiego:
Normy beta-HCG

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml
3 5 - 50
4 4 - 426
5 19 - 7,340
6 1,080 - 56,500
7-8 7,650 - 229,000
8-12 25,700 - 288,000
13 -16 13,300 - 254,000

Normy hcg
Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156
Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300
Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000
Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000
Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000
Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939
Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074
Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818
Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173
Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585
Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465
Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360
Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183
Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771
Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

ale nie sugeruj się tym za bardzo, myślę że jeśli masz wątpliwości to idź do lekarza.
Będzie dobrze :) Trzymam kciuki :)

reklama
Monia, wg mnie wszystko jest ok :)
U każdej kobiety inaczej hormony działają :) hehehe u mnie test wyszedł pozytywny dopiero po 2 tygodniach a ja już wiedziałam że jestem w ciąży, więc myślę że jest ok :)
Już się nie denerwujemy bo zdrowie maluszka jest ważniejsze ;)

helllo :D

Sunshine_baby kochana wszystko musi być ok! Wierzę i trzymam kciuki! Może rzeczywiście miałaś przesunięty cykl. Powiem ci tylko, że jakbym patrzyła na mój poprzedni cykl, który miał 21 dni to niemożliwe było zajść w ciąże- a mimo to jestem w ciąży. Widocznie mi się owulacja przesunęła o dobry tydzień!

Monia wg norm jest chyba ok!

KEJCIKM GRATULUJĘ I WITAM W NASZYCH SKROMNYCH INTERNETOWYCH PROGACH!

( sorry za CapsLock):-)

dziwczyny mam takie pytanie czy slyszałyście o takim przesądzie że matka chrzestna nie może być w ciąży???
brat poprosil mnie na chrzestną do swojej córeczki i oczywiście zgodziłam się lecz jeszcze nie było wiadomo kiedy będzie chrzest i zaplanowaliśmy dzidziusia jak teraz sie okazalo że jestem w ciązy wiele ludzi mówi mi że nie powinnam być chrzestna ze grozi to śmierć jednemu z dzieci:((((( i do tego u mnie w rodzinie kiedys tak się zdażylo dziecko w wieku 1,5 roku utopiło się:( ( niewiem czy akurat to było przyczyną śmierci ale fakt jest taki:( ) mam teraz niesamowity problem bo sa to napewno przesądy ale niechce też ryzykować, prosze napiszcie czy słyszałyście o czymś takim???

mamolka jestesmy w tym samym tygodniu ciąży:) jaki masz wynik betki? i w którym tygodniu lekarz ci potwierdzil ciąże??? bo ja byłam tydzień temu i jeszcze nic nie widział:( i tym sie martwie:(

witam was
po pierwsze juz pisalam ale powtorze ze jak juz ktos robi badanie beta hcg to ma ono sens jesli jest powtorzone w odstepnie 48 godzin bo wazny jest przyrost bety a poziom moze byc rózny na poczatku ciazy kazda kobieta moze miec inny
a na poczatku czesto nic nie wiedac na usg a jesli jest to stary apart do usg to tym bardziej bo ma on małe powiększenie, no i nie zawsze lekarz ginekolog poloznik jest tez specjalista od usg, jak nie uzyskał żadnego certyfikatu z usg to według mnie niech lepiej nie wykonuje takich badan bo moze niezle namieszac

a przesady... hmmm nie rozumie ludzi ktorzy w nie wierza a jesli juz wierza w Boga to czemu w przesądy też? Dla mnie to jeden wielki stos bzdur, wiec jak :((( chcesz być chrzestna to ja nie widze problemu bo niby czemu dzidzius mial drugiemu dzidziusiowi przeszkodzic?? Nie kumam tego i tyle.

witam nowe mamy grudniówki i życze powodzenia i nie zamartwiac sie mi tu bo psychika ma duży wpływ na wasze maleństwa

pozdrawiam

:((( ja też będę w maju trzymała do chrztu synka mojej siostry. W przesądy nie wierzę. Siostra mojego partnera była w ciąży i też została chrzestną, moja siostra też zresztą. Kiedyś dawno temu ciężarne często umierały podczas rodów lub w połogu. A rola chrzestnej przejąc obowiązki matki w razie W. Dla tego woleli nie brać ciężarnej na matkę chrzestną. Przeczytałam to w necie. Obecnie uważam że to tylko głupi przesąd jak z czarnym kotem.

reklama
rany Kbetina nie przeszlo Cii?? moze zrob to co lubisz robic i sie troszke zrelaksujesz?? to tylko 3 tygodnie :)) potem powroci i to chyba nie jedyna bliska osobka ktora masz? mmm Chiny :) mam przyjaciol w Chinach i bardzo bym chciala ich kiedys odwiedzic bo ostatnio strasznie sie mijamy w kraju :/
No nie przeszło mi a za to się pogorszyło. Bardzo przykre rzeczy dzisiaj usłyszałam od kogoś kogo uważałam za bardzo bliską mi osobę no i się pomyliłam. Tym samym zostaje bez przyjaciółki w momencie kiedy czekam na potwierdzenie że z dzieckiem jest ok i w sytuacji kiedy straciłam nadzieje na uratowanie innej przyjaźni. Pewnie ze mam męża przy sobie, ale on podchodzi do tego z dystansem dopóki nie będzie potwierdzenia że serduszko bije i jest ok. Nawet nie rozmawiamy o dziecku bo on uważa ze na razie nie ma po co o tym mowic, a mi brzuch rośnie. Wpadłam w dołek bez dna.

Do góry