ja też czytam i sama się nakręcam :/ Jak sie dowiedzialam w 5 tc ze mam nadczynnosc tarczycy to juz od razu mowilam, ze na pewno poronie, bede miala rzucawke a jesli jakism cudem uda mi sie donosic to 20 tc to pewno urodze i dziecko bedzie wczesniakiem... Wiekszych glupot nie slyszalam, az mnie chlop szurnąl, ze juz ma dosyc takiego gadania.. Staram sie myslec pozytywnie ale np. wczoraj pol dnia przeryczałam.. A co do facetow to moj to co kilka dni czasem zapomina, ze w ciazy jestem
reklama
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
weszłam na wątek bliźniaków, obejrzałam zdjęcia ślicznych kruszynek i każdne moje zmartwienia uciekły ) Jak sie patrzy na takie maluchu nie można się smucić! A kto wie... moze jakims cudem wreszcie będę miała te bliźniaki! A tak powaznie to nie moge sie doczekać 5 miesiąca ciąży Jak się dowiem jaka będzie płeć to będę szalała do granic możliwości z ciuszkami i innymi rzeczami dla maleństwa
ja też nie mogę się doczekać aż ciąża będzie bardziej zaawansowana bo tak mi się wydaje że przez te 3 pierwsze miesiące człowiek najwięcej się trapi i martwi - a później to już bardziej konkretne przygotowania na przybycie malca. Napewno trzeba starać się dostarczać sobie dobrych wrażeń bo teraz jesteśmy też bardzie wrażliwe i płaczliwe..
anula_mm
czekając na...
dla dziewczyn, które boją się tego jak zachowa się pracodawca i konsekwencji zwolnienia, gdy dowie się o ciąży znalazłam bardzo rzeczowy artykuł Wypowiedzenie umowy o pracę w czasie ciąży i urlopu macierzyńskiego
kilka razy doszły mnie jakieś teksty o okresie ochronnym dopiero po 3 miesiącu, uznałam że muszę to sprawdzić bo ja miałam inną wiedzę na ten temat i po przeczytaniu tego artykułu odetchnęłam z ulgą :-)
zamieściłam też w wątku w którym od razu to powinnam umieścić
Ważne, przydatne, potrzebne
kilka razy doszły mnie jakieś teksty o okresie ochronnym dopiero po 3 miesiącu, uznałam że muszę to sprawdzić bo ja miałam inną wiedzę na ten temat i po przeczytaniu tego artykułu odetchnęłam z ulgą :-)
zamieściłam też w wątku w którym od razu to powinnam umieścić
Ważne, przydatne, potrzebne
Ostatnia edycja:
Salomii
Fanka BB :)
a ja dzis nie mam objawow ciazy, i musze przyznac racje Pati.b co ma byc to i tak juz jest..
ja na szczescie nie mam problemu z partnerem, na poczatku stwierdzil ze po listopadowych przezyciach nie bedzie sie przyzwyczajal by potem w razie czego nie cierpiec tak mocno, ale tak sie nie da wygladam strasznie i czuje sie tak samo wiec nie umie sie mna nie przejmowac, strasznie przezywa ze nie bedzie go na rozstrzygajacym usg i ze bede musiala sie denerwowac sama, wkurza go ze czytam ciagle jakies fora w ktorych jest mnostwo przykrych przypadkow bo potem o tym mysle i sie zamartwiam ukrywam sie przed nim ze tu pisze bo by mi gadal do konca zycia
ale wczoraj jak mu powiedzialam ze podobno teraz naszemu dzidzusiowi odpada ogonek to stwierdzil ze czasem nie odpada hehehe
ja na szczescie nie mam problemu z partnerem, na poczatku stwierdzil ze po listopadowych przezyciach nie bedzie sie przyzwyczajal by potem w razie czego nie cierpiec tak mocno, ale tak sie nie da wygladam strasznie i czuje sie tak samo wiec nie umie sie mna nie przejmowac, strasznie przezywa ze nie bedzie go na rozstrzygajacym usg i ze bede musiala sie denerwowac sama, wkurza go ze czytam ciagle jakies fora w ktorych jest mnostwo przykrych przypadkow bo potem o tym mysle i sie zamartwiam ukrywam sie przed nim ze tu pisze bo by mi gadal do konca zycia
ale wczoraj jak mu powiedzialam ze podobno teraz naszemu dzidzusiowi odpada ogonek to stwierdzil ze czasem nie odpada hehehe
(: Anka :)
nie ma się co martwić, naprawdę ;-) wbrew pozorom to te nasze fasolki to nie takie lebiody, tylko mocne dzieciaki ;-)
Oby tak bylo... ja do pierwszej wizyty u gin nie bede pewna tego - ciagle sprawdzam czy nie mam okresu :-) musze jeszcze 6 dni przezyc w tym stanie za to objawy mi przechodza - piersi coraz mniej bola, brzuch tez mniej - tylko temperatura sie utrzymuje 37 stopni, i ciagle mecze sie jak cos robie mimo wszystko biore to za dobra monete ;-)
anula_mm swietny blog pokazalas ;-)
Salomii
a ja nie mam podwyzszonej temperatury
mamolka
No ja też dziś bez znaczących objawów. I jak przeczytałam, że ciebie wiolcia nogi bola to i mnie zaczęły . Dziś stwierdziłam, że jednak będzie dziewczynka. Mam odwrotne zachcianki jak z synem.
Dziś dowiedziałam się, że będę pracować na 1/2 etatu hehehe ...faaaaajnie. Strasznie się cieszę, a praca papierkowa, więc pracodawcy nie przeszkadza, że jestem w ciąży To się nazywa prorodzinne podejście! Strasznie mi ulżyło!
Dziś dowiedziałam się, że będę pracować na 1/2 etatu hehehe ...faaaaajnie. Strasznie się cieszę, a praca papierkowa, więc pracodawcy nie przeszkadza, że jestem w ciąży To się nazywa prorodzinne podejście! Strasznie mi ulżyło!
mamolka
Salomii bo to się mierzy rano, jak jeszcze nie wstałaś z łóżka. Za dnia temp najczęściej spada. Tak mi się wydaje że to tak jest ale może mierzące tempkę więcej na ten temat powiedzą, bo może jest odwrotnie. Ja mam ciągle 37 lub 37,1
chociaż teraz mam 37,6
chociaż teraz mam 37,6
Ostatnia edycja:
reklama
hej,
do mnie przed chwilą dzwonili z przedszkola... (przeprowadziłam się i zmianiam córce przedszkole) echhh ale musiałam naprosić panią dyr. zeby przyjęła moją małą do przedszkola. Udało się, ale mała będzie w dwóch grupach, tzn. że normalnie zajęcia będzie miała z 6 latkami a na posiłki będzie chodziła do innej grupy.Uważacie że jest to ok? Córka nie ma problemów z adaptacją w przedszkolu dlatego się na to zdecydowałam a program i tak będzie realizowany echhhhh wszędzie tylko nerwy nerwy, nerwy.
ps. dzisiaj ide do gin. wybrałam w końcu, czy na pierwszej wizycie będzie mi robił usg?? wolałabym poczekać do momentu kiedy będzie słychać serduszko....
do mnie przed chwilą dzwonili z przedszkola... (przeprowadziłam się i zmianiam córce przedszkole) echhh ale musiałam naprosić panią dyr. zeby przyjęła moją małą do przedszkola. Udało się, ale mała będzie w dwóch grupach, tzn. że normalnie zajęcia będzie miała z 6 latkami a na posiłki będzie chodziła do innej grupy.Uważacie że jest to ok? Córka nie ma problemów z adaptacją w przedszkolu dlatego się na to zdecydowałam a program i tak będzie realizowany echhhhh wszędzie tylko nerwy nerwy, nerwy.
ps. dzisiaj ide do gin. wybrałam w końcu, czy na pierwszej wizycie będzie mi robił usg?? wolałabym poczekać do momentu kiedy będzie słychać serduszko....
Podziel się: