reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

edzia29 chcesz, żeby twój facet był przy tobie cała wizytę u lekarza czy tylko zawołasz go na USG? Ja chciałabym aby mój mąz usłyszał bicie serca, może wtedy zacznie się zachowywac dojżale ale nie wiem czy można z mężem w tak wczesnej ciąży iśc do lekarza i czy lekarz nie będzie miał nic przeciwko...

reklama
Takie informacje są zawarte na ulotkach większości leków jako tak zwane dupochrony, bo skoro nie ma badań to lepiej napisać żeby nie brać leku w razie gdyby jednak coś się podziało. Lena nie masz się co martwić, bo naprawdę w pierwszym miesiącu to na dzidzie nie bardzo mają jak wpłynąć leki bo przecież nie ma jeszcze łożyska. Ja nie wiedziąc o ciąży piłam codziennie jedno lub dwa piwa. Poza tym w pierwszej ciązy brałam leki na których było napisane żeby absolutnie nie brać w ciązy a ja je brałam z przepisu lekarza i wszystko jest w porządku. Nie martw się bo najbardziej zaszkodzisz dziecku stresem.

Szwarou - moją Patrycja robi papa za każdym razem jak idzie jeść, myć ząbki albo do spania, a przecież wtedy nawet nie wychodzi z domu ;-) mały cudak

dziękuję za słowa otuchy:)
niby wiem,że te ulotki to ściema i ochrona gdyby cos się jednak stało to oni ostrzegali ale jakoś tak mnie to zdołowało bo poprzednie miesiące starań uważałam i żadnych leków nie zażywałam i raz jeden odpuściłam a tu taka niespodzianka.ale wiem,że dzięki temu wyluzowaniu pewnie zaszłam, więc nie ma tego złego...

A ostatnio przyszla do nas kolezanka Beaty a ona nam kazala wyjsc machala papa aż nie wyszlismy i chciala sobie tylko z ta kolezanka ktora pierwszy raz widziala czytac ksiazki - a ogolnie to boi sie obcych... dziwne :D

dziękuję za słowa otuchy:)
niby wiem,że te ulotki to ściema i ochrona gdyby cos się jednak stało to oni ostrzegali ale jakoś tak mnie to zdołowało bo poprzednie miesiące starań uważałam i żadnych leków nie zażywałam i raz jeden odpuściłam a tu taka niespodzianka.ale wiem,że dzięki temu wyluzowaniu pewnie zaszłam, więc nie ma tego złego...

nie ma się co martwić, naprawdę ;-) wbrew pozorom to te nasze fasolki to nie takie lebiody, tylko mocne dzieciaki ;-)

edzia29 chcesz, żeby twój facet był przy tobie cała wizytę u lekarza czy tylko zawołasz go na USG? Ja chciałabym aby mój mąz usłyszał bicie serca, może wtedy zacznie się zachowywac dojżale ale nie wiem czy można z mężem w tak wczesnej ciąży iśc do lekarza i czy lekarz nie będzie miał nic przeciwko...

hej,
wiesz raczej na USG. Mimo że maluch był planowany on jeszcze tego nie czuje. Chcę go zabrać na pierwsze usg jak będzie słychać bicie serduszka, podobno faceci wtedy szaleją :) zobaczymy :)
W każdym razie jak powiedziałam że będzie tata (zrobiłam niespodziankę - kupiłam ramkę, pobiegłam do lekarza i zmusiłam go do zrobienia usg, ten marudził że nic nie będzie widać, ze to dopiero 2 tydzień po zapłodnieniu i takie tam, w końcu zrobił i już wtedy maluch miał 3,2 mm :), włożyłam pierwsze zdjęcie malucha do ramki i pokazałam. Był szczęśliwy !!! ja też :))

trzymam za was dziewczyny kciuki ;)

witam i życze miłego dnia
a facetami sie nie przejmujcie oni wszystko inaczej przechodzą dopiero jak dotkną dzidziusia to uwierza ze ono jest i istnieje

moze odezwe sie wieczorem

Wiecie co dziewczyny... panicznie boję się następnej wizyty u lekarza.. pamiętaj jak zdenerwowana szlam na pierwszą wizyte i wyszłam mega szczęśliwa ale najbardziej pamiętam jak zdenerwowana szłam na drugą wizytę i wyszłam jeszcze bardziej zestresowana. Ja jednak nie zdecyduję się na zawołanie męża do USG, boję się że nie usłyszę serca maleństwa. Nie wiem jak przezyję do wtorku do 18.30. Jak głupia naczytam sie smutnych historii a potem panikuję... wy tez tak macie??

PS A dzisiaj straaasznie bolą mnie nogi :/

ja nie panikuje bo zycie mnie juz sporo nauczylo, trzeba sie cieszyc swoim malenstwem bez wzgledu na to ile dni miesiecy lat bedzie ono z nami i przede wszystkim trzeba wierzyc w nie bo kto jak nie my rodzicie ma w nie wierzyc ze jest silne i przetrwa wszystko?
nie ma sensu panikowac bo co ma byc to juz jest i nie mamy na to wplywu

reklama
ja nie czytam nic co mogło by doprowadzić mnie do psychozy.... lepiej nie czytać takich rzeczy, trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze :)

Do góry