reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wiolcia może to trzeba wejść z Bioparoxem...przejsź się do lekarza niech zobaczy to twoje gardło:/...płukaj wodą z solą, ona dobrze wyżera wszelka zarazę, ssij czosnek - wiem okropne ale też dobrze wybija bakterie

reklama
Lwiczka Trzymam kciuki za wizytę, wiem co czujesz bo sama tak mam, w tym roku w styczniu miałam robionych 7 zębów plus implant, mało tam nie zeszłam a wszystko praktycznie dzien po dniu....

Witam sie i ja;-)....przy kawusi i ptasim mleczku...:sorry:bosche jakie to pyszne:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mi się dzis dobrze spało, tak twardo że obudziłam się jak juz moi panowie wychodzili do pracy i przedszkola, nawet mnie budzik nie zbudził, wyprawili się sami:-pi tak spałam sobie do 9.30 i ja nie wiem jak wy się zwlekacie tak o świcie:sorry:
U nas słonko, ma byc ciepło, więc pojadę po Wiktorka do p-la i potem do rodziców na ogród, trzeba wykorzystać ostatnie porywy ładnej pogody...a dziś juz pierwszy dzień jesieni:confused2:

o faktycznie, nie zauważyłam, że to już jesień ;-)

Kochana gdyby nie to,że mam dziecko to w zyciu nikt by mnie z łóżka przed południem nie wyciągnął :D

Właśnie jem solidne śniadanko i muszę zabrac sie trochę za sprzątanie w końcu bo mamy umowionych kilka osób na ogladanie starego auta na sprzedaż i jak tu ich wpuścić do salonu jak wszędzei zabawki porozwalane :/ Mam nadzieje, ze samochod sie sprzeda szybko...

ło matko ptasie mleczko... Sarka ty to wiesz jak kogoś postawić na nogi:-D Lecę szukać chętnego, który pójdzie mi do sklepu:-p
A co do gardła to czosnek jadłam, gardło płukałam i solą i jakimś specyfikiem, pije gorące mleko z miodem i masłem - mam nadzieję, że mnie to postawi w końcu na nogi bo ból gardła jest straszny zwłaszcza, że nie przechodzi. na domiar złego po specyfikach na gardło wraca zgaga więc ciągle coś :baffled:

Myangel mam nadzieje, że samochód juz dzisiaj się sprzeda :))

Czesc

Pojawiam sie po dlugiej nieobecnosci. Zaczeliscie tyle pisac ze nie nadazam a ze lubie wszystko wiedziec to po prostu nie mialem na to czasu. Mam duzo spraw na glowie dlatego sie nie odzywalem - za co przepraszam

Co u nas? Jak w zyciu raz lepiej raz gorzej ;) ostatnio lepiej chociaz z dzidzia nie tak dobrze. Na ostatniej wizycie (2 tygodnie temu) okazalo sie ze szyjka sie skrocila i ze sie otwiera. Conajmniej 16h lezenia + duphaston + kontrola 27 wrzesnia. Przez to wszystko mam jeszcz wiecej obowiazkow bo po pracy robie wszystko zeby Beate odciazyc od obowiazkow. Faktycznie dzidzia jest dosc nisko. Ciekawe co to bedzie.
Duza szansa ze to bedzie chlopak ale nie wiemy na 100%. Cos ta nasza Pani doktor niesklonna do okreslania plci. Probowala nam pokazac ale cos nie bardzo sie dalo. W koncu cos sie udalo - ja rzucilem tylko ze to wyglada inaczej niz bylo u Zuzi a ona na to "W razie czego to Pan powiedzial" ;) Zobaczymy

Pozdrawiam wszystkich - postaram sie troszke czsciej zagladac

haaalo haaaaalo ;)
Dziś piękny, ciepły i słoneczny dzień a ja po całkiem nieprzespanej nocy z ogromnym bólem gardła:/ Niestety Tantum Verde może i można stosować ale kompletnie mi nie pomaga... a dziś od rana UMIERAM :((
to zycze zdrowka ,mi ostatnio lalo sie z nosa i ogolnie do tylka sie czulam ,postawilmnie cerutin i wapno na nogi:-) moze skocz do lekarza?

Dzięki dziewczynki za słowa otuchy,napewno się trzymać będę tego fotela:-( choć wolałabym trzymać się domowego hi hi. No ale mus to mus. Wieczorkiem napiszę jak było,mam nadzieję.Chyba że umrę ze strachu to wtedy kto wie:baffled: Pozdrowionka i samych miłych wieści od lekarzy chce na forum:-D

ło matko ptasie mleczko... Sarka ty to wiesz jak kogoś postawić na nogi:-D Lecę szukać chętnego, który pójdzie mi do sklepu:-p
A co do gardła to czosnek jadłam, gardło płukałam i solą i jakimś specyfikiem, pije gorące mleko z miodem i masłem - mam nadzieję, że mnie to postawi w końcu na nogi bo ból gardła jest straszny zwłaszcza, że nie przechodzi. na domiar złego po specyfikach na gardło wraca zgaga więc ciągle coś :baffled:

Myangel mam nadzieje, że samochód juz dzisiaj się sprzeda :))

sluchaj ja wiem, że to sie może kupy nie trzymać ale ja zawsze na ból gardła stosuję tylko jedna metodę: zamrażanie... Jesli tylko bi mnie mocno gardło to nie jem i nie pije nic ciepłego, tylko walę sobie sok z lodem, wodę z lodówki, duuużo jogurtów, kefirów prosto z lodówki, lody itd itd, co godzinkę coś piję i jem. Kiedys moja Jula miała zapalenie gardła ale nie miała gorączki i nic się poza tym więcej nie działo i nasza pani pediatra poradziła tak robić, objawy minęły po jednym dniu bo to jest szok termiczny dla bakterii a po wypiciu ciepłego bakterie mają idealne środowisko do dalszego rozwoju ;-)

Szwarou Witaj po dlugiej nieobecności... Miejmy nadzieję, ze Beata i maluszek dotrzymają przynajmniej jeszcze te kilka tygodni, trzymam kciuki :*

to zycze zdrowka ,mi ostatnio lalo sie z nosa i ogolnie do tylka sie czulam ,postawilmnie cerutin i wapno na nogi:-) moze skocz do lekarza?
O widzisz o cerutinie nie pomyślałam - pewnie przez to że większości leków brać nie można więc już sama nie wiem co powinnam a co nie hehe :) Do lekarza się wybiorę jeśli do jutra się nic nie poprawi. Dzieki za wiaodmość - wypróbuję niemal wszystko ;)

Szwarou bardzo się cieszę, że w końcu do nas zawitałeś bo się zamartwiałyśmy o Was. Mam nadzieję, że szybko się uporacie z problemami i wszystko będzie dobrze. Współczuję Twojej zonie i tobie, że musicie przez to przechodzić ale napewno wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki za syna:)) może w końcu się dowiecie płeć??

Myangel kiedyś ktoś mi mówił, że najlepsze na gardło są zimne lody prosto z zamrażarki tylko jakoś boję się to wypróbować ;-) Ale właściwie jeśli nic mi nie pomoże to nie zaszkodzi spróbować z zimnymi napojami :tak:

reklama
Na razie jest dobrze choc chyba ten duphaston nie dziala korzystnie na moja zone ;)
Mam nadzieje ze to sie nie skonczy lezeniem w szpitalu bo bedzie masakra :/

Do góry