reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Hej dziewczyny

Ja nigdy nie mam czasu aby napisać coś na wątku głównym bo moja dwulatka jest absorbująca na maxa. Muszę się z nią bawić malować itp. Ciągle mnie woła mama pobaw się ze mną:) Jest słodka:)

Jednak zauważyłam że Wiolcia ma już 3 z przodu na liczniku więc chciałam pogratulować :D

buziaki dla was

ja też przed cięciem sie nie bronię, pamietam jak zaraz po nacieciu mały wyskoczył:) a tak parłam i parłam 50 min i nic:/ no ale może faktycznie jak to krocze elastyczne to się rozciagnie odpowiednio...

jestem uzależniona od tego forum :d od pół godziny moje kiszki już grają niezłą orkiestrę z głodu a ja zamiast ruszyć dupsko do kuchni to siedzę tutaj :D aaa i jeszcze na nk przeglądam fotki :D wszystko związane z tym naszym cudownym bb. kiedyś chyba padnę z głodu :D:D:D no nic - czas pomyśleć o tym śniadanku i nakarmić flaczki i synusia :)

cześć kobitki!

ja już w domku. Synuś w szkole. Po drodze lumpik zaliczony (spódnisia i bluzeczka moje:)))
Śniadanie spałaszowane - jego pierwsza część:D. Za jakiś czas kolejne podejście:/

Strasznie mnie boli znowu krocze, a konkretnie kości krocza. Mała chyba ostro napiera...za tydzień mam wizytę i jestem ciekawa ile już waży...
aaa, i umówiłam się wczoraj na rodzinne usg 4d. Za dwa tygodnie całą bandą ruszamy na wielkie oglądanie:))) mój synek już nie może się doczekać. Mężuś z resztą też:)...nie mówiąc o mnie:)

Hej dziewczyny

Ja nigdy nie mam czasu aby napisać coś na wątku głównym bo moja dwulatka jest absorbująca na maxa. Muszę się z nią bawić malować itp. Ciągle mnie woła mama pobaw się ze mną:) Jest słodka:)

Jednak zauważyłam że Wiolcia ma już 3 z przodu na liczniku więc chciałam pogratulować :D

buziaki dla was
hej misia, coś wiem na temat absorbującej dwulatki :D

Ostatnia edycja:
jestem uzależniona od tego forum :d od pół godziny moje kiszki już grają niezłą orkiestrę z głodu a ja zamiast ruszyć dupsko do kuchni to siedzę tutaj :D aaa i jeszcze na nk przeglądam fotki :D wszystko związane z tym naszym cudownym bb. kiedyś chyba padnę z głodu :D:D:D no nic - czas pomyśleć o tym śniadanku i nakarmić flaczki i synusia :)

Kochana idź zjeść!

Myślę, że u nas(Polska) to nie ma znaczenia za bardzo:no:. W większości przypadków i tak wolą naciąć niż ma kobitka popękać:-(. Taka pęknięta rana gorzej się goi.

Kochana tu się z Toba nie zgodzę! :) Peknięcie jest naturalne, wzdłuż włókien zazwyczaj a nacięcie wykonuje się w poprzek i często kobiety przez wiele lat mają tam blizny, odczuwają dyskomfort podczas @. Ja już, już miałam zostać nacięta i kiedy poczułam główkę pod palcem pękłam. Peknięcie miało ok. 2,5 cm i bylo idealnie do odbytu. Ponieważ krótko po tym została podjęta decyzja o cc to nic z tym nie zrobiono, nie zszyli mnie i nie musiałam pozniej siedziec bokiem, kombinowac przy wyproznianiu itd. Nie smarowałam rany niczym, zagoiła się sama a po 2 tygodniach nie miałam śladu po pęknięciu...

reklama
a co do lekarzy i tego, że straszą to miałam zamiar napisać dokładnie to co wrublik już napisała - w prywatnej praktyce bardzo często stosuje się takie chwyty, żeby dziewczyna musiała częściej do takiego lekarza biegać i zostawiać mu więcej kasy... niestety to bardzo normalne. wielu lekarzy robi to tak sprytnie, że pacjenci nawet tego nie wyczuwają. Tunia ja myślę, że wszystko ok i że ten twój lekarz to cię niepotrzebnie wystraszył!

To chyba różnie bywa. Ja chodzę prywatnie i ostatnio lekarka trochę mnie nastraszyła z tymi komorami, ale od razu skierowała mnie do poradni, załatwiając pieczątkę tak, żebym nie musiała za konsultację płacić. Powiedziała, że mogę przyjść też do ich kliniki odpłatnie, ale zasugerowała, że w tej poradni mają lepszy sprzęt, no i jest za darmo. Więc wszystko zależy od lekarza - jak ma powołanie do zawodu, to krzywdy człowiekowi nie zrobi :)

Właśnie piorę ciuchy Maluszka przytargane przez ostatnie miesiące z ciucharni, żeby się pozbyć tego ich zapachu. Ale będzie prasowania... A w listopadzie powtórka ;)

Do góry