reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

damy rade zobaczysz:) mnie czasem boli i czuje ucisk. mam nadzieje ze ten szew mi nie pusci. jej ja sie tak ciesze ze go mi zalozyli tak wczesnie bo mogli wysoko go zalozyc a moj gin juz powiedzial ostatnio na wizycie ze gdyby nie szew to byloby juz po wszystkim.... bo rozwarcie wewnetrzne zatrzymalo sie na szwie. mam w ksztalcie litery Y to rozwarcie . raz sie czuje ok raz gorzej. ale jak duzo leze to sie naprawde super czuje a czasem to az sie boje ze to cisza przed burza...

aluśkaa nie wiem tylko czemu ale najbardziej sie boje isc ogladac nagrobki :/ jakos tak boje sie ze jasiu tozle zrozumie wiem glupia jestem ale chce antosiowi lany grobek zrobic a boje sie isc wybrac pomnik }:/

reklama
missiiss1301 jak się czujesz z tym szwem? zakładali Ci go w szpitalu pod jakąś narkozą? Od kiedy go nosisz i czy widzisz jakąś poprawę? Może też się powinnam na niego zdecydować, (też mam rozwarcie Y) choć mój gin nie wiem czemu jest przeciwny szwowi i mówi, że wszystkiemu da się zaradzić lekami:/ A ja już dostaję lekkiej paranoi z tego wszystkiego:(

a jaka dl masz szyjke ?? bo to tez zalezy ...

pod narkoza zakladaja pozniej dobe sie lezy bez wstawania. ja mialam zakladany w 16tc zapobiegawczo jak szyjka jeszcze miala 4cm i nie bylo rozwarcia ale to zalozony mialam ze wzgledu na wczesniejszy porod przedwczesny. mitylkood zalozenia szwu boli raz a raz nie i trzeba sie oszczedzac po schodach nie powinno sie chodzic. tak mi lekarz zalecal. a fenoterol dostalam dopiero jak mi sie to rozwarcie wewnetrzne zrobilo. duzo lekarzy jest przeciwni szwom jak u mnie w opolu dlatego we wro robilam wszystko

Tak sobie dzis myslalam ze 3 trymestr sie zbliza (a niektore juz go maja) i zaczniemy sobie wiecej postękiwać. Fajnie tak razem przez wszystko przechodzic ;-) No ale to oznacza coraz szybszy uplyw czasu i w koncu nasze malenstwa znajda sie na naszych rekach. Mi ostatnio szybko plyna tygodnie. Cos zalatwiam, gdzies biegam i nawet ciesze sie, ze jest taka pogoda, jaka jest. Ona oznacza ze zbliza sie coraz szybciej grudzien - a to takie wspaniale :)
Za tydzien nastepna wizyta - mała kopie coraz mocniej. Zastanawiamy sie, czy jednak nie bedzie chlopiec - mamy nadzieje ze w koncu ktos nam powie jaka plec tak bardziej zdecydowanie :-)

mamolka^&&&&&& mnie to czeka w piatek :/

ja masakra od wczoraj. od 17 dostalam takiego jak to moj tata twierdzi nerwobolu albo mnie przewialo bo boli mnie od szyji do klatki piersiowej po mostek pod lewym cyckiem do pachy i od ramienia do lokcia :szok: nie moge wziac glebszego oddechu ani wypuscic duzo powietrza przy czkawce mnie strasznie boli i przy smianiu sie... wczoraj byla tragedia bo tylko pozycjana stojaco mi dawala ulge i w nocy nie szlo spac juz karetke mielismy wolac bo chwile sie dusilam ale jakos powoli puscilo. cudem zasnelam rano juz tak nie bolalo... juz jest ciut lepiej ale to bylo tragiczne:/

dobrze ze dzidzia grzecznie siedzi i tam nic nie boli... ale to jest tragiczne jak mi do jutra nie przejdzie chyba pojde z tym do lekarza. serce to raczej nie jest bo cisnienie ok i tempka tez ok tylko boli wiec moze rzeczywiscie mnie przewialo ale gdzie w lozku ??:eek: dechy ...
uciekam lezakowac milego dzionka

aaa i juz mi wyrownali wyplate ufff :)

Gratuluje powrotu wyplaty ^_^
Mnie tez niedawno tak przewialo i w dodatku chyba w nocy jak spalam wlasnie - szyja, kark i lewa reka i pomoglo mi nagrzewanie tych miejsc (termofor moj przyjaciel) ;-) . Po dwoch dniach przeszlo - tobie tez tego zycze - bo strasznie nieprzyjemna sprawa.

lwiczka82 skoro masz cukrzyce ciazowa to znaczy ze wynik mialas powyzej 140? Wspolczuje strasznie - ale po ciazy pewnie tobie zniknie, a to juz niedlugo ;-)

aluśkaa nie wiem tylko czemu ale najbardziej sie boje isc ogladac nagrobki :/ jakos tak boje sie ze jasiu tozle zrozumie wiem glupia jestem ale chce antosiowi lany grobek zrobic a boje sie isc wybrac pomnik }:/

Mojej znajomej synek ma śliczny nagrobek ( jeśli tak można o tym mówić :( ) Biała płyta ( może 50x50cm) lekko podniesiona z jednej strony, a wokół wysypany biały żwir. Wygląda to tak delikatnie, dziecięco

ja mniejwiecdej wiem jaki chce dla mojego antosia ale jakos jak mam isc kolor wybierac i dokladny wzor to mnie ciarki przechodza boje sie poprostu ze i jas mi ucieknie... wiem glupie to ale takie leki jakies sa we mnie

wylicytowalam super kombinezonik misiowy :)

ja mniejwiecdej wiem jaki chce dla mojego antosia ale jakos jak mam isc kolor wybierac i dokladny wzor to mnie ciarki przechodza boje sie poprostu ze i jas mi ucieknie... wiem glupie to ale takie leki jakies sa we mnie

nie głupie .. każda by tak czuła...może potraktowałabyś to właśnie jako prezent dla Antosia od braciszka, od mamy i taty...

a poza tym Jasiek się w ciągu najbliższych 12 tyg nigdzie nie wybiera! no no no

Missiiss1301, szyjkę mam obecnie na 4,25 cm, tydzień temu miałam 3,21 cm a miesiąc temu 4,13 cm. Trochę dziwne są dla mnie te wahania, tym bardziej, że wszystkie badania robiłam u jednego gin przez USG dopochwowe.

Rozwarcie wewnętrzne mam na ponad 1,5 cm, ale ta część zamknięta (nierozwarta) szyjki jest właśnie na 4,25 cm. Jeszcze tydzień temu nie było żadnego rozwarcia. I jak tu się nie wkurzać.
Niby nie powinnam panikować, bo szyjka jest długa, ale z drugiej strony skoro ona co chwilę inaczej wygląda, to nie wiem czego się mogę spodziewać za kilka dni???

mamolka chyba tak wlasnie zrobie :) prezent :) dzieki :* i mam nadzieje ze jasiek bedzie siedzial minimum do 35tc :)

billly masz bardzo dluga syzjke strasznie dluga i watpie ze ci ktos zalozy cszew na taka. zazwyczaj zaklada sie w ostatecznosci na krociutka.ale z ta szyjka to dziwne bo mi lekarze powtarzaja w kolko ze jak sie skroci to juz sie nie wydluzy... alebo mi zle gadaja albo twoj gin tak mierzy. ale w sumie ja sie nie znam bo lekarzem nie jestem

ide lulu dobranoc

reklama
BillyJean 3 mam kciuki za Twoją szyjkę.
A jak się zrobi rozwarcie wewnętrzne to ono może się z powrotem "zejść" ? bo w sumie to nie wiem...
I oczywiście będę teraz się obawiała czy u mnie np nie robi się rozwarcie...

Ja wczoraj miałam straszne skurcze, bolesne, aż nogi mi się w kolanach uginały....nie mogłam sobie poradzić.
Dziś z kolei miałam może ze 3...nie to żebym narzekała, ale jakbym dziś chciała iść do lekarza z wczorajszymi skurczami - to by mi chyba nie uwierzył...

missiiss no pewnie że Jasiek wcześniej jak w 36 tyg nie wyskoczy:D A Antosiowi na pewno będzie bardzo przyjemnie, jak dostanie od Was taki ładny prezent.Także nic się nie bój.

mamolka, tak jak sarka pisała... Jak nie urok to sraczka, przynajmniej zaaferowana zębem odgoniłaś skurcze:D;D

Sarka....To na bank nie cholestaza :) Ciebie to strach do lekarza posyłać - bo z każdej wizyty wracasz z jakąś "super" nowiną:)

I faktycznie...Jakoś tak się nie mogę doczekać zimy...śniegu, światełek w oknach i na drzewkach, zapachu cynamonu.....I mi Anka:) uświadomiła dlaczego:):):)

Zdrówka dziewczyny Wam życzę:)

PS wiadomo coś o tym naszym grudniowym Tatuśku?? Antylopki też nie ma żeby ją zapytać o co chodzi...
Joamar miała mieć remont więc pewnie to on jest powodem jej nieobecności:)

Do góry