reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

macmiror jest ok bo jest na wiele rodzajów infekcji:) i można go w ciemno brać tak na prawdę:) to fajnie ania że zaczynasz kurację:) swoją drogą podziwiam Cię że założyłaś tą wielką globulkę na dzień nie na noc:D

Kopa w dupę poproszę w ogóle, bo się zbieram do sklepu po zakupy jak sójka za morze... się zebrać nie mogę, a obiadek trzeba gotować...ech rozlazła jakaś jestem strasznie.

reklama
ja mam dechy z koloru wyplywajacej tablety i wydzieliny po macmirorze. odblaskowy zolty mnie powala :p ciekawe czy w nocy swieci :D jaja se robie :p

a j amam dzisiaj kiepsku humor.
wczorajmieszkanko ok ale jest jeden maly szczegol bardzo wazny. okna stare drewniane. przez ktore pizdzilo. a na pytanie mojego meza czy mocno wieje przez te okna ona mu powiedziala: " pan to jest mezczyzna weic sobie uszczelni" ogolnie mieszkanie ekstra bardzo mis ie podobalo ale te okna male dzieckow zimie i na ogrzewniu bysmy poplyneli wiec odpadlo a szkoda. dzisiaj znow dzwonie do goscia rano bo fajna oferta i tanio a on jak sie dowiaduje ze ja w ciazy to kategorycznie zmienil zdanie i ze jednak woli studentow no mowiewam tak sie rozlosciclam. zacza nawijac i sie pytac gdzie maz pracuje gdzie ja pracuje a ch***j go to obchodzi i ewentualnie bys ie mogl zastanowic jezeli ktos nam poreczy ze bedziemy placic bo on sie boi. poprostu ze lzamiw oczach staremu dziadowi podziekowlam i sie rozloczaylam.. idiota jeden palant. chyba bym nie wynajmowala miezkania jakbym pieniedzy nie miala. ze tez tacy glupi ludzie istnieja na tym swiecie no zal.pl normalnie szlak mnie trafil i chyb z 10 minut wylam w pokoju bo gosciu do mnie mowil tonem jakbym jakas wariatka byla. niech sobie w dupe schowa to miezkanie pacan jeden

ewwe...oo faktycznie, Borysek to świetne imię i nie zmienię go, fajnie że mamy imienników, ja Borysów nie znam żadnych póki co, no może poza Borysem Szycem:-):-)
daję kopa w pupę, ja się też dziś nie mogłam zebrać, ale się zmobilizowałam i już po...

Dziewczęta macie jakiś sposób na zgagę?bo nie wiem czy smecta czy rennie to dozwolone w ciąży...:-(
A mam zgagę po owocach albo po słodkim...poradzcie mi coś

krolcia dzięki za info, muszę zatem podjechać do carrefour, może coś Boryskowi fajowego zakupię, albo sobie :happy::happy::happy:

Tunia85 masz kopa ode mnie i do roboty...bo ja też się nie zmobilizuję, żeby wyjść z forum, mogę tu siedzieć i siedzieć...

hej ho hej ho...do roboty by się szło :)))

tunia otoz to kurde dziad dopiero zobaczy jak to studenci potrafia mieszkanie doprowadzic. w ogole ja bym wolala wynajac malzenstwu niz wlasnie studentom jakies imprezy czy cos jakbym juz ja miala wynajmowac. ale to nawet dobrze bo jeszcze z dziadem by jakies problemy byly bys ie czepial czegos a tak to nie bede si emartwila. moze zostaniemy w ziebicach do grudnia ehhzobacze i od stycznia mieszkanie poszukamy we wro... no nic zobaczymy jezcze jest troche czasu... ale dziad mnie nieziemsko wkurzyl juz mi glos drzal 0rzy tel wiec chyba skapnal sie ze zaczelam wyc..

martyna rennie ablbo malox syrop. on jest ma zgage i na niestrawnosci i mi na niestrawnosc pomagal iec moze na zgage tez pomoze :) z reszta rennie tez jest na niestrawnosc i ranigast bo mi w szpitalu go dawali jak bylam i mialam problemy z zoladkiem.

missiiss1301 i Tunia85
dziękuję za radę, kupię sobie rennie, a właściwie mojego M. wyślę...bo już dziś mi się wychodzić nie chce...
czekam jeszce na resztę zgagwych porad...

zabieram się za obiadzik...

Do wieczorka

missiiss nie denerwuj sie...szkoda na ch**a Twoich nerwów. niech spieprza, tak się do ciężarnej odnosić....eeee na pewno czeka na Was jakieś super mieszkanie, i stąd takie kłody.... żebyście na to właściwe trafili... swoją drogą chciałabyś mieć do czynienia co miesiąc z takim burakiem?? Ja nie koniecznie.... Głowa do góry:) będzie dobrze zobaczysz:):)

Martyna ja też nie znam żadnego Boryska oprócz tego co go wymieniłaś oczywiście i to imię jako jedno z niewielu nie kojarzyłąo mi się ze znajomymi których nie lubię, albo znajomymi którrzy mieli pecha itp itd:) neutralne jak dla mnie i śliczne imię dla chłopczyka:)

Dzięki dziewczyny za skopanie tyłka:) zakupy zróbione, ledwo doniesione... sarkę wczoraj opierniczyłam a samej mi się dziś nazbierało z 10 kg.... :)

AAA!!! i kciuki poprosimy z Boryskiem, wizytujemy się dzisiaj:):) i mam taką ogromną nadzieję na 3d...... echhhh trzyamjcie kciuki:)

mississ ja tak ogladowo przejrzałam oferty na samym psim polu bo chyba nie fajne jest to ze te okna tam nieszczelne, a jak juz ta babka tego nie ukrywa więc musi byc naprawde nieciekawie. Zrujnuje Was ogrzewanie w zimie. My np mamy okna PCV nowe ale za to mieszkanie mamy narożne i w zimie samo ogrzewanie nas kosztuje od 800-1000 zł a i tak gorąco nie mamy, ucieka nam przez mury:/ no ale to nasze mieszkanie, jakbym miała takie wynajmowac to bym podziękowała. Przejrzyj sobie na samym allegro, jest tego sporo, można przebierać jak w ulegałkach, może warto troche pogrzebać niż sie od razu decydować...mi osobiście najbardziej z tych ofert co podałam podoba sie ostatnia oferta:) to fajne miejsce a i mieszkanko całkiem całkiem jak na wynajem;) fajnie by było jakby udało Wam się z ogrzewaiem miejskim cos znależć gdzie juz koszt tego bedziecie mieli zmieszczony w całej sumie za mieszkanie.

mieszkanie, Wrocław, Psie Pole, 46 m2, 2 pokoje, 1 400 PLN - otoDom.pl
mieszkanie, Wrocław, Ładne mieszkanie + miejsce postojowe BEZPOSREDNIO - otoDom.pl
mieszkanie, Wrocław, Do wynajmu na ul. Poleskiej - otoDom.pl
mieszkanie, Wrocław, 2 osobne pokoje na Litewskiej POLECAM !!! - otoDom.pl
mieszkanie, Wrocław, Psie Pole, 40 m2, 2 pokoje, 1 500 PLN - otoDom.pl

a ja poleguje, brzuch mnie ciagnie, twardnieje, dół, spojenie mnie kłuje boli, nieciekawie:/ a wizyta dopiero w poniedziałek...

Jupi! Się zmobilizowałam i skończyłam jedno zlecenie. Wyszło za 210 zł, ale dobre i to, jak na 2 godziny pracy ;)

Ale od siedzenia przy biurku coś mnie zaczęły skurcze łapać, więc chyba się położę chwilę. Raz jak wstałam, to mnie taki chwycił, że mało nie upadłam... A wieczorem impreza-niespodzianka - pożegnanie znajomych, którzy wyjeżdżają do Anglii na 3 lata. Trzeba się trochę podkurować do dwudziestej.

Missiiss, temu gościowi myszy mieszkanie zeżrą, więc lepiej tam się nie wprowadzać ;) Znajdziecie coś jeszcze na pewno - we wrześniu dopiero zaczynają się lepsze oferty, przynajmniej w Krakowie tak jest. Jeśli nie zależy Wam na mieszkaniu blisko jakiejś uczelni - a pewnie nie - to na pewno tanio coś wynajmiecie. I spłacajcie szybko ten zaległy kredyt, a potem składajcie podanie o mieszkaniowy od razu. Nie opłaca się wyrzucać kasy na wynajem, jeśli ma się możliwość kupna. My płacimy raty zaledwie 200 zł więcej niż odstępnego, a przynajmniej jesteśmy na swoim. A i ta rata byłaby mniejsza, gdyby nie to, że uparliśmy się, że chcemy kredyt na 18 lat, a nie 35 ;)
Co do okien, to nawet w starych drewnianych wymiana uszczelek na nowe (koszt niewielki) wiele daje. Ale przy dziecku rzeczywiście bym nie ryzykowała. Od miesiąca mamy w mieszkaniu nowe plastiki zamiast drewnianych i efekt jest ogromny - dużo ciszej i nic nie przewiewa dziurami.
Także szukajcie spokojnie dalej :) Ważne, żeby na porządnych ludzi trafić, to sobie nerwów zaoszczędzicie :)

reklama
Do góry