missiiss1301
Kochamy Cię Antosiu :*
nono 26 leci hehe ja juz chyba najbardziej bede skakac z radosci jak mi minie 30-32tc o masakra wtedy chyba wszystklie was znajde i wycaluje nie no humor naprawde mam dzis przedni
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
YouTube - Ciężkie życię tatusiów
obejżyjcie sobie ale miałam ubaw
hej hej jestem po wizycie położnej u mnie w domku okazało się że jest teraz jakiś tam ogólnopolski program opieki nad kobietami w ciąży po 26tygodniu, no więc była u mnie
od początku zaczęła takie tam ble ble, zmierzyła mi ciśnienie, a jak zapytałam że co robić jak czuję że raptem coś się dzieje - miałam raz wrażenie że ni z tego ni z owego skoczyło mi ciśnienie, to kazała mi jeśli tak kiedykolwiek się powtórzy niezwłocznie jechać do szpitala bo u ciężarnych to jest dość groźne
no i wytłumaczyła mi jak to jest z tym alkoholem i papierochami: otóż wszelkie substancje negatywne - alkohol i nikotyna, a także chemia typu domestos, trafia do organizmów maluszków wraz z naszą krwią, gdzie ciałko maluszków nie ma jeszcze tak dobrze rozwiniętej wątróbki i nerek by podołać z takim obciążeniem substancji szkodliwych i w taki sposób to zalega na o wiele dłużej niż to by było bezpieczne, więc organizm się zatruwa lub nie rozwija się prawidłowo. Alkohol ma ogromne działanie destrukcyjne, gdzie szczególnie uszkadza mózg, a papierosy nie dotleniają dziecko, bo dzidzi otrzymują tlen poprzez hemoglobinę, która jeśli ma wybór między tlenem a dwutlenkiem węgla z papieros o wiele szybciej łączy się z tym drugim, więc przez czas wdychania przez matkę w ciąży dymu nikotynowego, dziecko nie otrzymuje tlenu!
no więc tyle mojego przekazu od położnej więc kolejny raz mówię nie alkoholowi i papierochom!
ewa w tym samym momencie zapytałyśmy o to samo, edytuję swój post bo jak go dodałam to Ty już zapytałaś