reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

My w sobotę byliśmy na urodzinach córki znajomych,a wieczorkiem poszliśmy do innych znajomych na wódeczkę a ja na wodeczkę :) W niedzielę lenistwo na maxa,a dziś hm... odwiedzę mamę,luknę do lumpka na sweterki i bluzy bo coraz chłodniej,a w szafie same malizny,dobrze że chociaż dziś słonko wyszło juuupiiii :)
olcia100 W życiu nie widziałam dzika na żywo :)
Wiolcia martwimy się...

reklama
I ja się witam:)

Wiolcia jak tam!!!???

Tunia no kazania sa bombowe, gadanie o śmierci i przemijaniu to chyba prawie standard na ślubach hehe, a młodzi to na weselu pierwszy raz byli czy jak że tacy zdziwnieni, czy może tacy przejęci? hehe
Ok, jak juz jesteś zdecydowana i nie potrzebujesz to nie daje namiarów na sukinienkę;)

Anka takie sny to normalka, że rodzi się dziecko a człowiek zdaje sobie sprawee że nic dla niego nie ma zonk! hehe Mi się ze 2 dni temu sniło że urodziłam dziecko ale to był fakt pominięty w tym snie bo ani porodu ani dziecka w nim nie było, wszystko działo się dzień po kiedy to wyszło że nie do końca urodziłam !!! że cos we mnie w srodku zostało, łozysko i czekałam na poród ponownie, a jak nie pojawiłyby się skurcze to miałam mieć cesarkę! dziwaczny sen:/...

Ja dziś mam zebranie w przedszkolu i zas wydatki, bo i grupowe trzeba bedzie zapłacić (70zł) i ubezpieczenie (50zł) i na wyprawkę (50zł)a jeszcze musze opłacic przedszkole za czerwiec 210 zł grr

Ostatnia edycja:
Mnie zebranie w przedszkolu czeka w środę. Już dostałam książeczkę opłat i ciekawa jestem ile będę musiała jeszcze dopłacić do tej sumy z blankietu :dry::baffled:.

cześć babeczki.
chciałabym was nadrobić ale nie wiem czy dam radę bo jesteście niesamowite z tym pisaniem.
ja z lekkim dołem siedzę w domu bo odwiozłam mojego mężulka wczoraj wieczorem na lotnisko i znowu jestem sama :( ryczeć tylko się chce. jakoś muszę jeszcze to trochę wytrzymać. może za tydzień się zobaczymy, a jak nie to chyba dopiero w październiku i to mnie przeraża. wczoraj tylko biedak jak na mnie patrzył to cały czas pocieszał, że teraz to już ostatni raz musi lecieć i już nigdy więcej się nie rozstaniemy na dłużej itd...
no a z tego co lepsze to w sobotę na weselu było naprawdę fajnie. co prawda bawiłabym się lepiej gdybym mogła bardziej poszaleć ale jak na mój stan to i tak uważam, że dobrze sobie poradziłam :) myślałam, że wytrwam do 23 a byliśmy w domu przed 4 - nawet nie wiem kiedy to zleciało :)

hejka ciężaróweczki!
witam się króciutko, bo mam trochę do przerobienia, ale weekend u mnie też już był ciuszkowy - część poprałam i poprasowałam, jeszcze nie mam wszystkiego ale już dużymi krokami zbliżam się do stanu zadowolenia z zakupów - porównuję z 1 ciążą gdzie praktycznie wszystko kupowałam w ostatnim miesiącu lub nawet po narodzinach dzidzi :)

Ostatnia edycja:
Ja ostateczne pranie zostawiam na grudzień...teraz tylko chce przeprać te ciuszki kupione używane (maja specyficzny zapach:/) ale to w normalnym proszku na 60*, w dzieciowym proszku popiore wszystko w grudniu z podwójnym płukaniem:) a ze mam juz nowa, wielka komode więc moge już składować:)

Gosia no smutno trochę, tulaski przesyłam:*** oby czas wam szybko zleciał:*

U nas tez słonko było....ale sie zmyło:/

Mam pyanko odnośnie piersi a sciślej sutków...czy tez macie je tak pieruńsko wrażliwe, moje jak zmarzna to jakby ktoś mi je ściskał i wykręcał na wszystkie strony, boli niesamowicie a że marzną mi kilka razy dziennie więc mam dość, w ogóle są takie twarde i wrażliwe na dotyk, a na piersiach mam czerwone swędące chrosteczki:///

Mam pyanko odnośnie piersi a sciślej sutków...czy tez macie je tak pieruńsko wrażliwe, moje jak zmarzna to jakby ktoś mi je ściskał i wykręcał na wszystkie strony, boli niesamowicie a że marzną mi kilka razy dziennie więc mam dość, w ogóle są takie twarde i wrażliwe na dotyk, a na piersiach mam czerwone swędące chrosteczki:///

Ja to mam chyba biust z kamienia, bo nic mnie nie boli ani nigdy nie bolało. Czytałam, że jakieś guzki malutkie i grudki mogą wokół brodawek powyskakiwać i to normalne, ale jak swędzi, to dziwne. Chyba że swędzi po prostu skóra od rozciągania się...

Witam was dziewczyny. Przepraszam, ze sie wtracam, ale mam pewna prosbe...
Jest na forum dziewczyna o imieniu Ania. Jej narzeczony zginął w wypadku w pracy a ona spodziewa sie dziecka. Jest w koszmarnej sytuacji finansowej dlatego zorganizowalysmy dla niej akcje w konkursie TWOJE PUDEŁKO . zbieramy glosy na to zdjecie. każdy glos sie liczy i zbliza nas do wygranej sporej sumy pieniazkow, ktore Ania bedzie mogla wydać na meble. Wystarczy tylko głos w czerwonym polu z prawej strony. Mozna glosowac raz dziennie. Prosimy o głosy:)
Więcej o Ani tutaj https://www.babyboom.pl/forum/mozes...i-sie-24-12-2010-moj-narzeczony-zginal-43013/

prawidłowy link to: TWOJE PUDEŁKO
Dziewczyny głosujcie - do 4 miejsca brakuje 3 głosów (do pierwszego trochę więcej, ale co to dla nas;-) )

ja też mam tak, że jak zmarzną to bolą. na początku nie wiedziałam co jest ale z czasem zauważyłam, że za każdym razem jak marznę tak się dzieje więc się uspokoiłam :) raz jak w nocy wracaliśmy i było zimno to 2 dni potem mnie bolały ale się wygrzały w domciu i przeszło :)

reklama

Sarka, ja to mam na sutkach kilkumilimetrowe guzki... Bolały mnie strasznie od początku, dużo bardziej niż w pierwszej ciąży, jakby mi je ktoś zamroził... Teraz mniej więcej od 2 tygodni luzior, ból i sutków i całych piersi minął, tzn. są trochę wrażliwsze niż zwykle ale to tylko na plus jeżeli chodzi o przytulańce z M;-)

Do góry