reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

krolcia hehee Ty żarłoku heheh :D:-D
a my juz w domku-bylismy u rodziców -taki szybki wyjazd. Sobota była piekna słoneczna ale dzisiaj to leje na grande... juz mam dosc tego deszczu a jeszcze sie jesien nie skonczyła...
renczysia super ze kupilas za 100 dwie pary spodni. Ja tyle dałam za jedną. Mam nadzieje ze jestes zadowolona bo ja w 1 ciazy jak kupilam na necie to nie jestem z nich za bardzo zadowolona...
a mnie rano skurczyk obudzil- w noge mnie złapał jak sie przeciagalam ale jakis lekki bo juz go nie czuje-a przy okazji to wstalam na siku;)
Ide podjesc kukurydzke... Milego popoludnia:D

reklama
Hejka,
Ja dzisiaj od rana wyłam z bólu - teraz jest już trochę lepiej, przespałam się 2 godziny i trochę przeszło:-(. NIe wiem co to było, już drugi albo trzeci raz mi się zdarzyło, ból okropny z tyłu na wysokości prawej nerki, taki pulsujący jak ból zęba i potem to już promieniował na całą prawą nogę aż do góry pod prawą pachę. Masakra, w ogóle dzisiaj z łóżka nie wstałam:no:. Może to kolka nerkowa?
Tunia - ja też wczoraj lekko spanikowałam bo mój synek jest baaaardzo ruchliwy, a wczoraj rano, a właściwie już od przedwczoraj wieczorem cisza. Poszczypałam go trochę po brzuchu, dostałam dwa leciutkie kopniaki i to olałam. Za to wieczorem jak dał czadu znowu to nie miałam wątpliwości że wrócił do pełni formy. Nie przejmuj się, czasem tak jest że dzieci się przekręcą np. buźką do pleców i wtedy słabo się czuje ruchy. Albo mają gorszy dzionek i nie chce im się nic, nawet ruszać - w końcu to ludziki, też mają humory swoje:-)
Sunflower - ja mam taką wydzielinę od początku ciąży. Pytałam gina, powiedział, że to norma. Na początku byłaq bardziej gęsta i biała a teraz dużo rzadsza - młody kopie po pęcherzu i ja nawet tego nie czuję jak kilka kropelek uronię... Noszę wkładki i tyle. A wody są przeźroczyste i mają taki lekko słodkawy zapach.

kategor mam nadzieje ze ból minął... kurcze musialas sie fest nacierpieć....
sunflower daj znać co wyszło z tymi upławami...
Tunia szkoda ze wesele bylo takie sobie-no ale za bardzo i tak bys nie poszalala bo wiadomo. Ja w 1 ciazy bylam na weselu 3 dni przed porodem-pojadlam, potanczylam i bylo fajnie-nie narzekam... ale to inne okolicznosci były bo ja juz bylam w terminie do porodu. We wczesniejszych miesiacach to bym na pewno sie tak nie bawila.
Madalia cos zamilkła po tym przyjsciu gości....:-) co postanowilas odnosnie dalszego przebiegu ciązy Polska czy UK??
Wiolcia a jak Ty sie czujesz???

Pozostałym brzucholkom zycze spokojnej nocy

heloł laski.

Wiolcia słońce jak się czujesz?? dobrze że byłaś na ip, lepiej chuchać na te brzuchy nasze.... mnie tez łapią te beznadziejne skurcze, i boli mnie wtedy podbrzusze, ale jak skurcz odpuści to ból przechodzi... martwi mnie to ale w środe mam wizyte to już nie bede biegać na ip, tylko do srody poleżę sobie i już.

Sunflower mam nadzieję ze to co ci się "wylewa" to po prostu nasza ciążowa wydzielina. ja to lutkę biorę 2x na dobę to mi się non stop leje, i szczerze powiem ze nie wiem jak wyglądałaby u mnie wydzielina gdybym jej nie brała, ale mimo lutki widzę ze nie do końca trzymam mocz. zawsze jakaś ta wkładka "umoczona":)

missiiss masz rację, połóż się kochana do szpitala jak tylko będzie to możliwe, a myślę ze nie będą robili z tym problemów...tylko tak jak mówi Salomii - neta koniecznie musisz tam mieć:)

Tunia u mnie cisza w brzuchu trwała 2 dni, martwiłam się okropnie ale rozgryzłam tego mojego diabełka:) przesunął sobie godziny kopania:) zaczyna w okolicach 2 w nocy i tal moze całą noc... to jak śpię to nie czuję a on cwaniaczek w dzień potem odsypia:)no i chyba pozycję zmieniał bo wczoraj tylko mi się w brzuszku przekręcał...wyraźne kopy dostałam dziś, i to w miejscu w którym jeszcze nie dostałam wcześniej:)

mnie pali zgaga:) zapali mi sie dosłownie przełyk zaraz....

Hej :)
Dzis pol dnia poza domem. Spacerek itd. W pachwinach i dole brzucha tak mnie boli, ze zgieta zawsze sie podnosze - zanim to rozchodze, chwila mija. Tragedia. Te pachwiny mnie juz bola czesciej - pewnie juz tak zostanie. W koncu brzuch rosnie. Wykonczylam sie na panienskim, ale bylo super. Teraz mi sie odbija caly dzien zmeczenie :-)
Jutro pojade poopiekowac sie 2-tygodniowym Jasiem i troche sie nauczyc, co i jak <: Fajny dzien sie zapowiada :-D Milej nocy bo ide spac :-)

Wiolcia lepiej?

Anka wypoczywaj jak najwięcej...
A ja sie witam poniedziałkowo-jak zwykle pochmurno u nas i zimno brrrr ale na razie nie pada i to jest pocieszające.
Jestesmy juz po sniadanku-czas na zabawe z cócią. Mam nadzieje ze uda nam sie wyjsc na male zakupy i troche przewietrzyć:)
Miłego dzionka Wam i dzidziom życzę

Witam z rana. W domu cisza, tylko ja buszuję i stwierdziłam, że na koniec nadrobię zaległości;)

Na dziś mam plan. Chcę wykorzystać męża! Nie idzie dziś do pracy (chyba), więc pojedziemy kupić wózek. Ktoś przecież musi to wszystko zapakować do bagażnika. Resztę potrzebnych rzeczy mogę sama kupić. Po prostu będę robiła to na raty.

Miłego dzionka i więcej słoneczka :)

Hej :)
Dzieki Yvona za zyczenia odpoczywania - ale ciezko to wychodzi w praktyce hehe. Dzis noc z przygodami (pol nocy lezalam i nie moglam zasnac) i w koncu o 7 sie poddalam :baffled: Zreszta snilo mi sie ze bylam teraz w szpitalu i urodzilam dziecko, i mialam jakies problemy wiec trzymali mnie tam 2 tyg. i dziecko tez. I siedzac w szpitalu wiedzialam, ze w domu jeszcze nic nie mam kupionego dla dziecka :/ Martwilam sie ze nie bede miala w co je ubrac po powrocie. Glupi sen - po przebudzeniu dzidzia mnie kopnela - to znaczy ze po dobrej stronie jeszcze jest :-)

reklama
Witam.
He:-D to fajne weselicho miałaś Tunia! Od razu mi się przypomniało też jak byłam z Matim w ciąży na ślubie znajomych:tak:. Ksiądz walnął takie kazanie że masakra:szok:!!! Połowa kościoła sina się zrobiła, żeby nie parsknąć śmiechem:-D:-D:-D:-D! Przyrównał akt małżeństwa do kisielu:eek::confused::errr:!!!! I wywód 45 minutowy na temat jaki to musi być dobry przepis na dobry kisiel(ze szczegółami:dry:) i takowy dobry przepis trzeba mieć na życie w małżeństwie!!! Jedyne kazanie jakiego chyba nie zapomnę!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry