reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

cześć babeczki! nie miałam siły wcześniej do was pisać. nad ranem mnie tak zaczęło przeczyszczać, że masakra. nie wiem od czego. mam tylko nadzieję, że to żaden wirus. a jeszcze dzisiaj do gina jade.
Tunia gratuluje pracy!!! co do witamin to ja nie biorę żadnych.
dzisiaj pierwszy raz widzę, że na morfologii coś tam nie jest w normie, zobaczymy co lekarz powie.
missiiss trzymam kciuki za pracę twojego m.
co do bobaska mała od mojej siostry w brzuchu kopała i teraz też z niej łobuz niesamowity

reklama
Tuniaaaaaaaaaaaaaaa :szok::szok::szok::szok::szok::szok::rofl2::rofl2: prosim :-D idz na spacer moze heh:-) bo zaczynasz wymyslac chyba ;-)

teee, wychodzę codziennie i to nawet kilka razy :p bo bym ocip...ła w domu, dziś siedzę, bo sprzątam, piorę, zmywam, i tak muszę wyjść po coś na obiad, bo jeszcze nie zdążyłam, właśnie otworzyłam mój 70 kg karton z biblioteką, który C. ledwo wniósł na to 4 piętro, silny jest, a myślałam, że padnie mi na twarz nieżywy jak to wniósł...

Gosia &&& za wizytę, a przeczyszczenie czy zatwardzenie to w tym okresie nic nienormalnego, tak podaje mój podręcznik medyczny o ciąży, ja też ostatnie dwa dni w kibelku umierałam, raz ledwo z miasta doszłam,

Missiiss powodzenia w pakowaniu, rób wszystko na spokojnie, powoli, jak się zmęczysz to odpoczywaj, bo nic na siłę,

Ostatnio edytowane przez moderatora:
heh tez bym chciala miec 70 kg ksiazek eehhh a tak mam tu moze z 15 :O przesylka do Norwegii kosztuje zabojczo :/ we wszystkich tabelach wychodzi ze do mnie kolosalne kwoty za np 30 kg paczke
jaa wlasnie zajadamy z Lilianka skrzydelka z wedzonego kurczecia :) tzn ja miesko a ona kosci :)

no i jak tam dziewczynki z ta SUNFLOWER???? wiecie cos??

a ja mam pytanko: czy używanie odkurzacza czyli odkurzanie stresuje nasze dzidziolki? Bo one już słyszą, ale chyba raczej stłumione dźwięki...

My mamy super-stary i super-głośny odkurzacz i Młode jakoś nie reaguje na niego specjalnie ;) Słyszałam gdzieś, że dziecko w brzuchu przyzwyczaja się do dźwięków, które słyszy, i potem się ich nie boi. Np. nie przestraszy się szczekania psa, które słyszało regularnie przed narodzinami. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale wydaje mi się to logiczne. Także ja nie izoluję Młodego od żadnych dźwięków, bo potem nie będę go w szczelnym kloszu zamykać jak trzeba będzie wysprzątać mieszkanie ;)

boze!!!!!!!! dziewczyny wasze kciuki sa nieocenione :D! łłłłłłąąąaaaaaaa maz dostal prace wlasnie dwonili :D haha jezu kochane jestescie!!!!!!!!! kochane i nieocenione :D i dziekuje wam bardzo :) teraz do szczescia brakuje mi tylko tego zeby dzidzius sie nie urodzil wczesniej niz w polowie listopada ajuz bedzie wszystko dobrze :) moze w koncu los da nam szczescia :)

jajuz wrocilam z miasta w ogole sie wkurzylam bo umowe z netem wsio szybko zalatwilam i bez roblemow a ze skzola to koszmar... :szok: w ogole pojechalam na jedna ulice i tam mnie wyslali do inne siedzimy na drugi koniec opola pojechalam tam poszlam do ksiegowosci i tam jedna babka mi pomogla sprawdzila wszysto i wcale nie musze doplacac 650 zl jeszcze kurde a w pierwszej siedzibie tak mi pwoiedzieli w ksiegowosci mi wytlumaczyla ze szkola nie ma prawa i maja jeszcze mi oddac wczesniejsze 600zl co zaplacilam a nie chodzilam i wplacone mialam juz po dziekance tzn jak dziekanke zalatwialam... no mniejsza z tym bardzo uprzejma pani o dziwo z ksiegowoscinie z dziekanatu wszytsko wyjasnila pomogla napisac podanie do rektora i do ksiegowosci o zwrot tych pieniedzy zeby szkola nie zajela i super gra gitara :) ale sie najezdzilismy ta taksowka 4 razy wzywalismy masakra jakas ale zaatwione a pozniej wchodzimy do domu i tel do krzyska ze jest przyjety :D ja pierdykam ale sie ciesze :) przepraszam ze tak o sobie tylko ale poprostu no wiecie :D jeszcze tylko dzidzia zeby nam sie cala i zdrowa i o czasie urodzila a w ogole chyba nie wiem co zrobie poprostu ze szczescia chyba bede plakac pol roku :)

ewa dokladnie :) dzieci si eprzyzwyczajaja :) moja kuzynka duzosprzatala i odkurzala w ciazy i jak sie dzidzior urodzil to on jak spal ona w tym pokoju mogla odkurzac a maly spal jak zabity i nic go nie ruszalo :) moj to si eprzyzwyczail doo klapy od kibla tzn do trzasku bo zawsze jak ide siurac to klape poprostu popycham i trzaska o deske :p i w nocy i w dzien haha wiec pewnie tym go nie obudze :)

To prawda z tymi odgłosami. Sama wiem jak Mati nie reagował na szczekanie Kseny a jest głośna, bo to owczarek(nieco skundlony). Tak samo eksperymentowałam z odgłosami "uspokajania". Codziennie przykładałam do brzucha pozytywkę, którą potem mały dostał do łóżeczka. Znajoma melodia uspokajała go niesamowicie. Całą ciążę też mówiłam do dziecka tak samo(serduszko, bo długo nie znaliśmy płci), Jak się urodził to na słowo serduszko otwierał szeroko oczki i szukał główką z kąd dochodzi znajome słowo!

reklama
Do góry