reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

O Tunia ogoroooomnie ci współczuję takich przeżyć. Niestety niektórzy rodzice wyznają zasadę "utrzymujemy dziecko aby ono później utrzymywało nas". Ale z takimi trzeba krótko - moje więc zabieram i tyle. Niech sobie rozpacza, że dziekcu się zabiera itp. mnie już życie nauczyło, że trzeba walczyć o swoje. A może ona po prostu za wiele w życiu dostała to teraz myśli, że jej się wszystko należy?? Tunia ty tam spokojnie, bo Zuzia później znerwicowana będzie ;) A C. nie walczy!! :)) Do boju!!:D
PS Jak zakończyła się historia z kotem??

reklama
odnosnie hemeroidkow Missiiss ja mialam jednego maluskiego i nie krwawil:baffled: nie wiem czy one wszystkie wychodza na zewnatrz no ale mi wlasnie wyszedl:sorry2: spokojnie mozesz sobie sprawdzic czy masz tam jakas gulke czy guzka, usiedziec mozna ale booolii,ogolnie obchodzilam sie z nim jak z jajkiem i stosowalam jakies masci i przeszedl ale jak pomysle ze teraz moge sie spodziewac... :szok::szok: z tego co wiem to robia sie od wysilku(porod:szok:) i siedzacego trybu zycia tez:no: wiec moze akurat masz ten problemik

salomi hmmm czyli wyczuje go jako guzek tak ?? no nic dzisiaj sprawdze wieczorem... jeszcze czytalam ze to jakas szczelina moze bolec czy cos ... no nic. sprawdze dzisiaj. a jak myslisz isc wczesniej do zwyklego lekarza zeby mi cos przepisal czy poprostu czekac do tego 1 wrzesnia... czy to w ogole grozne jest nieleczone jakby to to bylo bo ja niekumata w tym temacie??
w tamtej ciazy nic mi niedolegalo a w tej to chyba na wszystkie ciazowe dolegliwosci procz zgagi bede chorowac :p

ale przyjemnie u mnie sie zrobilo... siedze kolo drzwi balkonowych i zaczelo padac i tak fajnie chlodno wiac :) a tak duszno bylo caly dzien z emasakra... ale fajnie mmmm :)

Ostatnia edycja:
krolcia witaj po wakacjach!!!

tunia współczuję nieporozumień z teściową i jej rodzinką:dry:

anka mnie ostatnio też strasznie bolała lewa ręka, szyja, kark. Bolało jak nie wiem co! Przez trzy tygodnie mnie trzymał ból ( z małymi przerwami). Normalnie płakałam z bólu:baffled:. Teraz przeszło.

u nas też fajnie. Deszczyk przyniósł miłe ochłodzenie! Zaraz idę wszamać kanapeczkę.

Hemoroidy ogólnie lubią wyskakiwać w ciąży... niestety :baffled: Ja ciągle siedzę ale póki co nie zauważyłam żadnych żylaków więc mam nadzieję, że mnie to ominie.

Missiiss to nie jest grozne, moze jakos nieleczone przez dlugi czas i w bardzo zaawansowanej formie tak ale w sumie nie slyszalam. Jesli bedzie Cie bolec to skoczylabym do lekarza i sprawdzila co to jest na 100 procent :)

mam pytanie- jak robilyscie wyniki krwi tzn OB i morfologie to jakie mialyscie OB?????

na morfologii jest ob ?? nie zauwazylam nigdy :p

a ten a z tym moim dupskiem to mam isc do zwyklego lekarza do gina czy gdzies indziej jeszcze?? sorry za glupie pytanie :/

hehe zawsze jak ide to mowie ze chce ob i morfologie i na tej samej karteczce mam rozpisana morfologie a ponizej OB, Ty sie nie przekomarzaj tylko do szuflady lec i mi tu sprawdz :p

noo a z tym czyms to wystarczy do normalnego lekarza pierwszego kontaktu :) chyba ze ewidentnie wyczujesz lub obejrzysz sobie i zobaczysz guziolek no to wtedy wystarczy do apteki i poprosic o cos na hemeroidki dla ciezarnych bo nie wiem czy wszystko mozna stosowac :)

reklama
Ja miałam hemoroidy w pierwszej ciąży nie wiedząc o tym:no:. Nie bolało mnie nic, ale słyszałam, że mogą faktycznie dać w kość:dry:! Lekarz mnie uświadomił, że mam. Wysiłek i zaparcia to główni sprawcy:crazy:. Po ciąży wszystko wróciło do normy. Jest mnóstwo środków na tę dolegliwość bez recepty, tylko nie wiem na ile i które można w ciąży użyć.

Mati po pierwszej godzinnej wizycie w przedszkolu:tak:. Ależ się denerwowałam:szok:!!!! Na początku wystraszony, ale potem poszedł się bawić. Na koniec zrobił koncert i histerię:baffled:, że on nie chce do domku!!! Całą drogę w aucie płakał, że chce do kikola(czytaj: przedszkola):-D:-D:-D:-D

Do góry