reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam ciężarówki!;-)
Nawet nie będę próbowała Was nadrobić:no:. Nie da się tylu stron:szok:! Szok ile produkujecie! Wczasy były super:-)! Teraz już w domciu! Mati zaczyna dzisiaj tydzień adaptacyjny w przedszkolu:happy2:! Od przyszłego tygodnia zaczyna pierwszy przedszkolny rok! Już się trzęsę jak to będzie!:baffled::szok::-(

reklama
Hej

Ja dzis strasznie polamana chodze. Wczoraj z godziny na godzine nasilal mi sie bol z lewej strony: kark i nizej az do reki :/ Reka tez boli cala... NIE wiem czy mnie przewialo czy co - ale strasznie boli. Do tego zgaga. Od rana na czczo jechalam na badania. Dobrze ze wieczorem wizyta to chociaz nerwy uspokoje. Teraz zamiast sprzatac leze z termoforem na szyi heh...

Co do netu to bym sie mocno nie sugerowala. Gdybym ja czytala co mi grozi z powodu lekow, ktore w ciazy biore. I z powodow innych objawow - to chyba bym zwariowala hehe

Gosia B. udanej wizyty tobie rowniez ;-)

Hej

Ja dzis strasznie polamana chodze. Wczoraj z godziny na godzine nasilal mi sie bol z lewej strony: kark i nizej az do reki :/ Reka tez boli cala... NIE wiem czy mnie przewialo czy co - ale strasznie boli.

mysle ze Cie zawiało, albo za dużo jakiegoś stresu...
mnie na taki bol pomogl termofor, ale jak go teraz trzymasz to do rana napewno przejdzie, albo bedzie znaczna poprawa. W sensie nie "juz" tylko "za chwilkę", ale pomoże :)

hej dziewczynki, ja dziś troszkę pojeździłam po sklepach i niestety nie wróciłam z super humorem. Szukałam sobie jakiejś sukienki na wesele, na które idę 04.09 no i niestety dupa nic nie ma:wściekła/y: byłam w sklepach ciążowych ale w tych sukienkach wyglądałam jak karakan:crazy: Może znajdę coś w zwykłych sklepach dla "normalnych";-)
Poza tym po raz pierwszy ruszyłam do sklepu z wózkami, no i tu też nic się nie wydarzyło oprócz tego, że myślałam, że wiem co chcę i jednak nic nie wiem. Niestety nie miał mi kto doradzić bo jedyna ekspedientka była zajęta:-(.
Chyba nie mam dziś najlepszego humoru, dobrze, że chociaż drzwi do domku na remont zamówiłam.

joamar też idziemy na wesele 4 września i sukienkę kupiłam na all, myślałam, że dziś przyjdzie bo przyszło mi 5 paczek z ubrankami dla Zuzi, ale się zorientowałam, że baba w mailu napisała, że wysłała mi sukienkę na adres w warszawie:wściekła/y:

miałam już zmieniony na suwalski, bo tu przyszły mi inne paczki, a ta jedna, na której mi strasznie zależy bo to wesele za 2 tyg i jeszcze chciałam dodatków do niej poszukać, no to teraz się kłopot zrobił, kobieta się zgodziła jak jej przelałam kasę za drugą przesyłkę, wysłać mi sukienkę na adres w suwałkach, a tamta jej po prostu wróci za dwa tyg i będzie mieć towar z powrotem, oby ta sukienka była dobra i nie będę musiała jej oddawać bo to już w ogóle będzie kompletna porażka... w życiu mi się takie coś na transakcjach w necie nie zdarzyło

co do netu to ja już poza opiniami o lekarzach to o ciąży nie czytam bo można by zwariować, mam dwa podręczniki medyczne: jeden o ciąży, drugi o pielęgnacji dziecka w 1 roku życia, a i tak ich w całości nie czytam, bo też można się przestraszyć,

Tunia mam nadzieję, że sukienka Ci przyjdzie i będzie ok. Ja jednak wolę po sklepach pochodzić szczególnie po tym co dziś zobaczyłam jak przymierzyłam te sukienki MASAKRA.
Co do netu to jedyne rzeczy jakie czytam to właśnie was bo jak coś mnie niepokoi to dzwonię do koleżanek u mnie urodziły 4 ostatnio więc skarbnica wiedzy jest. Ale ja to bym w ciąży mogła chodzić zawsze (gdyby nie to że nie można alkoholu, bo za nim tęsknię) bo nic mi nie dolega no prócz zgagi, więc rzadko potrzebuję rady.

Hej babeczki :)

Ja weekend spędziłam u rodziców i teraz tez może jeszcze kilka dni z nimi wytrzymam bo bez spięć się nie obywa:baffled:

Mam lenia ... no nic poczytam co tu dzisiaj skrobałyście

joamar ta sukienka tania jest bardzo, ale ładna i elegancka, lubię klasykę, a nie jakieś suknie balowe, wygląda na dopasowaną z "miejscem na brzuszek" więc może będzie dobra, bo po sklepach to mi się średnio chce chodzić bo zaraz jestem zmęczona, od 3 dni idę kupić sobie wygodniejsze buty i jakoś pójść nie mogę, ale i tak w sobotę będziemy szukać garniaka dla C. więc pewnie i dla siebie coś poszukam,choć tu ciężko z ciążowymi ubraniami, a do sklepu xxl to nie wchodzę, bo jedynie "przytyłam" w brzuchu, a te xxl to całe są wielkie, w ramionach itd i ja utoną w takiej kiecce na grubą babę....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tunia - to wspolczuje przygody z sukienka ...

ja na wesele ide 11 wrzesnia - na szczescie mam dwie sukienki. jedna nieciazowa, ale pasuje super- mala czarna z aplikacja pod biustem. druga dostalam od kolezanki - z grubego lnu, czarna, pod biustem wiazana bialym paskiem. w obydwu swietnie sie czuje i nie wiem jeszcze ktora wybrac ... musze sie porzebierac ...

reklama
My idziemy na slub cywilny i uroczysty obiad 10 wrzesnia. Mam dwie sukienki kupione miesiac temu na inny slub. Jedna bardzo elegancka ale nie wiem czy sie zmieszcze, bo dosc dopasowana na brzuchu juz byla (a szkoda bo jest przesliczna :-D)... druga mniej elegancka, ale na pewno sie zmieszcze hehe :-) Nie wiem tylko co z butami. Jak bedzie zimno - powinnam nie miec problemu. Na poczatku sierpnia z trzech par butow eleganckich pasowaly jedne i to z trudem :/

Tunia trzymam kciuki za pomyslne zakonczenie przygody z sukienka ;-)

Do góry