reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja sobie nie wyobrażam jeździć bez zapiętych pasów!! nie wybaczylabym sobie jak coś by się stało. i nie liczy się, że ja jadę ostrożnie. zawsze ten, który nie jest winny cierpi najbardziej. na drogach jest tylu osłów, że nie można zaufać innym kierowcom. i też mnie trochę te pasy duszą ale sobie poluźnie troszkę, czasami mój A trochę przytrzyma, żeby nie uciskał na brzuch tak mocno ale zawsze mam zapięte - tak dla bezpieczeństwa. jeżeli się okaże, że pod koniec ciąży jest faktycznie ogromny dyskomfort to może kupię te specjalne dla ciężarówek - nie wiem. ale na pewno zrobię wszystko, żeby do samego końca zapinać.
tu nie chodzi o policję, o zezwolenie, że my możemy bez i mandatu mi nie wlepią. tu chodzi tylko o bezpieczeństwo!

reklama
tu nie chodzi juz o uszkodzenia brzucha i wewnetrzne krwotoki, jak jest sytuacja wypadkowa mozna zwyczajnie wycedzic glowa i po czlowieku, w takich sytuacjach zwyczajnie leci sie glowa do przodu i przez to ginie lub ma sie powazne obrazenia nawet przy niewielkich predkosciach, mi pasy wogole nie przeszkadzaja, no w czasie podrozy z Tarnowa do Kristiansund daly sie we znaki, ale na codzien nie sprawiaja mi problemu, pewnie pozniej beda przeszkadac ale to tez nie sprawi ze nie bede jezdzic autem, nie zamierzam siedziec w domu bo pasy mnie troche uwieraja, a na autobus nie bede tu czekac godzinami :/ :)

Winka nie przesadzaj z tym jedzeniem hehe potem bedzie Ci sie ulewalo :p

Dziewczyny mam pytanie jak radzicie sobie za kierownicą w ciąży lub w ogóle w samochodzie? Mi ostatnio przeszkadzają pasy bezpieczeństwa cisną mnie w brzuch wiec postanowiłam zakupić specjalne pasy dla ciężarnych, jeszcze ich nie zamontowałam, czy któraś z Was może ich używa?

Ja mam taki:
CLIPPASAFE ADAPTER PASÓW DLA KOBIET W CIĄŻY (1186616323) - Aukcje internetowe Allegro

Choć wolałam ten:
BeSafe Adapter do pasów dla kobiet w ciąży W-wa (1186963142) - Aukcje internetowe Allegro

ale niestety w Irlandii był dostepny tylko ten pierwszy a i tak się naszukałam.
Uzywam go od 6 tygodnia ciąży :-) I juz teraz inaczej sobie nie wyobrażam, ale gdybym go nie miała to na pewno zapinałabym pasy, zresztą pisałyśmy już o tym jakoś niedawno ;-)

Ja już na dzisiaj odpuszczam sobie siedzenie przy komputerze.

Spokojnej nocki dziewczęta. Kolorowych snów.

hej, byłam dziś pierwszy raz u nowego gina tu w Suwałkach, fajny doktorek, zadaje dużo pytań w wywiadzie, również na moje pytania odpowiada wyczerpująco, miły, uśmiechnięty, kompetentny,

i potwierdził, że dziewczynka będzie na 100% i niestety cesarka też na 100% i do tego znów grzybek :( ale jak będę u niego prowadzić ciążę do końca to on mnie będzie kroił, powiedział, że w takim wypadku na święta będę z Zuzią w domu, więc mam 4 m-ce żeby się zaprzyjaźnić z doktorkiem, mam nadzieję, że okaże się taki jakie zrobił na mnie dobre wrażenie,

i mam skierowanie na obciążanie glukozą, nie wiem jak wytrzymam od rana tyle czasu na głodzie :(

ok, idę się myć i do łóżeczka, jutro z rana Was nadrobię,

Jasne że ma plusy, ja widzę wieeele ;-) Tunia wymienię ci część moich plusów
1. dziecko masz 2 tygodnie przed terminem :-)
2. wiesz kiedy urodzisz ;-)
3. poród trwa góra 30 minut :tak:
4. nie czujesz skurczy ani bólów porodowych:-)
5. nie ma zagrożenia pęknięcia macicy (się naczytałam:baffled:)
6. dziecku nie zagraża niedotelenienie

i wiele wiele innych, ogólnie mam w gazecie artykuł o plusach CC i moglabym ich wymienić jeszcze z 10 :-) Więc Tunia myśl pozytywnie!!

ja tam żadnych adapterów do pasów nie kupuję bo są cholernie drogie :eek: Przemęczę się na normalnych pasach.

Fajnie Tunia ze ci sie podobalo. Trzymam kciuki by tak bylo caly czas :-) No i duzym plusem bedzie ze twoj lekarz bedzie ci robil cc, a nie obcy (oprocz tych co wymienila Wiolcia).

reklama
Tunia dla mnie chyba największym plusem w Twojej sytuacji byłoby to, że wiadomo kiedy maluszek będzie przy Tobie. No i ta pewność, że będziesz w domu na święta tez nie jest bez znaczenia :)

Do góry