reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ahhh dziewczyny....szkoda gadać...czuję się...zdeptana...BUUUUUUUUUUUUUUUUUU
Oj tam wstawaj z tej podłogi i głowa do góry :)) Mój mały sąsiad ostatnio przyszedł do mojego taty i powiedział "tatuś się denerwuje bo ci wujek pustaki zabierał" i jak się okazało sąsiad ukradł nam pustaki żeby sobie okna zamurować ale mój tata nic mu nie powiedział. To dopiero jest wtopa ;)

reklama
nie no dzieciaki są genialne!! moja mamuśka dzisiaj chciała mi coś powiedzieć - ponarzekać konkretniej i czekała aż mały od mojej siostry się zwinie z dziadkiem na zakupy bo ta mała pepla też co usłyszy to wygada :D

Wyczytałam dziś w Newsweeku, że "dieta na chłopaka" to obfite śniadania, a "na dziewczynkę" dużo wapnia. A jak ja jadłam obfite śniada z dużą ilością wapnia? To co - bliźniaki? :)

HEHE olcia:-D:-D no dzieci sa nieobliczalne:-D ale może da się jakoś na wasze odkręcić...że niby sam do takiego wniosku doszedł:sorry:...

...mój Wiktor ostatnio na wakacjach...mieszkalismy w domkach drewnianych i obok naszego towarzystwo rozpaliło sobie grilla, wiecie jak rozpałka smierdzi, więc skomentowałam ale w naszym gronie po cichutku, a moje dziecko nie omieszkało po chwili pójść i powiedzieć żeby zgasili grilla bo jego mamie śmierdzi:szok:
zaraz coś skomentowałam z żartem że n iby zaczepia bo chce sie załapac na kiełbaske ale swoje już słyszeli:sorry::-D

magnez i potas zawiera Aspargin ( w tamtej ciąży go brałam) - jest też dobry na opuchnięcia:tak:
na obolałe nogi zagrożone żylaczkami polecam żel kasztanowy z ziaji, od lat uzywam latem, chłodząc go dodatkowo w lodówce, te z mentolem tez są fajne, można spokojnie uzywać:tak:ale żadnych ketonalów, liotonów itp bo to znieczulające już leki!

kategor ale co ma Fervex na jelitówkę? wręcz może dopiero zaszkodzić, weż apap jak masz gorączkę, zrób sobie cherbatkę z gotowanych suchych jagód, pij dużo wody rozcieńczonej z orlsalitem i probiotykiem, można też Smekte, trzymaj się;-)

Mnie z kolei rozwala ból moich pleców, szczególnie odc. lędźwiowy:crazy: i chwilami rwą mnie biodra, aż promieniuje mi do ud zew. o mamusiu czyżbym się poszerzała:wściekła/y: to niefajnie, bo moim bioderkom nic nie brakuje:no::wściekła/y:

Wyczytałam dziś w Newsweeku, że "dieta na chłopaka" to obfite śniadania, a "na dziewczynkę" dużo wapnia. A jak ja jadłam obfite śniada z dużą ilością wapnia? To co - bliźniaki? :)
hehe czyli na dwoje babka wróżyła, :)))))) masz dwie możliwości---albo chłopak, albo dziewczynka hehehe;P

magnez i potas zawiera Aspargin ( w tamtej ciąży go brałam) - jest też dobry na opuchnięcia:tak:
na obolałe nogi zagrożone żylaczkami polecam żel kasztanowy z ziaji, od lat uzywam latem, chłodząc go dodatkowo w lodówce, te z mentolem tez są fajne, można spokojnie uzywać:tak:ale żadnych ketonalów, liotonów itp bo to znieczulające już leki!

Ja sobie łykam od paru dni Astmag Forte dwa razy dziennie po jeden tabletce i kurcze łydek zniknęły jak ręką odjął! Ale Astmag ma chyba sam magnez z tego, co kojarzę...

Kupiłam sobie dziś też krem na opuchnięte nogi z Perfecty. Zobaczymy, co to za cudo... Kremiki na rozstępy z Perfecty zaczęły nawet pomagać, więc próbuję dalej... Teściowa-pielęgniarka poradziła mi ostatnio szczypać skórę w miejscach występowania rozstępów - podobno pomaga :) I częściowo da się nawet zlikwidować podobno już istniejące, bo one są w wierzchniej warstwie skóry czy jakoś tak... No i mówi, żeby kremów używać, bo nawet jak nie pomogą, to będzie się miało świadomość, że zrobiło się wszystko, co się dało ;)

Ja sobie łykam od paru dni Astmag Forte dwa razy dziennie po jeden tabletce i kurcze łydek zniknęły jak ręką odjął! Ale Astmag ma chyba sam magnez z tego, co kojarzę...

Kupiłam sobie dziś też krem na opuchnięte nogi z Perfecty. Zobaczymy, co to za cudo... Kremiki na rozstępy z Perfecty zaczęły nawet pomagać, więc próbuję dalej... Teściowa-pielęgniarka poradziła mi ostatnio szczypać skórę w miejscach występowania rozstępów - podobno pomaga :) I częściowo da się nawet zlikwidować podobno już istniejące, bo one są w wierzchniej warstwie skóry czy jakoś tak... No i mówi, żeby kremów używać, bo nawet jak nie pomogą, to będzie się miało świadomość, że zrobiło się wszystko, co się dało ;)
mam ten kremik z perfecty, on jest właśnie z mentolem i super chłodzi w upały, zapobiega obrzękom, ja byłam zadowolona:)

Witam nocną porą:tak:

W końcu udało mi się dotrzeć była bym wcześniej ale jak przy niosłam sobie kompa do drugiego pokoju to małż przyszedł i go przejął bo jak stwierdził musiał ważne rzeczy posprawdzać i troche się zasiedział;-):-p
Z rana byłam dziś w przychodni dowiedzieć się czy skierowanie na badania które dostałam w tamtym miesiącu upowaznia mnie do bezplatnych badań:confused2: no ale jak się kazało muszę robić prywatnie :baffled: no ale nie ma tego złego bo sie dowiedziałam że za te same badania ( morfologia, mocz i obciążenie glukozą 75g) zapłacę w przychodni o 20zl mniej niż w luxmedzie i że mogę sobie zabrać małą cytrynę żeby wycisnąć ją do glukozy by móc bezproblemowo ją wypić (tak mi powiedziała pani w rejestracji) ;-) także jutro z rana śmigam na badania oby wyniki wyszły prawidłowo ehh:confused::confused:

reklama

Witam wczesnym rankiem brzuchacze kochane :*

Jesuuuuuuuuuuuuuuuuuuu jak się wkurzyłam na moje dziecko!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dobrze, że nie ma go i dziś nie wróci bo bym go chyba ze złości ugryzła:wściekła/y:

byliśmy teraz na wakacjach i Mati się pyta dlaczego nie kupujemy prezencików Marcelowi(siostrzeniec), Gosi (siostrzenica) i mojej siorze oraz szwagrowi. Zawsze przywoziłam im jakiś pierdół. Co roku coś. Ale tak sobie pomyślałam, że oni przecież jeszcze nigdy nawet złamanego cukierka nam nie przywieźli i w tym roku nic nie kupuję. Jakoś musiałam to powiedzieć mojemu S. przy tym małym gumowym uchu:angry:
oczywiście teraz jej wszystko słowo w słowo powtórzył! Brzmiało to tak: mama powiedziała, że już się skończyły prezenciki bo wy nam jeszcze nigdy nic nie przywieźliście nawet złamanego cukierka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::confused2::confused2::confused2::baffled::baffled::baffled::eek::eek::eek::szok::szok::szok:
zapadnę się pod ziemię...

wkurzam się tym bardziej, że on już ma prawie 8 lat!

uuuaaa... No cóż, ośmiolatek to nie małe dziecko, ale dzieci takie już są - szczere aż do bólu...

Ja ostatnio spałam z Julcią u nas w sypialni i ona w pewnym momencie tak się blisko do mnie przysuneła, poleżała chwilę i przebudziła się i mówi:

Mamo, możesz umyć zęby, bo masz brzydki zapach :confused2:...

Bardzo mi się przyjemnie zrobiło :confused2:, ale ciężko od kogoś wymagać, zeby miał swieży oddech o 4 nad ranem :p

A Julcia kiedys do babci wypaliła:

Nie dotykaj mnie, bo masz bardzo brudne ręce - do mojej teściowej. No cóż, może chociaż wnuczka nauczy ich higieny.

Do góry