reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ahhh dziewczyny....szkoda gadać...czuję się...zdeptana...BUUUUUUUUUUUUUUUUUU
Oj tam wstawaj z tej podłogi i głowa do góry :)) Mój mały sąsiad ostatnio przyszedł do mojego taty i powiedział "tatuś się denerwuje bo ci wujek pustaki zabierał" i jak się okazało sąsiad ukradł nam pustaki żeby sobie okna zamurować ale mój tata nic mu nie powiedział. To dopiero jest wtopa ;)

reklama
nie no dzieciaki są genialne!! moja mamuśka dzisiaj chciała mi coś powiedzieć - ponarzekać konkretniej i czekała aż mały od mojej siostry się zwinie z dziadkiem na zakupy bo ta mała pepla też co usłyszy to wygada :D

Wyczytałam dziś w Newsweeku, że "dieta na chłopaka" to obfite śniadania, a "na dziewczynkę" dużo wapnia. A jak ja jadłam obfite śniada z dużą ilością wapnia? To co - bliźniaki? :)

HEHE olcia:-D:-D no dzieci sa nieobliczalne:-D ale może da się jakoś na wasze odkręcić...że niby sam do takiego wniosku doszedł:sorry:...

...mój Wiktor ostatnio na wakacjach...mieszkalismy w domkach drewnianych i obok naszego towarzystwo rozpaliło sobie grilla, wiecie jak rozpałka smierdzi, więc skomentowałam ale w naszym gronie po cichutku, a moje dziecko nie omieszkało po chwili pójść i powiedzieć żeby zgasili grilla bo jego mamie śmierdzi:szok:
zaraz coś skomentowałam z żartem że n iby zaczepia bo chce sie załapac na kiełbaske ale swoje już słyszeli:sorry::-D

magnez i potas zawiera Aspargin ( w tamtej ciąży go brałam) - jest też dobry na opuchnięcia:tak:
na obolałe nogi zagrożone żylaczkami polecam żel kasztanowy z ziaji, od lat uzywam latem, chłodząc go dodatkowo w lodówce, te z mentolem tez są fajne, można spokojnie uzywać:tak:ale żadnych ketonalów, liotonów itp bo to znieczulające już leki!

kategor ale co ma Fervex na jelitówkę? wręcz może dopiero zaszkodzić, weż apap jak masz gorączkę, zrób sobie cherbatkę z gotowanych suchych jagód, pij dużo wody rozcieńczonej z orlsalitem i probiotykiem, można też Smekte, trzymaj się;-)

Mnie z kolei rozwala ból moich pleców, szczególnie odc. lędźwiowy:crazy: i chwilami rwą mnie biodra, aż promieniuje mi do ud zew. o mamusiu czyżbym się poszerzała:wściekła/y: to niefajnie, bo moim bioderkom nic nie brakuje:no::wściekła/y:

Wyczytałam dziś w Newsweeku, że "dieta na chłopaka" to obfite śniadania, a "na dziewczynkę" dużo wapnia. A jak ja jadłam obfite śniada z dużą ilością wapnia? To co - bliźniaki? :)
hehe czyli na dwoje babka wróżyła, :)))))) masz dwie możliwości---albo chłopak, albo dziewczynka hehehe;P

magnez i potas zawiera Aspargin ( w tamtej ciąży go brałam) - jest też dobry na opuchnięcia:tak:
na obolałe nogi zagrożone żylaczkami polecam żel kasztanowy z ziaji, od lat uzywam latem, chłodząc go dodatkowo w lodówce, te z mentolem tez są fajne, można spokojnie uzywać:tak:ale żadnych ketonalów, liotonów itp bo to znieczulające już leki!

Ja sobie łykam od paru dni Astmag Forte dwa razy dziennie po jeden tabletce i kurcze łydek zniknęły jak ręką odjął! Ale Astmag ma chyba sam magnez z tego, co kojarzę...

Kupiłam sobie dziś też krem na opuchnięte nogi z Perfecty. Zobaczymy, co to za cudo... Kremiki na rozstępy z Perfecty zaczęły nawet pomagać, więc próbuję dalej... Teściowa-pielęgniarka poradziła mi ostatnio szczypać skórę w miejscach występowania rozstępów - podobno pomaga :) I częściowo da się nawet zlikwidować podobno już istniejące, bo one są w wierzchniej warstwie skóry czy jakoś tak... No i mówi, żeby kremów używać, bo nawet jak nie pomogą, to będzie się miało świadomość, że zrobiło się wszystko, co się dało ;)

Ja sobie łykam od paru dni Astmag Forte dwa razy dziennie po jeden tabletce i kurcze łydek zniknęły jak ręką odjął! Ale Astmag ma chyba sam magnez z tego, co kojarzę...

Kupiłam sobie dziś też krem na opuchnięte nogi z Perfecty. Zobaczymy, co to za cudo... Kremiki na rozstępy z Perfecty zaczęły nawet pomagać, więc próbuję dalej... Teściowa-pielęgniarka poradziła mi ostatnio szczypać skórę w miejscach występowania rozstępów - podobno pomaga :) I częściowo da się nawet zlikwidować podobno już istniejące, bo one są w wierzchniej warstwie skóry czy jakoś tak... No i mówi, żeby kremów używać, bo nawet jak nie pomogą, to będzie się miało świadomość, że zrobiło się wszystko, co się dało ;)
mam ten kremik z perfecty, on jest właśnie z mentolem i super chłodzi w upały, zapobiega obrzękom, ja byłam zadowolona:)

Witam nocną porą:tak:

W końcu udało mi się dotrzeć była bym wcześniej ale jak przy niosłam sobie kompa do drugiego pokoju to małż przyszedł i go przejął bo jak stwierdził musiał ważne rzeczy posprawdzać i troche się zasiedział;-):-p
Z rana byłam dziś w przychodni dowiedzieć się czy skierowanie na badania które dostałam w tamtym miesiącu upowaznia mnie do bezplatnych badań:confused2: no ale jak się kazało muszę robić prywatnie :baffled: no ale nie ma tego złego bo sie dowiedziałam że za te same badania ( morfologia, mocz i obciążenie glukozą 75g) zapłacę w przychodni o 20zl mniej niż w luxmedzie i że mogę sobie zabrać małą cytrynę żeby wycisnąć ją do glukozy by móc bezproblemowo ją wypić (tak mi powiedziała pani w rejestracji) ;-) także jutro z rana śmigam na badania oby wyniki wyszły prawidłowo ehh:confused::confused:

reklama

Witam wczesnym rankiem brzuchacze kochane :*

Jesuuuuuuuuuuuuuuuuuuu jak się wkurzyłam na moje dziecko!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dobrze, że nie ma go i dziś nie wróci bo bym go chyba ze złości ugryzła:wściekła/y:

byliśmy teraz na wakacjach i Mati się pyta dlaczego nie kupujemy prezencików Marcelowi(siostrzeniec), Gosi (siostrzenica) i mojej siorze oraz szwagrowi. Zawsze przywoziłam im jakiś pierdół. Co roku coś. Ale tak sobie pomyślałam, że oni przecież jeszcze nigdy nawet złamanego cukierka nam nie przywieźli i w tym roku nic nie kupuję. Jakoś musiałam to powiedzieć mojemu S. przy tym małym gumowym uchu:angry:
oczywiście teraz jej wszystko słowo w słowo powtórzył! Brzmiało to tak: mama powiedziała, że już się skończyły prezenciki bo wy nam jeszcze nigdy nic nie przywieźliście nawet złamanego cukierka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::confused2::confused2::confused2::baffled::baffled::baffled::eek::eek::eek::szok::szok::szok:
zapadnę się pod ziemię...

wkurzam się tym bardziej, że on już ma prawie 8 lat!

uuuaaa... No cóż, ośmiolatek to nie małe dziecko, ale dzieci takie już są - szczere aż do bólu...

Ja ostatnio spałam z Julcią u nas w sypialni i ona w pewnym momencie tak się blisko do mnie przysuneła, poleżała chwilę i przebudziła się i mówi:

Mamo, możesz umyć zęby, bo masz brzydki zapach :confused2:...

Bardzo mi się przyjemnie zrobiło :confused2:, ale ciężko od kogoś wymagać, zeby miał swieży oddech o 4 nad ranem :p

A Julcia kiedys do babci wypaliła:

Nie dotykaj mnie, bo masz bardzo brudne ręce - do mojej teściowej. No cóż, może chociaż wnuczka nauczy ich higieny.

Do góry