reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Jak sie wchodzi na nasz watek to prawie jak do poczeklani pelnej emerytow - badania, dolegliwosci , bole :-D:-):tak: mnie znowu po nocy jak wstaje boli posladek - jakis nerwobol cholerny :angry:

u nas tez dzis chlodniej i nawet wiaterek przyjemny. a wczoraj wieczorem padalo ciurkiem chyba z 5 godz. oj chyba jesien powoli sie zbliza - nawet jarzebina juz taka czerwona!

milego dzionka :rofl2:

reklama
heeh a mi net lub komp szwankuje wiec narazie nie nadrobie co tam pisalyscie, ja mam oczywiscie staly problem z ropa w gardle i ostatnio nawet zabarwilo sie krwia, ale to normalne nic tam nie ma :/ porazka jakas

jak robilam glukoze, a robilam prywatnie to dali mi swoja w laboratorium, musialam za nia doplacac cos tam, natomiast pani pytala wczesniej czy mam swoja, wiec to jest tez normalne ze pacjent we wlasnym zakresie zalatwia towar obojetnie czy sie idzie prywatnie czy panstwowo, co placowka to inny obyczaj, trzeba wczesniej zapytac.

a ja ide dzisiaj do spa :p bede miala kapiele w mleku, masaze calego ciala og glowy do paluszkow stopkowych i pilingi plus jakies maseczki czarodziejskie heh :) pierwszy raz ide wiec zobaczymy jak bedzie

Missiiss heh a wiesz ze stres i nerwy tez poteguja problemy jelitkowe?? no :D wspolczuje Ci bo mecze sie sama z refluksem i jest ciezko, a diety trzymam sie srednio ze wzgledu na ciaze i jej zachcianki :) co konczy sie ogniem w przelyku i tak dalej. Mam nadzieje ze to Ci minie niedlugo chociaz troszke :O :*

cześć mamuśki

salomii ale ci dobrze z tym spa - też tak chcę :D

mnie od wczoraj trochę nogi bolą więc chyba się położe i sobie trochę wyciągnę do góry. ogólnie to strasznie zmęczona jestem bo wieczorem pojechaliśmy do kuzyna, a później w nocy jak się obudzilam o 5 to już spać nie mogłam - jakaś masakra. nie mam pojęcia dlaczego bo nic mnie nie bolało, nic się nie śniło a spać nie szło. usnęłam chyba ok 7 rano znowu, a chwile potem zaczął dzwonić budzik mojego A i już po spaniu. teraz zjadłam śniadanko i mam dzisiaj dzień lenia i siedzę w domu. chyba, że później zachce mi się wyjść na spacer - zobacze.

Już sama nie wiem, kazali mi sobie załatwić receptę na glukozę to załatwiłam. Oszaleć można, w każdej przychodni inaczej mówią :(

Salomii ach spa :-). Na pewno będzie super :tak:. Zrelaksujesz się i będziesz potem leżeć i pachnieć :-).

Gosia B. współczuję nocki.

gufi no piękna jest taka czerwona jarzębina :happy:. Jesień na pewno się zbliża :tak:.

teraz podobno robi sie juz obciazenie 75 gram nawet Cristalrose wrzucila link na odpowiedni watek, ja mialam 75 ale widocznie gdzies tam robia jeszcze 50:)

a do SPA ide by sie karnet nie zmarnowal heh, kupilismy kumpeli na urodzinki specjalny dla kobiet w ciazy i nie mogla wykorzystac wiec by sie nie zmarnowal, ja sie zapisalam :) nie lubie jak mnie ktos obcy dotyka heeh idealne podejscie jak na kogos kto idzie do spa :)

anka ty chyba nie wiesz co to znaczy prwdziwe problemy jelitowe przez ktore nie spisz po nocy, ciezko ci sie oddycha jest ci ciagle slabo i nic nie pomaga a nie jakies tam ze sie lekko rozregulowalo:wściekła/y: a nie o jakiejs panice czy analizowaniu kazdego klucia mi tu mowisz aaagggrrrr!!!!!!!!!

Spokojnie missiiss ja wiem co to prawdziwe problemy jelitowe, bo nawet w szpitalu na nie bylam ;-) Ja tylko mowie zeby spokojnie podejsc a nie tak nerwowo. Bo to ciebie wykonczy, nawet jesli na koncu okaze sie okej, to ty bedziesz strzepkiem nerwow. A to ze trzymam kciuki zeby ci bylo juz dobrze i zero problemow to wiadome przeciez. Wiec sie nie denerwuj na mnie ;/

Poza tym tez mam ostatnio problemy z oddychaniem. No i mam troche zmartwien z ciaza przez moja chorobe i przez rodzine. Kazdy cos ma. Ale spalac sie z nerwow nie jest zdrowo. Trzeba myslec pozytywnie.

Ostatnia edycja:
Ja też słyszałam, że teraz robi się obciążenie glukozą 75g., dlatego zadzwoniłam do laboratorium, by się dopytać, bo na skierowaniu mam 50g. Pani mi powiedziała, że wykonują taką glukozę jaką lekarz zlecił.

reklama
Jak sie wchodzi na nasz watek to prawie jak do poczeklani pelnej emerytow - badania, dolegliwosci , bole :-D:-):tak: mnie znowu po nocy jak wstaje boli posladek - jakis nerwobol cholerny :angry:

mnie wczoraj taki nerwobol zalapal, ciagnelo mnie jak przy rwie kulszowej:( polaglam na sofie i Marcin mi uszykowal kolacje i posprzatal, bo sie ruszalam gorzej niz moi pacjenci! a potem jeszcze w lozku sie wkurzalam, ze sie zle przekreceam, z przyzwyczajenia jak kazdy, a powinnam tak jak tlumacze i wymagam od swoich pacjentw, hehe

Do góry